Mrazivé zlato

Mrazivé zlato https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468109/bmid_mrazive-zlato-G98-468109.jpg 4 152 39

V Arjeplogských horách na severe Švédska nájdu v roztápajúcom sa ľadovci mŕtvolu zavraždeného muža. Vyšetrenie prípadu pridelia Olivii Rönningovej. Vrtuľník, ktorý ju má priviezť na miesto, sa však zrúti a pilot utrpí vážne zranenia. Olivia sa v búrke vydá hľadať pomoc. Netuší, že do nehostinných hôr sa vybrali aj iní ľudia, ibaže s úplne odlišným zámerom. Vyšetrovateľ Tom Stilton sa dozvie o Oliviinej nehode a rozhodne sa vrátiť z Thajska, aby jej pomohol. Spojí sa s penzionovanou komisárkou Mette Olsäterovou a spoločnými silami sa pustia do zisťovania identity mŕtveho tela v Arjeplogu. Vyšetrovanie sa však komplikuje, presiahne hranice štátu a nitky prípadu vedú do Gambie, kam sa Tom vyberie s priateľom Abbasom. Teraz už ide o život aj im. Vyšetrovací tím spoločnými silami odhaľuje, že zavraždený muž v horách je obeť záhadného zmiznutia, ktorého korene siahajú do polovice dvadsiateho storočia.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Fruset guld , 2020


více info...

Přidat komentář

Sančez
30.03.2024 4 z 5

Audiokniha
Začátek byl táhlý a nudný. Ale poslední čtvrtina knihy to skvěle vyvážila. Tihle dva spisovatelé jsou i tak skvělí. Mrknu se i na seriál.

kaca1530
26.03.2024 4 z 5

Další zajímavý námět. Dokonce za mě jeden z nejlepších dílů. Olivia se často chová hloupě a neprofesionálně, ale na to už jsme zvyklí.


mataj
06.01.2024 4 z 5

Když je na severu v horách náhodně objevené tělo, Olivie je pověřena zjistit podrobnosti o oběti. Někdo ale nechce, aby dávné tajemství vyšlo najevo, a je pro to ochoten udělat cokoli, dokonce i vraždit. Na scénu se vrací i Tom Stilton, aby pomohl odhalit vraha, který se schovává již mnoho let.

Timkim
23.11.2023 5 z 5

Ale jo, byl to asi nejlepší díl této série. Škoda, že nemohli zůstat jen u jedné linky a to u té v horách a hledání pokladu. Našroubovat do toho ekologii, Grétu, hybridní motory a v oceánu potopené cosi mi přišlo absolutně mimo mísu. Ale prostě musí se zalíbit všem. A bylo to v té době "in". Však pohleďme na Miniera, dělá to samé.
Ale začátek a akční konec těch pět hvězd zachránilo, i když s odřenýma ušima. 90%

Čmeláček
22.11.2023 5 z 5

Vynikající počteníčko a příjemné setkání s Olivií, Tomem a Mette mě potěšilo a pobavilo zároveň :). Nejvíc jsem si oblíbil Mette a ani Tom není špatný, ale Olivie je místama taková divná :). No ale případ, který se odehrával v horách, byl skvělý a mně se moc líbil. Takže to vidím na pět, vážení, protože to byla fakt fajne kniha! :)))

m_martina
21.10.2023 5 z 5

Řadu případů s Olivií a Tomem mám ráda a už jsem se dostala téměř na konec, protože tohle je u nás vydaná předposlední kniha. Odehrává se na horách i v zahraničí a k tomu je napínavá. Nemám tedy už co dodat a časem si samozřejmě přečtu také poslední díl.

Dajine
01.10.2023 4 z 5

Dobrá kniha, příjemné čtení, zajímavá zápletka. První kniha těchto autorů a určitě nejsem zklamaná.

Misshell1
12.09.2023 5 z 5

Tahle dvojka mě nikdy nezklamala a asi ani nikdy nezklame. Tohle se čte samo, dokážete si díky jejich stylu psaní vytvořit reálnou představu prostředí a hlavně mi vůbec nevadí ty cizí názvy. Celou dobu příběh graduje, ani stránka nudy. A ten konec? No ještě, že mám po ruce další díl :)

Nuttelka
10.09.2023 5 z 5

(Audiokniha)
Už bych se nerada opakovala.. výborná série, skvělé postavy, zapeklité případy.. u žádného dílu jsem se nenudila, vždy napínavé od začátku do konce.. a tady ten konec?! .. musím se pustit do dalšího dílu :-)
Martin s Anitou sehraná dvojka, poslech si moc užívám!

Jiparis
30.07.2023 4 z 5

Dobré čtení na dovolenou. Zajímavý námět, neuvěřitelné zápletky .

Dada077
04.07.2023 5 z 5

(audiokniha 12:52hod interpreti ako pri predchádzajúcich dieloch série)
zaujímavá a dobrá idea ekologickej katastrofy, ktorá sa pri konci zrazu zlomí a behom pol kapitoly je zmenená na úplne niečo iné. Napriek tomu dobre počúvateľné, Stránský, ako inak exceluje.

majakmp3
21.06.2023 5 z 5

(SPOILER) Další díl skvělé série. Olivia přebírá vyšetřovatelskou štafetu po Mete a i tentokrát probíhá vše ve velkém stylu. Havárie vrtulníku a následný boj o život, postřelení hlavní hrdinky, případ, který směřuje až k druhé světové válce, odboji a ukradenému nacistickému zlatu. Tajemství známého Švédského podnikatele i odvrácená ekologická katastrofa. To vše napsané velmi poutavou a čtivou formou ve skvělé interpretaci Martina Stránského a Anity Krausové - příběh jsem vyslechl jako audioknihu.
Celkově hodnotím 90% - velmi povedený díl série.

dlabikk
07.06.2023 5 z 5

Další výborný příběh nesmrtelné dvojky Olivie a Toma. Napětí nechybí ani v tomto díle, kde jak název napovídá, půjde o hledání dávno ukrytého pokladu. Trochu se mi zajídal osobní život Olivie, ale to proto, že nemám ráda romanťárny, takže je to pouze můj problém :o) Další díl, zatím poslední, nemá tak dobré hodnocení, ale věřím, že je opět na co těšit.

85098211
22.04.2023 5 z 5

(SPOILER) Už šestý díl této série a autoři si stále drží vysokou laťku. Také tato kniha je opravdu výborná - aspoň podle mého názoru ;-). Začíná tím, že je na severu Švédska nalezeno tělo muže, který byl zavražděný již před dlouhými lety. Vyšetřováním je pověřena Olivia Rönningová, proto se vydává vrtulníkem na místo činu. Ten však vzhledem ke špatnému počasí - dostane se totiž do sněhové bouře - havaruje a Olivia se vydává pro pomoc. Při té příležitosti ji ale někdo postřelí a ona se ocitá v ohrožení života... Tom Stilton se z tohoto důvodu vrací do vlasti a když se Olivia uzdraví, chce zase odjet. Ovšem ta by si zase přála, aby zůstal a do vyšetřování se zapojil také. A že se jedná o doslova brizantní případ!
Autoři opět hezky popisují nejen všechno, co se týká onoho zastřeleného muže, ale zároveň čtenáři umožní nahlédnout i do soukromí jednotlivých postav. Moc mě tedy bavilo sledovat, jak se například dále vyvíjí vztah mezi Olivií a Lucasem. Každopádně jsem byla i s touto knihou spokojená, poslouchala jsem ji jako audio v němčině, které je - jak jsem si už stihla zvyknout ;-) - mimo jiné načtené doslova na jedničku, takže jsem poslouchala v podstatě nepřetržitě. Proto dávám opět plný počet, přestože Olivia mi ve svém chování (hlavně ke svým nadřízeným) není vždycky úplně sympatická ;-), a budu se těšit na prozatím poslední díl z této výborné série ;-).

hana1039
28.03.2023 4 z 5

Audiokniha:
Dobře semknutá parta vyšetřovatelů se pustí do moooc ožehavého případu,v sázce je toho hodně,v moři se ,, skrývá,, nebo ,, neskrývá,, to,co by ohrozilo planetu ??? Tom a Abas se rozhodli to zjistit...Olivia zase letěla do hor zjistit,co se děje,k tomu všemu Lucas má své problémy a Luna nechce vztah na dálku...ach jo,je toho hodně,co se musí vyřešit...

Ticiana
25.03.2023 5 z 5

Musim říct, ze se mi tenhle dil četl zatim asi nejlíp. Zápletka skvělá, divočina, hledání pokladu a pak úplně rozuzleni. Hned se poustim do dalšího dilu, kvůli zakončení knihy a taky chci vědět, jak se vztahy vyvíjejí dal.

INCOGNITOREADER
20.03.2023 4 z 5

Už šestý díl. A pořád naprosto skvělý. To co platí o prvním díle platí beze zbytku o všech zbývajících. Jediné co se liší a co může váš názor na každý jeden díl měnit je téma, kterým se zabývá.
Je pravda, že tento díl je maličko roztříštěný. Jako by autorská dvojice nevěděla co přesně chce, nebo naopak měla tolik nápadů a snažila se je vtěstnat do jedné knihy. Na začátku to vypadá, že si dáme takovou variaci na survivor, ale ono se to poměrně brzy změní a několikrát se to zaměření přetočí. Napětí nechybí. To ani omylem. A opět to připomíná slavnou trilogii Millenium (zbytek budeme ignorovat).
Za mě rozhodně jedna z nejlepších severských krimi vůbec (myšleno celá série)

martineknatasa
13.03.2023 5 z 5

Olivie s Tomem mě baví a nejen oni, všechny postavy jsou skvělé a ráda se k nim vracím. jdu číst poslední díl, snad ještě nějaké časem vyjdou. Doporučuji celou sérii k přečtení.

Janaves
13.02.2023 5 z 5

Skvělé čtení, kniha se mi moc líbila.

Danago
10.10.2022 4 z 5

Určitě není každý díl stejně strhující. Řekla bych , že právě tato kniha je pomalejší , více popisuje Olivii a její vztah s Lucasem. Ale samozřejmě i její policejní práci a kariéru. Opět setkáváme se všemi hrdiny z původní party, i když jsou momentálně každý někde jinde. Olivia , její nehoda v horách a posléze postřelení , zase všechny svede dohromady. Ač každý má svůj život , nyní pracují na jednom případu a ten se docela dost zamotává. Takže se zde střídají klidná místa s místy hodně napínavými. Konec je určitě zajímavý a neočekávaný.