Možnost B

Možnost B https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/433646/bmid_moznost-b-yFh-433646.jpg 4 16 4

Po náhlém úmrtí manžela si Sheryl Sandbergová byla jista, že ona ani její děti už nikdy znovu neprožijí ryzí radost. Její přítel Adam Grant, psycholog a profesor na Whartonu, jí řekl o existenci konkrétních kroků, které lidé mohou pro své zotavení a vzpamatování se ze zdrcujících událostí podniknout. Nerodíme se s pevně daným množstvím psychické odolnosti. Je to sval a jako takový jej může posilovat každý z nás. Kniha Možnost B je kombinací Sheryliných osobních vhledů a Adamova průkopnického výzkumu na téma hledání síly navzdory nepřízni osudu. Počínaje popisem toho zdrcujícího okamžiku, kdy svého muže, Davea Goldberga, nalezne zhrouceného na podlaze posilovny, otevírá Sheryl své srdce – a svůj deník – a popisuje intenzitu pronikavého žalu a izolace pociťovaných těsně po jeho smrti. Avšak kniha Možnost B sahá za hranice Sheryliny ztráty a zkoumá způsoby, jakými všechny možné skupiny lidí zdolávají těžkosti, jako jsou nemoc, ztráta zaměstnání, sexuální násilí, přírodní katastrofy a hrůzy války. Jejich příběhy odhalují schopnosti lidského ducha vytrvat… a znovu nalézt radost.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Via
Originální název:

Option B: Facing Adversity, Building Resilience, and Finding Joy , 2017


více info...

Přidat komentář

Aneleh
02.09.2023 2 z 5

Mně to prostě nějak nesedlo. Nedočetla jsem rozhodně ne z důvodu, že by tato kniha byla něco jako odpad nebo že by se nedala číst. Jen jsem čekala něco jiného. Začalo to slibně, ale postupně mě to začínalo nudit, čekala jsem více všeobecných rad, jak se vypořádat se ztrátou životního partnera, ale autorka vypráví, co ona dělala ve svojí situaci a ve svém prostředí, které je u nás přece jen jiné. Nedokázala jsem se do čtení ponořit a v necelé půlce jsem knihu odložila.

ElInWonderland
09.04.2023 3 z 5

No, řekla bych že způsob vyjádření na toto téma je zde ryze americký. Nevím jestli by zde prošlo, že když se žák necítí psychicky dobře, tak jej učitelka vyzve ať se jde během hodiny projít se spolužákem kdoví kam a na jak dlouho. Smrt blízkého a milovaného člověka je samozřejmě hrozná část reality, kterou prožívají všichni bez ohledu na to kdo a kde jste. Jenom mi nesedí autorčino pojetí a pohled na věc, neříkám že je to špatně, jen mi to nesedlo a popravdě jsem knihu odložila a už ji asi číst nebudu.


Beabooks
22.02.2022 5 z 5

Pokud jste ztratili milovaného člověka, možná nevíte, jestli ještě někdy budete šťastní. Pokud máte v okolí někoho, kdo ztrátu právě zakusil, možná nevíte, jak se k němu chovat.
Tato kniha vás provede tímto smutným životním tématem. Láskyplně, s citem, ale bez obalu a příkras. Díky ní můžete učinit ty správné kroky k lepší budoucnosti a najít svou možnost B.

claudiavas89
20.11.2021 5 z 5

Po prečtení úvodu, jsem byla na pochybách, jestli číst knihu dál. Nakonec jsem zjistila, že je to kniha nejenom o vyspořadani se smrti blízkých , ale jsou v ni i rady pro vychovu děti.

Štítky knihy

psychologie štěstí osud psychická odolnost

Autoři knihy

Sheryl Sandberg
americká, 1969
Adam Grant
americká, 1981

Kniha Možnost B je v

Přečtených20x
Knihotéce25x
Chystám se číst37x
Chci si koupit16x