Motivace zvenčí je jako smrad ...za pár hodin se vyvětrá

Motivace zvenčí je jako smrad ...za pár hodin se vyvětrá https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60223/motivace-zvenci-je-jako-smrad-za-par-hodin-se-vyvetra-60223.jpg 4 79 11

Kniha Motivace zvenčí je jako smrad vznikla z první hodiny školení Základy vedení lidí. Už dvacet let se Ivo Toman zabývá lidskou motivací. V této knize najdete mnoho překvapení. Zjistíte, že vnitřní motivace většinou není kladná. Že vnější motivace funguje jen pár hodin. A také zjistíte proč. Kniha vám "rozbije" téměř vše, co jste si dodnes mysleli o motivaci.... celý text

Přidat komentář

Jack Bauer
30.11.2023 odpad!

Nedočteno. Hodně se mě líbila Debordelizace hlavy, toto je určeno spíš pro zaměstnavatele, kteří na to zvysoka ... Také mě už vadili stále se opakující ???.

Kamaela
21.01.2023 2 z 5

Tak jsem se vlastně dozvěděla, že buď máte vnitřní motivaci pro cokoliv a nebo jí nemáme a pak máte smůlu, protože se s tím nedá nic dělat. Jo pardon, ještě jsem se dozvěděla, že autor má překrásnou ženu a bazén v domě. Asi jsem čekala něco jiného. Kniha mi nic nedala.


Sorrangar
13.04.2020 odpad!

Jedná se o první knihu, kterou jsem v životě vyhodil rovnou do popelnice. Autor vychází z mého pohledu z naprosto mylných předpokladů. Například, že člověk se s vnitřní motivací buď narodí a nebo ji vůbec nemá. Dále úspěch poměřuje pouze podle ekonomické úspěšnosti. Penězům přiřazuje nepřiměřenou hodnotu. Koupit tuhle knihu jsou vyhozené peníze. Doslova odpad.

Dejf_ano
12.03.2018 4 z 5

Taaaakže, kniha pokračuje stejným jazykem jako jiné tituly tohoto autora, což je super věc a máte tak trošku pocit takového seriálu na pokračování. Jak už někdo psal musím souhlasit, že knížku bych doporučil spíše pro lidí ve vedoucích pozicích, ale samozřejmě si v ní každý najde pro sebe důležitou informaci.

Neodpustím si poznámku, že Debordelizace hlavy byla skvělá jako celek, ale bohužel Motivace zvenčí více odkazuje na další tituly nebo školení Ivo Tomana, což není nic špatného, ale touto neúplností maličko klesá kvalita knížky.

Každopádně opět doporučuji přečíst.

Ivaksa
06.03.2018 2 z 5

Nic moc,no tak ono ho to baví ty okecávačky pořád o tom samém dokola,umí to natahovat ale nic převratného nesděluje. A začíná být drzej jak vlastně mezi řádky pohrdá vlastními čtenáři. :-)

Pseudofilosof
23.09.2017 odpad!

Slabota

michalmatousek
17.07.2016 4 z 5

Cituji: "Tuto knihu jsem napsal ne proto, abyste se mnou souhlasili, ale proto, abyste se zamysleli."

Peleus
01.02.2016 3 z 5

Moje třetí, a zatím nejslabší, kniha od tohoto autora.

O samotné motivaci je řeč na začátku a na konci publikace. Všechno mezi je opakováním Tomanova oblíbeného poukazování na vlastní handicap a toho, co i přes to dokázal, připomenutí skutečnosti, jak má krásnou manželku (bývalou modelku-zdravotnici-talent na jazyky) a kurzívou psanou reklamu na sebe sama (názvy vydaných knih a jim pořádaných školení).

Není to geniální, není to pitomé. Zkrátka lepší než drátem do oka, horší než výborné.

1871
11.01.2015 4 z 5

Nejsem šéf a nemám podřízené, ale pohled z druhé strany je zajímavý. Poznat taktiku nepřítele. Pohled autora na vzdělávání a motivování zaměstnanců je neobvyklý a místy i drsný. Svým způsobem je jeho návod nejsnazší cesta.

Dandy1
19.11.2014 2 z 5

Po knize Debordelizace hlavy mě tento titul neoslovil. Užitek z knihy mohou čerpat spíše zaměstnavatelé.

DonFilipson
13.01.2012 4 z 5

není knížka kterou bych si od něj rád nepřečetl :) všem doporučuji přečíst aspoň něco od tohoto autora...