Omega

Omega https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/68231/bmid_omega-YRJ-68231.jpg 4 18 4

Motory Boha série

< 4. díl

Jack McDevitt vyniká mezi současnými autory klasické SF svou schopností spojit mezigalaktická dobrodružství s novými nápady. V tomto příběhu zkušené pilotky mezigalaktických výprav se skupina odvážných lidí vydává na dalekou výpravu - zachránit neprozkoumané světy, jež jsou ohroženy všeničícím oblakem Omega putujícím vesmírem.

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Omega , 2003


více info...

Přidat komentář

AnoMANder
19.07.2022 2 z 5

Příliš dlouhé, rozvláčné. Knize by slušel tak poloviční rozsah. Dění na planetě Bulíků je většinou nepříliš zajímavé. Nejlepší částí knihy pro mě byly popisy akcí kolem ježků a mraků Omega.
Konečná teorie o Omegách mě překvapila. Originální.

petr_
27.01.2020 odpad!

Mám pocit, že někde v knize je:"kdo to dočte až sem může si u mne vyzvednout 10000Kč". Autor natahuje obsah knihy statickými popisy bulíků. Žádné zvraty, žádné směřování k nějaké pointě. Naprosto nudná kniha, kterou jsem nedočetl a ani ji nehodlám dočítat. Pokud by zde existovala rubrika "Nedoporučuji!", tak bych jí tam zařadil.


trudoš
05.10.2015 4 z 5

Přijde mi, že se Jack McDevitt ve svém cyklu Motory Boha dostal do situace, kdy neví, čím novým by tentokrát oslovil. Další katastrofa už čtenáře neohromuje tolik jako dříve, a to ne kvůli tomu, že by se z autora stal v mezičase cynik, ale protože se jeho scénáře záchranných operací jednoduše opakují. Odhalení nové mimozemské rasy taky zdaleka neuchvacuje tolik jako na začátku, čistě kvůli tomu, že je to jen další „nová" rasa, podobně jako v předchozích třech románech. Alespoň že se spisovatel konečně vrátil k tématu vesmírného oblaku, který z nějakého důvodu likviduje veškeré civilizace - takže kdo toužil jedenáct let po odpovědích, alespoň nějakých se v tomto románu konečně dočká.
Přes všechny opakující se motivy ovšem stále patří Jack McDevitt k prvotřídním vypravěčům, který sice nehýří imaginací moderní britské space opery, ale na druhou stranu je napínavý, zábavný a hlavně srozumitelný. Arthur C. Clarke a Isaac Asimov v něm tak rozhodně mají důstojného literárního pokračovatele.

kalache
05.11.2013 4 z 5

Myslím si,že Čindi je čtivější a napínavější,i když v něm nejde o tak velkou věc,jako je zánik mimozemské civilizace.Taky mě překvapuje,že lidstvo,ač technicky vyspělejší,chová se stejně komerčně jako my v současnosti...možná je to autorův pokus o nastavení zrcadla.....

Autorovy další knížky

Jack McDevitt
americká, 1935
2000  71%Motory Boha
2010  78%Ďáblovo oko
2008  85%Deepsix
2011  73%Omega
2010  79%Čindi

Kniha Omega je v

Právě čtených1x
Přečtených27x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce45x
Chystám se číst8x
Chci si koupit2x