Mrtvé oči

Mrtvé oči https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75116/mrtve-oci-RUK-75116.jpg 4 19 5

Mrtvé oči série

>

Román o životních osudech továrníkovy rodiny, ve které po těžké nemoci oslepne syn. Dcera, krásná a emancipovaná dívka vystuduje lékařství a sblíží se s kamarádem s dětství. Syn po své chorobě vystuduje hudbu ve slepeckém ústavu. Do života dcery vstupuje starší muž, vážený lékař, ale bezcharakterní člověk. Když hrdinka poznává jeho pravou povahu, zejména, když vyjdou najevo jeho hříchy z mládí, vrací se ke své první lásce z dětství. Také její slepý bratr nalezne lásku a klid.... celý text

Přidat komentář

Zulejka
07.10.2021 5 z 5

Moje první knížka od této autorky. Koupila jsem na zkoušku a jsem ráda. Moc lehce se četla, měla jsem pocit, jako by mi někdo vyprávěl pohádku. Není to myšleno na obsah knihy,ale na styl psaní. Příběh byl hezky promyšlený a bavilo mne i to, že je zasazen do skutečných, existujících míst. Včetně ústavu.

ZNellyZ
25.06.2021 5 z 5

Knihu mi doporučila známá a přiznám se, že díky jejímu popisu děje jsem měla o knize předsudky. Nakonec se ukázalo, že si děj pamatovala špatně a já si knihu neskutečně užila. Postavy měly svůj charakter, děj byl zajímavý a kniha se neskutečně rychle četla. Autorka píše velmi dobře a doufám, že to druhý díl nepokazí.


helenkan
03.05.2017 5 z 5

Je až neuvěřitelné jak se někdy životy protnou. Dojemné,chvílema i smutné,ale krásné vyprávění ze života našich prarodičů.

simona2012
08.10.2015 4 z 5

Krasny a bohaty pribeh. Svet je maly. Jak jsem ctla,hodne pomahalo vytvaret obrazy, nejen popis,ale uvadeni mist deje,mist,ktere zname.
Smutny pribeh,ale s obcasnymi,stastnymi konci,alespon pro nektere. Co jsem clta od Javoricke,tohle dilo patri k tem vic pozitivnim.

kika 13
13.04.2013 3 z 5

Spíše smutný příběh,ale i takový je život.