Možno ťa znovu stretnem

Rebecca Yarros

Pre Izzy a Natea sú typické náhodné stretnutia v tých najnečakanejších chvíľach. Nezabudnuteľné zoznámenie sa v lietadle, plné spojenia a chémie, ktoré sa takmer skončilo tragicky, sa im vrylo raz a navždy do sŕdc. No potom sa jeden druhému stratili... Osud akoby stál proti nim a zdá sa, že načasovanie nikdy nie je správne. Netušia, kedy sa znovu uvidia a či vôbec. Lenže Izzy sa cíti pri Nateovi tak ako pri nikom inom a nechce oňho prísť. Pre Natea je Izzy zasa to jediné dobré, čo ho v živote stretlo. Je odhodlaný ochraňovať ju aj za cenu, že bude riskovať vlastný život. O mnoho rokov neskôr v nich emóciami nabité stretnutie v Afganistane opätovne prebudí staré city. Musia ich však odložiť bokom, pretože Nate, člen elitných špeciálnych jednotiek, dostal za úlohu dohliadať na jej bezpečnosť. Nevypovedané slová a potlačené city vytvárajú medzi nimi čoraz väčšie napätie. Podarí sa im ovládnuť vzájomnú vášeň alebo sa zmení na tikajúcu bombu, ktorá dokáže zničiť všetko naokolo?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2024 , Metafora
Originální název: In the Likely Event, 2023

Komentáře knihy Možno ťa znovu stretnem

Lu.Cab
06.04.2026

(SPOILER) Je to moje první zkušenost s Rebeccou Yarros. A musím říct, že velmi pozitivní. Okamžitě jsem se začetla a prožívala s hlavními hrdiny každý vzestup a pád. Vojenské prostředí se mi líbilo, slibovalo akci a poněkud originálnější děj. Ke konci jsem se už začínala bát, že se dobrého konce nedočkám. U knih normálně nepláču, ale v tomto případě bych nějakou slzu určitě uronila. Nate a Izzy k sobě patřili a po tom všem, čím si prošli, si zasloužili svoje "šťastně až navěky".

Reganjames
02.04.2026

Knihy RY ma väčšinou dostanú, no u tých contemporary je to tak 50 na 50. Zrovna táto mi nesadla.
Dej máme rozdelený na dve dejové linky, obe sú však kostrbaté a pozliepané, na môj vkus nedostatočné. Jedno sa Rebecce nedá vziať, a to chémia postáv, ktorá bola napriek rýchlosti knihy citeľná.
Love story medzi Izzy a Natom ma nijako zvlášť nestrhla. Čo ma skutočne chytilo za srdce, bol Julian a celá tá záležitosť s ním. Potenciál však nebol využitý a všetko bolo akosi rýchlo vyriešené, alebo skor zametené pod koberec. Celý záver bol šialene rýchly, nedoriešený a uponáhľaný. Škoda.

Iwets
31.03.2026

Nalijme si čistého vína - tahle moje recenze není úplně objektivní, ale v momentě, kdy hormony hormonují, se chcete zahrabat s podobným příběhem do deky a užít si trochu té naivity. Takže některé knihy zkrátka přichází v ten správný moment. :)

Vlnkac
13.03.2026

Přečteno za 2 dny. Jà prostě knihy od ,,Yarisky,, miluju. Opět nezklamala.

Larruska
10.03.2026

Afgánistán, vojenské prostředí – s touto tematikou jsem se zatím v knize nesetkala, takže to pro mě byla vítaná změna.

V příběhu sledujeme Izzy a Natea, kteří se poprvé potkají jako velmi mladí, když sedí vedle sebe v letadle. Izzy má strach z létání a Nate se ji snaží uklidnit. Jenže letadlo krátce po startu havaruje. Oba přežijí – a právě tahle událost mezi nimi vytvoří pouto, na které se nezapomíná. Nate se o Izzy stará, hlídá její bezpečí a zajišťuje jí lékařskou pomoc. Než se ale Izzy po operaci probere, Nate už je na cestě do výcvikového tábora.

Jejich cesty se v průběhu let znovu a znovu kříží. City se prohlubují, jenže okolnosti jim nepřejí.

A pak je tu současnost – o několik let později je Izzy v Afghánistánu, kde hledá svou sestru. A hádejte, kdo je jí přidělen jako bodyguard? Ano, Nate. Jenže jejich poslední setkání neskončilo zrovna dobře… A teď jsou nuceni být spolu.

Chemie mezi nimi fungovala skvěle a já jim fandila od první stránky. Příběh se odehrává ve více časových linkách – minulost a současnost se proplétají víceméně rovnocenně, což mi tady opravdu sedlo. I když bych pár výhrad našla, ochotně jsem je přehlédla, protože mě kniha jako celek bavila a dokázala mě dojmout.

Je plná emocí, čtivá a přesně taková, jak jsem u Rebeccy Yarros zvyklá. Její příběhy mě zatím nikdy nezklamaly – a tady tomu nebylo jinak.

Jako bonus musím zmínit i krásné vizuální zpracování včetně ořízky, které jen podtrhuje celkový dojem a v knihovně vypadá krásně

pip11
27.02.2026

Pomalu se vinoucí příběh, který proplouvá mezi různými časovými obdobími. Někdy to bylo sice až moc pomalé, ale příběh je to pěkný.

Kam77
27.02.2026

Jasně, šance, že se někdy něčí osudy protnou a vyvinou tak, jako ten Izzin a Natuv, není ve skutečném životě ani jedna ku bilionu. Ale i tak mě to dostalo. Nejen samotný příběh, ale i způsob, jakým se autorka rozhodla ho vyprávět ve dvou časových linkách, které se vzájemně prolínají. Čtenář postupně odkrývá desetiletou minulost hlavních protagonistů a zároveň s nimi prožívá současnost. Rebecca Yarros nás prostě umí do svých příběhů totálně vtáhnout - krásné, silné a samozřejmě, jak jinak, epicky osudové.

Mandlevest
05.02.2026

Knihu jsem "čapla" v knihovně, protože její ořízka na mě zazářila pastelovou růžovou barvou. A moje letošní předsevzetí ohledně letošní ČV je, mimo dokončení, samozřejmě, že nebudu dočítat poslední knihy v době, kdy se pečou rohlíčky, v hlavě naskakují nákupní seznamy a to pořád ještě "dítě" začíná předzkouškové období s mnoha povinnostmi, ve kterém musíte vycítit, kdy být neviditelná a kdy plně otevřít mateřskou náruč a pofoukat bolístky a vysvětlit všechny nespravedlnosti světa :-). Uf, takže ke knize :-). Na romantiku celkem pěkné čtení, nějaké mouchy by se našly, ale já k těmto knihám přistupuju asi moc pragmaticky a hodnotím je celkem přísně, mimo mé asi tři autorky tohoto žánru, tam jsem zase absolutně nekritická a líbí se mi prostě všechno:-). Jako znám dvojice, u kterých to jiskří více než mezi Izzy a Natem. Jejich linka z minulostí mě bavila víc, ta současná z Afghánistánu, mně přišla trochu přitažená za vlasy a dialogy v dramatických scénách dosti nepravděpodobné. Ale pak jsem se dočetla, že manžel autorky si několika misemi prošel, tak třeba to tak absurdní může někdy být. A ještě k překladu, moc se mi nelíbilo oslovení bývalého přítele Izzy, vždy jsem si u toho vzpomněla na dceru jak se mi směje, jak můžu ty romantiky číst v češtině, že se to nedá:-). Ale přežila jsem a jsem nakonec spokojená, oddychovka s mnoha očekávanými zápletkami i koncem, ale čtivě napsaná a romantičky možná vytáhnou i kapesníček :-). No, a ještě ta ořízka, už se mi to plní, juchu:-).

4xbabča
03.02.2026

Vypadalo to na obyčejný romantický příběh, kdy se dva seznámí náhodou při cestování letadlem, které havaruje. Setkávají se po letech, někdy i za 10 let, ale časový odstup je pro vztah náročný. Kniha je čtivá, a příběh samotný je hlavně o lásce, ale s mnoha potížemi, ale určité ji doporučuji k přečtení.

kniha_je_laska
25.01.2026

Izzy a Nate se před 10 lety seznámili za dramatických okolností a skoro okamžitě se mezi nimi vytvořilo pouto, ale nikdy neměli pořádně šanci zjistit, zda by mohli být něčím víc. Teď se po nějaké době, kdy o sobě nevěděli potkávají v zemi, kde je válka a kde rozhodně není prostor, aby si některé věci vyříkali, ale co když tohle setkání zařídil osud?

Tahle standalone od autorky mě zaujala hned, jak vyšla a byla jsem zvědavá jaká bude, jelikož s jejími romantickými knihami to mám trochu jak na houpačce. Některé jsou TOP a některé průměr.

Jsou tu dvě časové linky příběhu, kdy čtenář sleduje současnost v Afghánistánu a minulost, kdy se dozvídá víc o tom, jak to mezi nimi bylo. Upřímně se mi většinou stává, že mě jedna linka baví víc než druhá, ale tady se autorce povedlo si mě zaháčkovat u obou. Chtěla jsem vědět, co se mezi nimi přihodilo a co bude teď, a tohle mě udržovalo v pozoru a furt jsem chtěla číst dál.

Izzy i Nata jsem si oblíbila. V některých situacích jsem frustrovaně naříkala, proč se tak chovají, přestože na jednu stranu jsem je chápala, ale znáte to

Konec byl v jedné věci VELKÝM překvapením. Vůbec jsem to nečekala, přestože vím, že se to stává, ale tady mě to nenapadlo a byla jsem z toho paf. Musela jsem pak číst některé části znovu a přemýšlela jsem, zda se to díky něčemu dalo vytušit, ale nevím. Nicméně se to autorce povedlo

Není to úplně má romantika od autorky, ale ani slabší kus, a stojí za přečtení, takze ji klidně mohu doporučit. Jinak ještě musím říct, že ta obálka se povedla

haniny.knihy
22.01.2026

Nejspíš půjdu proti proudu, ale to se tak někdy stává. Při dočítání knihy jsem si říkala, že vlastně nevím, co si o tom celém myslet. Nehledě na ty skoky v čase, které byly místy dost matoucí. Rebecca Yarros píše čtivě, to jí nikdo nemůže upřít, ale tentokrát ve mně příběh nezanechal to, v co jsem doufala. Bylo to příjemné setkání, ale takové, na které pravděpodobně brzy zapomenu. Příběh plyne, postavy dělají svá rozhodnutí, ale já jsem tam tentokrát s nimi úplně nebyla. Chybělo mi tam to pověstné „něco“, co by mě donutilo o knize přemýšlet. Je to špatně? Asi ne. Někdy prostě potřebujeme příběh, který nás neurazí, nenadchne, splní svůj účel a nechá nás na chvíli vypnout. Jenže od autorky, která umí tak silně brnkat na city, jsem podvědomě čekala víc. Ale to neznamená, že právě ty z toho příběhu nebudeš nadšená. Určitě stojí za přečtení, nicméně to úplně nebude kniha, ke které se vrátím.

VeryH
19.01.2026

Tak tohle se mi velmi líbilo, mám ráda knížky do Rebeccy z vojenského prostředí. Velmi mě bavilo prolínání několika časových rovin. Jak se postupně odkrývalo to, jak se dostali k tomu, jaký mají vztah v současnosti. Kde se to zašmodrchalo. Nedokázala jsem knížku odložit. Knížka se mi zaryla pod kůži.

ppheat
02.01.2026

Silná kniha, dobře napsaná, jak už to autorka umí. Nebylo mi blízké prostředí, kde se děj odehrává - válečná zóna a svět politiky, ale příběh sám je poutavý a těžko zapomenutelný.

Damonka12
31.12.2025

Za mě trochu slabší než ostatní knihy, ale i tak jsem si je užila.

Kasty
31.12.2025

NEDOČTENO
Moje první setkání s autorkou bohužel nedopadlo nejlépe, ale i to se stává. Sto lidí, sto chutí.

Blanka586
28.12.2025

Kniha se četla dobře, taková oddechová romantika. Konec se dal očekávat, Izzy a Nate se potkávají v průběhu 10 let a touží být spolu. Nakonec se rozhodnou a spolu zůstanou.

Alaglesia
14.12.2025

Další dílo od této autorky. Opět z vojenského prostředí, Milostný příběh jehož dějová linka není neobvyklá. Ale kniha nám přibližuje úskalí vztahu s vojákem, který jezdí na mise. Určitě se těším na další příběhy od Rebeccy.

tabaluga
06.12.2025

Za mne se jedná o takové oddechové čtení, které jsem si užila. Trochu romantiky, trochu akce, nenudila jsem se a vřele doporučuji.

NikolaKhun
22.11.2025

To byla tak hezka knizka. Od zacatku do konce me to fakt bavilo. Jasne, je to romantika a i kdyz to melo happy end, tak to nebylo preslazeny. Navic mi prislo, ze nebylo hned na prvni dobrou jasne, jak to dopadne.
Cast z Afganistanu byla zajimava, trochu depresivni, ale bylo to zase neco jinyho.
Navic vojak ze specialni jednotky, to proste ma neco do sebe

Ivushaak
18.11.2025

Paradoxně se mi kniha četla mnohem lépe jak Čtvrté křídlo. Romantiku obvykle nevyhledávám, ale toto bylo příjemné počtení. Příběh se odehrává v průběhu cca 10ti let, a střídají se nám dva pohledy vyprávění - Izzy a Nathaniel (což oceňuji). Není to taková ta klasická romanťárna na kterou jsme zvyklí, což je další plus. Za co ubírám půl hvězdičky byla Izzy, která byla do Nathaniela od začátku až fanaticky zamilovaná a vlastně se její postava nikam neposunula, na druhou stranu Nathaniel se tím, jak jde život stává uzavřenějším, "temnějším" a má nějaký posun, i když ne třeba zrovna dobrým směrem. Konec docela překvapil.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi