Mrazivé vraždy

Mrazivé vraždy https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474790/bmid_mrazive-vrazdy-pPu-474790.jpeg 4 134 38

Nově sestavenou kolekci povídek od královny zločinu pojí zimní tematika – a neodmyslitelná dávka napětí. Vzduch se ochlazuje a dny se krátí… doba jako stvořená pro to, usednout do křesla před sálající oheň s knihou detektivních příběhů od té nejpovolanější autorky. Pozor však na smrtící sněhové závěje, nebezpečné dárky, otrávená jídla a záhadné návštěvy! Mrazivé historky – některé z nich s oblíbenými vyšetřovateli Herculem Poirotem a slečnou Marplovou – doplňuje úvodní spisovatelčino líčení, jak trávívala s rodinou vánoční svátky. Obsahuje: Vánoce v Abney Hall -- Bonboniéra -- Vánoční tragédie -- Pan Quin přichází -- Záhada bagdádské truhly -- Tři slepé myšky -- Dcera duchovního -- Plymouthský expres -- Potíže v zálivu Pollensa -- Útočiště -- Záhada lovecké chaty -- Na konci světa -- Mužnost Edwarda Robinsona -- Vánoční dobrodružství... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Povídky

Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Midwinter Murder: Fireside Tales from the Queen of Mystery , 2020


více info...

Bája89
Bája89
15.01.2024 4 z 5

Odposlechnuto jako audiokniha. Agatha, to je jistota. Mrazivé vraždy mě bavili o něco víc než Letní záhady. Kdykoliv čtu nebo poslouchám něco z pera královy detektivek, tak je to vždycky jako návrat ke starému příteli.

Petras_ka
Petras_ka
06.01.2024 4 z 5

Vydarená zbierka poviedok, ktorá mi perfektne padla do nálady v tomto zimnom období. Vyzdvihnúť by som chcela poviedku Tri slepé myšky, ktorá má veľmi dobre vykreslenú pochmúrnu atmosféru, zaujímavú zápletku aj rozuzlenie. Počúvala audioknihu a zo všetkých poviedok bola práve táto najmrazivejšia, určite aj vďaka interpretovi, ktorý ju načítal bravúrne.


hledaseniki
hledaseniki
12.12.2023 4 z 5

Co víc říct, Agatha Christie, královna detektivek, kterou můžete číst v jakoukoliv roční dobu, ale soubor povídek Mrazivé vraždy lákají k tomu si je přečíst přesně v tom zimním období, kdy se zachumláte do deky, s čajem nebo čokoládou a necháte se unášet jejími příběhy ať už za pomoci malého belgického mužíčka Hercula Poirota nebo slečnou Marplovou a dalšími.
Výborná sbírka povídek, víc není potřeba říct...víte co, je to Agatha Christie!

Česneksmedem
Česneksmedem
08.12.2023 5 z 5

V úvodu tohoto povídkového souboru se dozvíte, co ACH jedla jako třináctiletá o Vánocích. Pak už to jde postupně – HP a veleznámá bonboniéra, tentokrát dost ukecaná Jane Marplová, přijde vysoký pan Quin... Je to docela reprezentativní výběr, ze kterého bych ocenil hlavně povídku Mužnost Edwarda Robinsona, Plymouthský expres nebo Záhada bagdádské truhly.

cukrovka
cukrovka
14.10.2023 5 z 5

Posloucháno jako audio kniha pro zpříjemnění cest do práce a z práce. Skvělá směs povídek z nichž jsem většinu znala, ale rozhodně to nevadilo. V tomto výběru jsem si připoměla všechny hlavní postavy z autorčiných detektivek (Poirot, Marplová, Pentlička, Quin).

Korsika
Korsika
16.08.2023 5 z 5

Mrazivé vraždy jsou zajímavou směsicí vyšetřovatelů i typů případů, kde někdy dokonce ani nedojde k vraždě a přesto je to napínavé. Některé povídky znám zfilmované, ale některé jsem slyšela úplně poprvé. Z Tří slepých myšek mi běhal mráz po zádech, interpretace zde vybudovala skvělou atmosféru. Délka kapitol je ideální na večer před spaním.

senora
senora
17.07.2023 3 z 5

Kvalita povídek je tak kolísající, že je s podivem, že je napsala stejná autorka.

Vesper001
Vesper001
05.06.2023 4 z 5

Opět skvělý soubor povídek, které ale nejsou mrazivé, a víc než o vraždy v nich o komplikované vztahy a psychologii postav. Jak už to u madam Agathy bývá. Jistě, název knihu prodává, ale v tomto případě je trumfem jméno autorky.

betička
betička
19.04.2023 5 z 5

Agáthu Christie mám moc ráda. Těmto povídkám není co vytknout a moc mě pobavily. Jen mi opravdu moc nesedí název knihy, který je poměrně zavádějící. A pak moc nerozumím na základě čeho byly vybrány do této sbírky zrovny tyto příběhy. Společný jmenovatel je asi opravdu jen paní spisovatelka :-)

Devorah
Devorah
19.03.2023 4 z 5

Jsem velký fanoušek Agathy Christie, tudíž pro mne bylo přímo povinností přečíst si tuto knihu povídek. Některé jsem již znala z dřívějších knih, jiné pro mne byly úplnou novinkou.
Celkově je pro mne tato sbírka ale velmi rozporuplná, za což nemůže spisovatelka, ale nakladatel. Ne všechny povídky se k sobě navzájem hodí a o mrazivých vraždách si můžeme nechat zdát. Některé nemají vůbec detektivní zápletku, nicméně se u nich čtenář výborně pobaví ( například Potíže v zálivu Pollensa).
Jako nejlepší samozřejmě hodnotím příběhy s věhlasným Herculem Poirotem a slečnou Marplovou. Ty další například s Tommym a Pentličkou, nebo Parkerem Pynem postrádají již patřičnou šťávu.

janina66
janina66
10.03.2023 4 z 5

Tuto knihu povídek jsem tentokrát vyslechla audio. Většinu povídek jsem četla samostatně, ale nevadilo mi to, ráda jsem si je připomenula. Taková příjemná oddychová četba.

Awča
Awča
10.03.2023 5 z 5

Překvapivě obsáhlá kniha různých povídek mé milované autorky.
Některé povídky byly prostě skvělé, jsem blázen do Poirota a slečny Marplové, Pentlička či pan Quin už mi nejsou tak blízcí. Povídka s Parkerem Pynem mě pobavila, smála jsem se nahlas a ráda.
Posloucháno jako audiokniha.

Alžbětinka
Alžbětinka
14.02.2023 5 z 5

Soubor povídek Agathy Christie, ze kterých mrazí. Velmi obsáhlá kniha složená z mnoha případů. Můžete se setkat s Monsieur Poirotem, slečnou Marplovou nebo se záhadným panem Quinem.
Agatha Christie (nar. 1890) je královnou detektivek. Mezi její nejznámější díla patří Vraždy podle abecedy, Vražda v Orient Expresu nebo A pak nezbyl žádný.
Knihu bych doporučila všem čtenářům, kteří mají rádi detektivky, ale nepotrpí si na rozřezaná těla a podobně. V příbězích Agathy Christie se spíše rozplétají tajemné sítě mezi postavami, proto mě její knihy tak baví.
Kniha je obsáhlá, plná napětí a vyloženě se těšíte na další příběh. Publikace má 316 stran, ale neodtrhnete se od ní.

A. K.

lištička123
lištička123
23.01.2023 5 z 5

Rozhodně stojí za přečtení. Známé povídky, které si rádi přečtěte znovu.

Vesmich
Vesmich
27.11.2022 5 z 5

Zimní výběr mi seděl o moc víc než ten letní. Konečně jsem se potkala se Třemi slepými myškami a panem Quinem, ten je rozhodně velice zajímavý!

Nuttelka
Nuttelka
12.11.2022 5 z 5

(Audiokniha)
Milovníci Agathy Christie, toto byla naprostá lahůdka. Interpretace všech zúčastněných byla naprosto skvělá! Královně detektivek se prostě nemá co vytknout a všem fanouškům by neměla ujít ani jedna audiokniha, jelikož je to zas úplně jiný level a já doporučuji všemi deseti!

Katania
Katania
21.10.2022 5 z 5

Posloucháno jako audio a velká spokojenost !

Bubo19
Bubo19
01.09.2022 5 z 5

Knihy Agathy Christie jsou moje srdcovka, mám je přečtené skoro všechny. Filmy a seriály se slečnou Marplovou a Herculem Poirotem jsem shlédla ve všech možných podobách, od klasických až po moderní zpracování. Tentokrát jsem zvolila formu audioknihy, a přestože jsem většinu povídek znala, jsem spokojená jak s formou, tak obsahem. Agatha mě prostě nemůže zklamat.

konicekbily
konicekbily
21.07.2022 5 z 5

Pečlivý výběr povídek z tvorby první dámy zločinu mi připomenul všechny hlavní postavy detektivek slavné autorky: Poirot, Marplová, Pentlička, Quin. Některé zápletky z povídek byly později znovu využity v románech, či v divadelní hře, znal jsem je, ale to mi při čtení nevadilo. Tedy: kniha je vhodná pro dlouholeté čtenáře autorky- jako zákusek, anebo pro nové mladé čtenáře - jako ochutnávka nebo předkrm před další četbou díla paní Christie.

yonda
yonda
18.07.2022 3 z 5

Jedná se vlastně o soubor povídek A.Christie. Všechny jsem znala, ale po čase se k nim ráda vrátila.