Mrtvá z Nevady

Mrtvá z Nevady https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406344/bmid_mrtva-z-nevady-hjG-406344.jpg 4 218 41

Matt Hunter studoval vysokou školu a měl před sebou skvělou budoucnost. Ale pak se jedné noci připletl do absurdní rvačky a nešťastnou náhodou zabil jiného studenta. Ono osudové klopýtnutí odnáší Mattova rodina i on sám – stráví čtyři roky ve vězení, a ani potom se nezbaví výčitek svědomí vůči mrtvému. Nevěří, že by ještě někdy mohl být šťastný, ale štěstí k němu v podobě jeho dávné lásky Olivie nakonec přijde samo. Matt si krásnou Olivii vezme a čekají spolu dítě. Těhotná žena odjede na jakési školení a Mattovi přijde na mobil obrázek zachycující jeho manželku v hotelovém pokoji s cizím mužem. Zkoušenému Hunterovi se znovu hroutí svět, ale záhy zjišťuje, že to, co se stalo, je složitější, než se zdá, a začíná na vlastní pěst rozkrývat tajemství své vlastní ženy… Mrtvá z Nevady není jen výborně vymyšlená detektivka, ale lze ji zároveň považovat za skvěle napsaný psychologický thriller, který čtenáře spolehlivě udrží v napětí až do posledních stránek. Autorovy zápletky nepřestávají překvapovat, dialogy nešustí papírem a nezdržují, popisy jsou strohé a přesné. A nechybějí ani účinně dávkované porce ironie a sarkasmu – v tom, jak dokáže dramatické vyprávění odlehčit, je dnes Harlan Coben mezi autory žánru stěží překonatelný.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Innocent , 2005


více info...

Přidat komentář

MiraRunaway
27.03.2024 4 z 5

Čtivý příběh z doby kdy byl telefon s foťákem žhavou novinkou na trhu. Konec byl napínavý a vše se rozpletlo a davalo smysl. I když mnoho postav předvedlo abnormálně nadupanou fyzičku v různých pranicích a o náhodičky nebyla nouze, nic mě nerušilo v potěšení ze čtení.

wikca
07.05.2023 4 z 5

Je to trochu jako návrat do minulosti, když v roce 2023 čtete knihu, ve které používají fax a za převratný vynález považují mobil s foťákem . Nicméně Mrtvá z Nevady je skvěle vymyšlená detektivka, ve které se postupně prolínají dvě linie zcela odlišných životů, aby nakonec..?.. Vlastně nelze moc blíže popisovat, abych zbytečně nespoilerovala. Stejně jako u jiných Cobenových děl, je příběh propracovaný do posledního detailu, napínavý a s překvapivým vyústěním.


čef
28.03.2023 5 z 5

Podivuji se nad zatím relativně nízkým hodnocením tohoto románu na zdejším webu. Z mého pohledu se určitě jedná o významně nadprůměrnou knihu, zpracovanou s velkou invencí a obsahující mnohé neotřelé motivy. Také se zde nic nerozplizne jako v mnoha jiných v záplavě nadbytečných řečí. Prostě se vypravuje trochu dost zamotaný detektivní příběh o prostituci a poliších dnešních dnů ve Velké Británii se všemi jejich podivnostmi. A to mi stačí.

Makyt
21.01.2023 4 z 5

Když se mezi dvěma lidmi s natolik pohnutými osudy vyvine opravdový vztah, už to je obdivuhodné. Když se s tím dokážou ještě takhle poprat, tak to je životní výhra. Ponaučení? Jen to, že byl někdo ve vězení, neznamená nutně, že je navždy špatným člověkem.

Kerberos
30.03.2022 4 z 5

Coben má určitě lepší knihy. Čekáte zádrhele kolem trestaného Matta a je všechno jinak. Málokdy se potkají dva lidé s tak komplikovanou minulostí.

bigben
19.12.2021 4 z 5

Do dvou třetin knihy jsem byla nadšená, pátrání na vlastní pěst už bylo trochu slabší..Ale jinak se mi detektivka líbila, docela komplikovaný děj a těch jmen...určitě si přečtu další od tohoto autora:-)

helenkan
22.08.2021 4 z 5

Jako vždy pořádně zamotaný, promíchaný, napínavý až do konce. Podezřelých spoustu, ale uhodnout toho pravého se těžko povede. Aspoň mě ne. :-) Já si čtení vychutnala.

jprst
04.12.2020 3 z 5

Dobrý a ostrý start, ale postupně se tempo a napětí vytrácí a závěr prostě nic moc. K přečtení to sice je, ale nic, co by mne nalákalo někdy se k této knize vrátit.

Elapheg
12.11.2020 5 z 5

Kniha Mrtvá z Nevady je moje první setkání s tímto autorem a musím říci, že je to povedená kniha. Mix detektivky a thrilleru. Záměrně jsem si vybral knihu s horším hodnocením, abych začal na nižší laťce a chci podotknout, že se mi kniha maximálně líbila. Smekám předtím, jakou zápletku dokázal Coben vymyslet, byl jsem napnutý jak dětské štrample, ale rovněž se mi líbilo, že se v této knize nevyskytují brutality. Jsem touto knihou opravdu nadšen a doufám, že i jeho ostatní knihy se ponesou v podobném stylu. V knize nejsou hluchá místa a děj graduje od první stránky. Velmi se mi líbila charakteristika jednotlivých postav a propojení osudů postav, kdy jsem Mattovi a Olivii fandil od první stránky. Taky vyšetřovatelky Loren a Cindy mi byly sypmatické. Konec byl pro mne překvapivý a byl pro mne třešničkou na již tak skvělém dortu. Knihu tímto vřele doporučuji ostatním. Byl to pro mne skvělý čtenářský zážitek. :-)

hannina
17.10.2020 2 z 5

Tato detektivka na mě byla moc překombinovaná, akční, s až kýčovitým koncem.

saphiral
01.07.2020 2 z 5

Knížka mě nezaujala, ani jsem nebyla zvědavá jak to dopadne. Konec předvídatelný.

MilanCFC
19.05.2020 4 z 5

Asi takhle - pořád je to čtivá a moc dobrá kniha se zamotaným a napínavým příběhem. Jenže od Harlana Cobena už jsem jaksi zvyklý na pořádnou petardu, na skutečný čtenářský požitek, na něco, co z ruky prostě nedokážu dát. Takže jako několik dalších v komentářích pode mnou cítím mírnější zklamání. A bohužel už ani Coben nevydržel a závěr se neobešel bez pořádných klišé, což byla doposud mé čtenářské zkušenosti s tímto autorem jedna z jeho největších zbraní a výhod oproti jiným. Leč, jak jsem psal, stále je to lepší kniha než kdeco dalšího. A jako vždy po dokončení a přečtení jedné z jeho knih, již se těším na dílo další.

89Tomas
24.01.2020 4 z 5

Dobré to bylo, i když proti jiným autorovým kouskům o něco málo slabší. Asi v tom závěru už toho bylo trošku moc.

Ajuszka
18.01.2020 5 z 5

,, Tady už mě nic nepřekvapí'', řekla jsem si předtím, než jsem se do téhle knihy pustila. Opak je pravdou. Příběh je plný nečekaných zvratů a od poloviny knihy to nabere pořádnou rychlost. Konec mě překvapil nadvakrát, takže pokud jste nečetli, doporučuji.

Mandlevest
04.01.2020 5 z 5

Další kniha mého oblíbeného autora, ke které jsem se dostala až při jejím druhém vydání a rozhodně nelituji. Knížku autor napsal již v roce 2005 a kdo čte i jeho poslední knihy, pozná, že autor současné knihy píše možná více přímočařeji. V této knize se skutečně odehrává několik příběhů a je nutné trošku se ve všech těch jménech zorientovat, než si příběh začnete naplno užívat. Přesto je to stále skvělé, inteligentní čtení. Bez rozmýšlení plný počet.

SilvieSisinka
08.12.2019 4 z 5

Opět bezva čtení. Pán spisovatel mě vždy velmi dobře zabaví.

zdendula31
19.11.2019 3 z 5

Cobena mám ráda,ale tato kniha mě nijak zvlášť neoslovila.
Od začátku jsem měla chaos v postavách a doufala jsem,že alespoň závěr knihy nebude tak snadno předvídatelný a kýčovitý..bohužel byl.

ctenarkaEva
24.10.2019

Trochu zamotaný příběh, ale čtivý a napínavý

vera4669
19.10.2019 4 z 5

Začátek byl trošku vlažný, ale pak se kniha rozjela a až do konce to byla dobrá jízda, něco jsem cekala, něco ne, ale jinak je to starý dobrý Coben

perpe2a
16.10.2019 3 z 5

Jsem u autora zvyklá na lepší knihy. Toto byla slabší detektivka, u které jsem se chvílemi i nudila. Zajímavý byl až závěr, což ovšem celkově dělá knihu průměrnou.

Autorovy další knížky

Harlan Coben
americká, 1962
2016  80%Cizinec
2015  84%Chybíš mi
2008  87%Temné lesy
2014  78%Šest let
2017  86%Smrt v zádech

Kniha Mrtvá z Nevady je v

Právě čtených3x
Přečtených353x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených9x
Knihotéce259x
Chystám se číst100x
Chci si koupit14x
dalších seznamech3x