Mrtvá schránka

Mrtvá schránka https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391826/bmid_mrtva-schranka-8u1-391826.jpg 2 10 2

Vypravěčem románu Mrtvá schránka je mladý muž, který po divokém dospívání vstoupil do cizinecké legie a nyní si obstarává peníze tím, že do pečlivě vybudované sítě schránek posílá z Jižní Ameriky tenoučké obálky s důkladně zabaleným bílým práškem. Mladý muž, který už nic nečeká. Mladý muž, který sice vzpomíná na všechno, co se mu událo, ale už netouží po tom, aby se to opakovalo. Jenže na to se ho nikdo neptá, najednou je tu prázdninová zkouška. Koho jen mu ta dospívající dívka tolik připomíná?... celý text

espe
espe
01.03.2021 odpad!

Kniha nemá žádný nápad ani zápletku, natož týkající se cizinecké legie nebo drogového byznysu, jak slibuje anotace. Ze svých vlhkých snů by se měl autor vypisovat někde na Wattpadu a ne tím obtěžovat nakladatelství a čtenáře Městské knihovny, která tento škvár nabídla ke stáhnutí.

sharik
sharik
22.02.2019 2 z 5

Anotace téhle knihy slibuje příběh chlápka, který "po divokém dospívání nastoupil do cizinecké legie" a nyní si vydělává tím, že z Jižní Ameriky posílá tenké obálky s bílým práškem skrz "pečlivě vybudovanou síť schránek". Zní to tajemně a atraktivně, jenže i když se to v knize objevuje, vůbec o tom tento román není. Ve skutečnosti je celá tahle kniha spíš jen egoistický výčet souloží chlápka, kterému žádná neodolá. Jasně, je tu víc myšlenek a díky skvělému autorově stylu se to příjemně čte. Taky ta linka o dospívání je skutečně super. Bohužel linka o dospělosti je strašně těžko uvěřitelná a hrozně často to autor zabíjí tím dlouhým machistickým vyčtem vdaných žen a zadaných holek, co s ním šly. Což je škoda. Ale i přes to všechno má ta kniha něco do sebe. Hlavně ten styl.


Autorovy další knížky

Ondřej Horák
česká, 1976
2014  80%Tvrdohlavý muž
2013  50%Dvořiště
2021  37%Pohlavní styky
2018  36%Mrtvá schránka
2017  40%Nebožtík

Kniha Mrtvá schránka je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce15x
Chystám se číst8x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x