Most času

Most času https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/130612/most-casu-130612.jpg 4 61 22

Neuvěřitelný příběh o chlapci, do něhož se reinkarnovala duše válečného pilota z druhé světové války. Je návrat duší skutečnost? Reinkarnovala se do malého Jamese duše pilota, který zahynul ve druhé světové válce? Krok za krokem se chlapcovi rodiče snaží tuto záhadu objasnit a s každým dalším detailem, s každou další informací, která jako díleček zapadá do naprosto neuvěřitelné skládanky, se jejich původní nedůvěra rozplývá. Podivuhodný příběh malého Jamese ukazuje, že na některé věci není jednoduché najít racionální odpovědi. Strhující vyprávění, které se čte jedním dechem.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ,
Originální název:

Soul Survivor , 2009


více info...

Přidat komentář

Mindy
06.06.2023 3 z 5

Některé pasáže byly strašně zdlouhavé a hlavně zbytečné. Např. popisování nákupu včetně rozhovoru s dvouletým dítětem typu: "Vločky nekoupíme, protože v nich je moc cukru. Vezmeme místo nich šest tuňákových konzerv." Nebo: "Tady máš za odměnu čtvrťák. Můžeš se za něj povozit na kolotoči. Ale nejdřív se na něj podívej a zkus mi říct jméno prezidenta, který na něm je ".
Jinak příběh to je moc zajímavý. Je to těžko uvěřitelné, ale pokud to není vymyšlené, tak jak to tedy bylo? Já si myslím, že je prostě něco mezi nebem a zemí, o čem nevíme, protože občas se takové nevysvětlitelné záhady objevují.

E.lisabeth
07.03.2021 4 z 5

Je videt, ze si knihu psali rodice Jamese. Nektere pasaze, zcela zbytecne. Napriklad omlouvani sebe sama za nejaky nazor, neustale vysvetlovani zenske rady Andrei matky a sester... Ale jinak se mi moc libilo


GYROTOURBILLON
22.08.2020 5 z 5

Neuvěřitelný příběh o reinkarnaci... , kniha mě nadchla a i myšlenka reinkarnace mě začla zajímat o to více.. mohlo by být zajímavé se dostat do minulých životů..
Dft. I hypnóza je zajímavá věc , docela bych šel do ní ...třeba něco ztraceného , zastrčeného by se mohlo vyjevit...nebo taky nic ?!

Doubravka1975
13.07.2019 4 z 5

Knížku jsem měla nachystanou v knihovně a až doma jsem zjistila o co jde. A abych pravdu řekla neměla jsem vůbec v plánu ji číst, protože na takové věci nevěřím i když jsem střízlivě věřící a věřím že existuje něco mezi nebem a zemí. Ale pak mi to nedalo, tak že do ní jenom nakouknu a nakoukla jsem a už to jelo a přečetla jsem ji za 2 dny. Fascinující příběh, který mě donutil přemýšlet jestli je něco takového vůbec možné, navíc kniha obsahuje dobové fotografie letců i malého Jamese, kterému mu je dnes už 21 let.

kilometr
18.06.2019 3 z 5

Kdyby se kniha věnovala jenom tématu reinkarnace,tak je mnohem čtivější-tzn.,že má asi o 100 stran více,což její hodnocení snižuje.65%.

niknikita
02.01.2019 2 z 5

Jsou věci mezi nebem a zemí a tento fakt asi nezapře ani ten nejzatvrzelejší realista. Tato kniha je toho důkazem a kdybych se nemusela prokousávat kostrbatým slohem autora a přeskakovat zbytečné stránky, byl by to dobrý příběh.

Blančitos
01.06.2018 4 z 5

Zpočátku jsem očekávala něco úplně jiného, a proto jsem byla mírně zklamaná. Avšak jak jsem se v knize posouvala dále a dále, nakonec si mě svým způsobem získala. Takže ačkoliv si ji podruhé již nepřečtu, tak i přesto ji mohu s klidným svědomím doporučit.

vltavínka
29.04.2017

Příběh velmi zajímavý, určitě stál za sepsání. Nicméně, dle mého, stačila by 1|3 celé knihy, aby zůstala čtivá a neobsahovala nicneříkající zbytečnosti. I já jsem měla problém se prokousat až do konce..např. líčením, kdo kam cestoval, co nakoupili k večeři a jak se chystali na blížící se orkán , což s příběhem vůbec nesouviselo... Trochu sestříhat a bylo by to dobré :D

Metroušek
12.04.2017 4 z 5

Kniha je důležitá, protože důkazů o přenosu vědomí po smrti mnoho není, zejména pak v západním světě. Nemusí zde jít o reinkarnaci; čtení z Akáši by případ také mohlo vysvětlit. Každopádně díky za každý střípek do mozaiky.

maky11
22.07.2016 odpad!

Kniha mě zpočátku nadchla, ale jakmile jsem jí začala číst....měla divné podání...vůbec se mi u ní nechtělo trávit čas, a proto jsem jí odsunula stranou s tím účelem, že jí věnuji někomu, kdo tohle téma vysloveně "žere" a nevadí mu podání...Závěr: kniha byla zklamání a děj byl moc jednoduchý a předvídatelný.

jane4352
21.04.2016 3 z 5

Zajímavé téma, ale je poznat, že je psáno ne-spisovatelem, určitě by mohlo být zpracováno lépe, nicméně určitě stojí za přečtení

Janeee
19.03.2016 4 z 5

Zajímavé téma. Je to až k nevíře.... :-)

z1631984
13.03.2016 2 z 5

Od začátku jsem téhle knížce nemohla přijít na chuť. Spousta věci byla až moc velká náhoda. Např. rodiče úplně náhodou koupili vojáčky, kteří měli stejnou barvu vlasů a jiné rysy jako padlí kolegové pilota.

Mága
21.07.2015 3 z 5

Téma zajímavé, ale podání se mi moc nelíbilo. Předmluva byl podle mě až příliš velký spoiler, místy divně rozkouskovaný text a události, některé pasáže pak úplně zbytečné.

aachilovka
25.04.2015 3 z 5

přečteno za dva dny. občas jsem ze jmen pilotů měla guláš a některé pasáže jsem odzívala. Tomuto tématu jsem se nikdy nevěnovala, ale zažít něco takového by bylo šíleně zajímavé

nikola8798
13.03.2015 5 z 5

Skvělá knížka s krásnou obálkou. Hltala jsem stránku za stránkou a nestačila se divit.
Do přečtení této knihy jsem o reinkarnaci zrovna moc nevěděla, vlastně jsem ani netušila, jestli v ní věřím nebo ne. Celý příběh do mých omezených znalostí rozhodně vnesl trochu světla.
Jamesovy výroky o jeho spoluletcích mi vyrážely dech. Hned jak řekl, že na něj Walter a Leon čekali v nebi, naskočila mi po těle husí kůže. Rozhodně stojí za přečtení, sžila jsem se ať už s malým Jamesem (který už momentálně není malý ani v nejmenším), jeho rodiči i letci, kteří sloužili na Natoma Bay spolu s Jamesem M. Hustonem mladším.

sirah
16.11.2014

Moc hezká knížka a fascinujcí zároven...
Některé kapitoly o pilotech byli trochu zdlouhavé a trochu jsem se pak ztrácela ve jménech,ale člověk to musí brát,že je to podle skutečnosti..
Během čtení mě chvílema hezky mrazilo...
Doporučuji určitě..

Moncza
21.10.2014 5 z 5

krásná knížka, která mě pohltila svým tajemnem. O malém chlapci, který věděl daleko víc, než by měl vědět a jeho rodině, která se snaží najít vysvětlení.

Sosovica
06.07.2014 5 z 5

Nádherná kniha o dôkaze reinkarnácie v ktorú veľa ľudí nechce uveriť práve kvôli tomu, že sú upnutí na nejaké cirkevné dogmy. Ukazuje, že nakoniec aj "neveriaci Tomáši" uveria ...

Merlinit
27.05.2014 4 z 5

Příběh úžasný, horší je to s jazykem: je mi srdečně jedno, z čeho sestával oběd dvouletého Jamese 16. října roku 2000 a už vůbec je mi lhostejno, že nechtěl papat zeleninku - tato informace nijak neobohatila příběh po stránce faktografické, ani neplní funkci zábavní, ergo kladívko jedná se o informaci zbytečnou, pro upřesnění jednu z mnoha zbytečných. Nejsem žádný suchar zbožňující strohá fakta, ba naopak - miluji květnatá souvětí a schopnost vyvolených zkrášlovat svět bohatstvím jazyka, ale kde chybí nadání pro slova, chci ocenit alespoň samotný příběh bez zbytečných příkras, zvláště když mu tyto spíš ubližují.

Autorovy knížky

2010  72%Most času

Kniha Most času je v

Právě čtených1x
Přečtených78x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce41x
Chystám se číst24x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x