Mraveniště

Mraveniště https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/291891/bmid_mraveniste-Pc5-291891.jpg 4 5 3

Pozorovali jste někdy hemžení tisíců mravenců v nebližším okolí mraveniště a přemýšleli jste, co se děje v té veliké kupě jehličí u paty statného smrku? Podobné otázky napadají mnohé z nás, ale ne každý měl příležitost nahlédnout do mraveniště. Nyní je to možné. Tato kniha obsahuje prostorový model mraveniště, díky kterému se čtenáři seznámí s každou jeho částí. Zjistíte, jak mravenci žijí, čím se živí a co celý den při svém shonu za potravou dělají. Mravenec je ve srovnání s člověkem jenom nepatrným tvorečkem, přesto má vzhledem ke své velikosti obrovskou sílu, díky které dokáže vystavět i dvoumetrové stavby. Existuje mnoho druhů mravenců, o těch nejzajímavějších si povíme v této knize. Život v mraveništi protkaném labyrintem chodbiček a komůrek je pozoruhodný a rozhodně stojí za povšimnutí. Nahlédněte proto do této mimořádné knihy, poodhalte tajemství mravenců a zjistěte, jak to chodí v mraveništi. Do pevných desek vlepená brožura a prostorový model mraveniště na kartonových listech.... celý text

muchomurka
muchomurka
29.05.2020 4 z 5

Na první dojem se mi nelíbila, ale když jsem ji začala procházet, změnila jsem názor. Spousta zajímavých informací a krásné kresby. Co mi úplně nevyhovovalo, tak to, že na jedné straně byl sešit, na druhé odklápěcí obrázky - špatně se mi s tím manipulovalo. Ale jinak nemám co vytknout.

Dáma s hrnstjm
Dáma s hrnstjm
26.10.2018 4 z 5

Krásná kniha, velice zajímavě vymyšlená, uvnitř je mraveniště, u kterého se odklápí jednotlivé "vrstvy." U nás doma měla obrovský úspěch. Vytkla bych přílišnou stylizovanost ilustrací - mravenci jdou večer spát do postýlek, když opravují mraveniště, používají vrtačku a svinovací metr, mravenčí larvy dostanou výživu v lahvičce... Pochopí děti, že je to jenom "jako?" Dál je v knize druhá část, informační - různé druhy mravenců, zajímavosti.


syslomil
syslomil
09.03.2018 5 z 5

Jedním slovem nádhera :-)

Štítky knihy

hmyz mravenci prostorová leporela odklápěcí okénka

Autorovy další knížky

2016  100%Včelí úl
2016  88%Mraveniště

Kniha Mraveniště je v

Přečtených7x
Knihotéce5x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x
dalších seznamech3x