Mříže v ráji

Mříže v ráji https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/118088/mrize-v-raji-118088.jpg 4 38 6

O máločem se dnes mluví tolik jako o muslimech v Evropě - zpravidla ale v souvislosti s tématy, jako je terorismus, integrace a problémy soužití. Zato o ženách muslimkách se mluví málo. A když, bývá jejich obraz redukován na „utiskovanou ženu v domácnosti". Ve své knize Magdaléna Frouzová přináší příběhy žen, které se narodily nebo strávily nějakou část svého života v Evropě. Ukazuje, jak rozličné jsou jejich životní styly, názory na svět, stupeň integrace, postoj k Evropě, a že je nemožné je považovat za homogenní skupinu. Zároveň skládá mozaiku mentalit a kultur evropských národů.... celý text

Přidat komentář

Lena79
19.11.2021 5 z 5

Upřímně řečeno, po poslední kapitole se mi neudělalo dobře. Problém ženské obřízky je pro nás Evropanky víceméně tabu a jsem tomu ráda. Ke knize samotné mám jen malou výtku, a sice, že byla útlá. Na druhou stranu mám ale pochopení, je mi jasné, že ne všem muslimkám se chce mluvit o svém životě.

Jirinamac
26.09.2019 5 z 5

Při čtení takových knih jsem šťastná, že jsem se narodila tady. Kéž by tak šťastně mohly žít i ženy v Africe, kde se zastavil čas v jiném století.


danuska
14.01.2018 5 z 5

Veľmi zaujímavá kniha.

Briv
28.02.2016 4 z 5

Kniha mi přišla pod ruku naprosto náhodou, když jsem v knihovně hledala, co jsi vzít s sebou za knížku na dovolenu.
Bylo to pro mě hodně zajímavé čtení, nikdy jsem se podobnému tématu nevěnovala. Je pravda a z knížky je to hodně znát, že muslimský svět je pro evropana velmi nepochopitelný a neuchopitelný. Jsou v něm totiž tak velké rozdíly, že není možné jejich život a myšlení vůbec nějak shrnout. Každopádně jsem velice ráda, že žiji v Evropě, v ČR a rozhodně bych s žádnou muslimkou svůj životní styl neměnila.

Liana
24.02.2015 5 z 5

Zaujimave citanie. Aspon som si trochu rozsirila obzor aj o tejto problematike. Pre tych, ktori radi citaju aj o inych krajinach a zivotoch v nich.

Dexter
20.12.2011 4 z 5

Úchvatná kniha popisující evropský ráj, který se může změnit pro ženy z islámského světa v peklo. Vřele doporučuji.
Moje hodnocení: 75 %