Mračna nad Evropou

Mračna nad Evropou https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428396/bmid_mracna-nad-evropou-A6Y-428396.jpg 4 6 6

Strhující příběh lásky a přátelství na pozadí migrační krize odkrývající civilizační střet rozdílných kultur a příčiny sebevražedné politiky v dnešní Evropě. Děj celé knihy probíhá ve 2 rovinách, první je sledování osudů mladých lidí a konfrontace jejich názorů s neúprosnou realitou uprchlického tábora. Druhou dějovou rovinu tvoří osudy džihádisty pocházejícího z Francie a jeho anabáze z území ovládaném Islámským státem do Evropy. Děj graduje při atentátech v Paříži, kdy jsou hlavní postavy vystaveny extrémním situacím ohrožení vlastního života, které musí zvládnout. Kniha ukazuje rozdílnou kulturu a vnímání hodnot ze strany nově příchozích uprchlíků a nastoluje otázky jejich možné integrace i míru tolerance většinové společnosti ve vztahu k agresivní islámské ideologii, která se snaží již po staletí evropský prostor ovládnout.... celý text

Přidat komentář

Petr007crusade
18.12.2022 5 z 5

Vynikající kniha, líbil se mi spád i zajímavý děj. Autor vhodně vybral prostředí univerzit a ukázal tu krásnou manipulaci mladých lidí.
Líbí se mi taky ta dějová linka v Mosulu ovládaném Islámským státem, jak tyranizují nemuslimy. I ten popis džihádisty sedí. Vřele doporučuji všem, kdo si rádi přečtou něco jiného než popularizuje mainstream, čemu bude Evropa do budoucna neustále čelit.
Multikulturalistům, kteří chtějí Evropu zaplavit hordami z Afriky a Blízkého východu se tato kniha líbit určitě nebude.
Hezky napsaný příběh, vřele doporučuji k přečtení.

Garik
24.03.2022 1 z 5

„Strhující příběh lásky a přátelství“. No, strhujúci teda sotva. Príbeh lásky ako z nejakej jednoduchej YA – brrr. K tomu tá okatá „prvoplánovosť“ deja a príšerná gýčovitosť naprosto čierno-bielych postáv, ktorých charaktery aj jednanie sú totálne preexponované – fuj. A repliky tých dobrých koncipované ako náučné prednášky pre nevedomých (či skôr zaostalých?) – ubíjajúce. A tá častokrát podivná vetná stavba a kdejaké slovné patvary – na mŕtvicu. Chcel snáď autor imitovať jazyk dnešných mladých ľudí? Dodnes si nie som istý, čo to malo znamenať. Než som sa dopracoval po poslednú stranu, takmer som zošedivel. A prečo som to teda celé absolvoval? Sám poriadne neviem. Asi nejaká zvrátená fascinácia – ako keď človek čumí na nejaké monštrum a nevie odtrhnúť zraky.

Prečítal som od autora už dosť článkov k rôznym témam a s ich úrovňou som nemal žiaden problém. O to viac som zostal šokovaný tým, že sa nehanbil podpísať pod tento literárny paškvil.


racionalista
27.11.2021 5 z 5

Výborná kniha, pěkně se čte, příběh je svižně napsaný. A bohužel to téma není historické, ale je stále aktuální.

Pavla222111
13.10.2020 5 z 5

Román se mi líbil a všem doporučuji, protože se tam pravdivě líčí dnešní situace v Evropě.
Autor dokázal vystihnout atmosféru zblbnutí úplně normálních lidí na Západě v době migrační krize i ty pocity. A ty paradoxy zobrazil vtipně a výstižně na příběhu mladých lidí. Knihu stojí za to si přečíst.

Cinik
11.07.2020 2 z 5

Oceňuji střízlivý a realistický společensko-politický názor knihy, leč bohužel, provedení je fakt neadekvátní. Strhující příběh lásky v ní marně hledám - vidím jen velmi chatrný a chabě konstruovaný příběh (souhlasím, že nějaká láska tam bude), který spojuje jen mírně beletrizované články z novin. Kdyby šlo o naučnou brožuru, OK. U beletrie bych očekával více propracovanějšího příběhu, který by dokázal správně využít příležitostí, které mu dané téma nabízí. A ani toporné stylistické zpracování to nikam nepovznáší. Prostě nevyužitá příležitost.

1amu
05.02.2020 4 z 5

Tato kniha by měla být povinnou četbou pro část české populace (podotýkám, že pan poslanec Okamura není mým oblíbencem).
Kniha ukazuje rozdílnou kulturu a vnímání hodnot ze strany nově příchozích uprchlíků a nastoluje otázky jejich možné integrace i míru tolerance většinové společnosti ve vztahu k agresivní islámské ideologii, která se snaží již po staletí evropský prostor ovládnout.

Štítky knihy

islám migrace

Autorovy knížky

Robert Troška
česká, 1968
2019  73%Mračna nad Evropou

Kniha Mračna nad Evropou je v

Přečtených5x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce2x
Chystám se číst11x
Chci si koupit1x