Mozek v kondici

Mozek v kondici https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328021/mid_mozek-v-kondici-Q56-328021.png 4 15 2

Počet diagnóz autismu, ADHD či demence v posledních letech strmě stoupá, deprese trápí každého desátého, bolest hlavy každého druhého z nás. Revoluce v léčení psychoneurologických poruch je však na spadnutí. Nejnovější výzkum dokazuje úzkou, příčinnou souvislost mezi kondicí mozku a stavem střevního mikrobiomu, tedy zdravím nejmenších obyvatel lidských útrob, jichž je desetkrát více než tělesných buněk. Na základě souvislostí mezi zvoleným životním stylem, stavem trávicího traktu a zdravím mozku stanoví autor několik jednoduchých způsobů, jak zlepšit kondici vyšší nervové soustavy. Cesta ke zdravému mozku vede přes prostou změnu jídelníčku a zachování programu šesti postupných kroků, o nichž se v knize dočtete.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Zdraví
Vydáno: ekniha , Paseka
Originální název:

Brain maker , 2015


více info...

Přidat komentář

E_Lan
07.04.2021 4 z 5

Pro mne nová oblast vzdělání, mikrobiom a jeho vliv na fungování těla a mozku především. Proto za mne vysoké hodnocení. Nebudu se knihou plně řídit, to bych si ten život asi tolik “nevychutnal”, ale na druhé straně se o něco více dívám na složení toho co jím a přeci jen jsem významně ovlivněn. Věřím tomu, že k dobrému.

Metroušek
07.03.2017 4 z 5

Autor, neurolog, má opravdu mozek v kondici, a po skvělém Moučném mozku máme u nás další knihu, která může zlepšit zdraví leckoho z nás. Zní to dost logicky, ačkoli je to překvapivé. Vřele doporučuji každému, kdo má sám nebo v rodině nějakou autoimunitní chorobu, zejména pak cukrovku, RS, Crohnovu chorobu, Alzheimerovu nemoc nebo autismus. A pro ty ostatní, to, co je dnes v USA, u nás bývá tak za 10-15 let. Je lepší být připraven.