V žáru lásky

V žáru lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94925/v-zaru-lasky-94925.jpg 5 6 3

Morgan / Challenger série

1. díl >

První díl romantické historické ságy s milostnou zápletkou se odehrává v 2. polovině 19. století v Evropě a hlavně v Americe. Šestnáctiletá hrdinka z nejlepší pařížské společnosti se zamiluje do okouzlujícího Američana a jako jeho manželka s ním odjíždí za oceán. Muž, který je mimo jiné i tajným agentem americké vlády, se po příjezdu aktivně zapojí do bojů, které v 60. letech propukly na jihozápadě Ameriky a Mexiku při povstání Mexičanů proti císaři Maxmiliánovi. Manželský život tak hned od počátku poskytuje mladé ženě řadu příležitostí, jak dokázat milovanému muži nejen svoji lásku, ale i odvahu a věrnost.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Sweet savage love , 1974


více info...

Přidat komentář

Kekik
09.02.2021 4 z 5

Steve by cenu nejlepšího románového hrdiny jistě nezískal.

Anotace je ze začátku zavádějící, a ten, kdo ji psal, knihu zřejmě vůbec nečetl.

Steve a Ginny. Jen těžko bych našla jiný pár, který toho tolik prožil. Autorka nešetřila ani jednoho z nich, a ani nás čtenáře. Na téměř pětiset stranách je popsán milostný příběh probíhající za bojích v době císaře Maxmiliána. Ani chvilku jsem se nenudila, a to i když se Ginny a Steve již po několikáté pustili do hádky. Steve rozhodně není typickým kladným hrdinou. Byly případy, kdy bych ho nejraději probodla dýkou, a stejně tak případy, kdy měl můj neskonalý obdiv. Přesto mu ale nemohu odpustit, jak se choval k Ginny. Zebedněnec. Ginny jsem povětšinou litovala, ale pak, jak se dokázala se životem poprat, to tedy klobouk dolů.
Jsem zvědavá, co přinesou další dva díly.

vivalamuff
13.12.2016 5 z 5

Tahle knížka z roku 1974 by si zasloužila nový přebal a trochu více pozornosti. Mně se totiž vždycky strašně líbila. V knihovně jsem ji objevila náhodou asi před 10 lety . Teď jsem si ji koupila v antikvariátu, jinak není moc k dostání.
Oba hrdinové jsou složité povahy, byly chvíle kdy jsem Ginny nesnášela, protože se chovala jako rozmazlená holka a Steve mě zase doháněl k zuřivosti tím svým záletnictvím. Přesto je tento příběh něco neobyčejného, něco, co se klidně mohlo stát, takže je i lehko uvěřitelný. Hlavní hrdiny čeká spousta překážek a problémů. Občas se mi stalo, že jsem už ani nedoufala v dobrý konec...
Druhý a třetí díl této ságy mě však nechytl. Podle mého měla paní spisovatelka zůstat u prvního dílu a tím to prostě ukončit. Pokračování knize bohužel ublížilo.
I tak kniha stojí za přečtení, dávám 5 *


Marcelinka20
28.07.2013 4 z 5

Knihu jsem měla doma půjčenou a moc se mi do ní nechtělo, ale pak jsem začala číst a bavilo mě to.

Štítky knihy

19. století

Autorovy další knížky

Rosemary Rogers
americká, 1932
2001  90%V žáru lásky
2002  67%Ztracená láska
2002  75%Temné vášně

Kniha V žáru lásky je v

Přečtených8x
Knihotéce4x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x