Mše svatá pro začátečníky i mírně pokročilé

Mše svatá pro začátečníky i mírně pokročilé https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389710/bmid_mse-svata-pro-zacatecniky-i-mirne-p-7Np-389710.jpeg 4 11 3

Tato útlá knížka prochází krok za krokem mši svatou tak, jak ji známe z běžných nedělí v českých farnostech. Cílem je vysvětlit základní prvky, hledat, jak se mše svaté účastnit lépe, jak se při ní hlouběji setkat s Ježíšem a načerpat sílu pro svůj život mimo kostel. Ke každé kapitolce je připojena krátká citace z Bible a delší citace z církevních otců. Jejich smyslem je naznačit, že mše svatá, i když se během staletí vyvíjí a pozměňuje, zůstává ve své podstatě stále ta samá jakožto jednání, které je věrné Ježíšovu slovu: „To konejte na mou památku.“ Titul je určen všem, kdo mají rádi liturgii a chtějí proniknout do její krásy. Užitečná bude zejména těm, kteří se připravují na biřmování a na křest v dospělosti, i těm, kteří nechtějí ustrnout na cestě víry.... celý text

Přidat komentář

adbrko
12.04.2023 4 z 5

Oceňuji: existenci příručky, formát, velikost, čtivost, působí občerstvujícím dojmem i na jen tak čtení.
Neoceňuji: občasný podle mě sporný výklad/drobný protimluv. Nedozvěděla jsem se, co je obětní průvod, a chybí mi nějaký stručný přehled (třeba i s poznámkou, zda se stojí/sedí/klečí).

Mánička178
18.04.2020 5 z 5

Bezvadná knížka, která člověku "dovysvětlí" docela dost věcí. Asi se to stává více lidem, ale někdy ty úkony člověk provádí tak nějak automaticky, aniž by v podstatě věděl, co za nimi stojí - proč se dělají, na jakém základě, ze kdy pocházejí. Samozřejmě, že je podstatné jejich prožití a niterné úmysly, ale nebylo na škodu dozvědět se více a prohlubovat to, co žije při mši :) Díky!


Netopyr07
28.11.2018 5 z 5

Hezky zpracované. Snad teď již více chápu některé části bohoslužby. Jen nad tím nesmím moc přemýšlet, protože nastupuje rozum, mozek pracuje a duchovno se upozaďuje :-)))