Morfeův gen

Morfeův gen https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415290/bmid_morfeuv-gen-sRh-415290.jpg 4 87 28

Kniha, která vás nenechá usnout. Na chvilku vydechnout svými překvapivými a zajímavými zvraty děje. Kniha pro všechny, kteří se chtějí krásně bát. Na pozadí světového spiknutí, boje o moc a výlučnost se odehrává dojemný lidský příběh obyčejného třicátníka Davida Bergera. Na světě existuje Bratrstvo nespavců, které využívá genového defektu zděděného z dávných dob, aby jeho členové místo spánku pracovali na rozšiřování svého vlivu a moci a tím drželi v rukou nejmocnější úřady světa. David Berger, syn slavného vynálezce v oblasti genetiky a zavražděného Bratrstvem, se vydává po rozchodu se svou milovanou Sárou na své třicáté narozeniny na cestu temnými ulicemi New Yorku, jeho nočními parky a podzemním městem v kanalizaci a proplétá svůj osud, který se tak náhle změnil, s osudy dalších zajímavých i děsivých lidí. Kteří mají něco společného, což zjistí později. Dostižený dopisem od svého otce, který pro něj zanechal tajemství a vysvětlení jeho tragického rodinného osudu, se vydává na misi do Evropy, která končí na strašidelném bále Bratrstva na zámku v Českém Krumlově. Málem přijde o život, ale zachrání lidstvo a hlavně sám sebe, svoji Sáru a jejich společnou budoucnost. Je lidstvo propojené? A co nám přináší moderní technologie, kariérismus a nenávist? Protože kdo ví, kdo všechno v noci nespí…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Das Morpheus-Gen , 2018


více info...

Přidat komentář

Parwana
04.03.2023 3 z 5

Nebylo to špatné, četlo se to skoro samo, ale hlavní zápletka s tajným bratrstvem Nespavců a provázanost jednotlivých postav byla přitažená za vlasy - prostě moc náhod najednou. Moc tomu nepomáhal ani překlad, který místy dost kulhal.

PosPol
10.10.2022 4 z 5

Ne, že bych byla přímo nadšena, ale kniha je dobrá. Má spád, dost akce, do poslední chvíle nevíte kdo bojuje za co, nebo pro koho. Nápad použít insomnii pro podobnou sektu jako Illumináti mi přijde skvělé. Jen některé věci mi přišly přitažené za vlasy, nebo naopak nedotažené. Přesto dávám 4/5


gambinka87
05.10.2022 3 z 5

Srážím pár hvězd za zpracování příběhu, první polovina je velmi těžká na začtení se. Po odcestování do Německa a do Čech už mě kniha chytla a dočetla se rychle. Styl rychlého skákání z místa na místo, z postavy na postavu mne ale moc neoslovuje. Jako germanistku mě místy iritoval krkolomný překlad

jjanca
11.08.2022

Uf, knihu nehodnotím, nedočítala som ju. Dostala som sa do polovice a dej ma stále nebavil, bolo mi úplne jedno, čo sa s Davidom stane. Idem si napraviť chuť niečím iným.

Erlif
02.08.2022 4 z 5

Knížku jsem kupovala, když ještě hodnocení měla červené, než jsem se k ní dostala, tak hodnocení zmodralo... a tak jsem knihu brala do rukou s velkou opatrností....
A nebyl vůbec důvod, bavilo mě to. Je fakt, že ze začátku, co kapitola, to jiná osoba.. Chce si na ten začátek dopřát opravdu klid a tak minimálně hodinku ve vaně :) Pak Vás to chytne a nepustí.... V knize jsem se neztrácela a nebyla zmatená, spíše autor dokázal zaujmout a vyburcovat mou zvědavost, jak se tohle propojí a jak moc je to zásadní... A fakt byl problém knihu odložit, byla jsem hoodně zvědavá, co bude dál...
Část se odehrává v Praze a také v Českém Krumlově, co mě rozesmálo bylo "krásná silnice z Vídně do Prahy", autor tu možná byl (dle popisu Karlova mostu a tak bych řekla, že ano...), ale rozhodně to nejel autem :)

Imis
03.07.2022 1 z 5

Zaujal mě nápad, ale zpracování bylo bohužel od začátku hodně zmatené. Měla jsem pocit, jakoby autor psal každou další kapitolou novou knihu. Nedávalo mi to ze začátku vůbec smysl. Pak se už děj začínal trochu propojovat, ale bohužel mi v tom chyběla nějaká logická linka, která by příběh propojovala tak, aby dobře plynul a byl zajímavý, napínavý a aby mě opravdu zajímalo, jak bude pokračovat. Oceňuji snahu propojit příběh historickou linkou, bohužel ale neubírala na celkové roztříštěnosti děje. Ke konci jsem text už trochu přeskakovala, protože mě kniha nebavila a byla moc rozsáhlá.

zuzca.h
07.03.2022 3 z 5

Četlo se to dobře, hodně zajímavý námět. Co oceňuju je zasazení části děje do Čech, jen ten náklaďák ve Vltavě v Krumlově by se povedlo celej utopit asi jen při povodních :D.

Patapuf
31.01.2022 3 z 5

Nápad celkem ušel, ale to provedení se moc nepovedlo.... občas jsem si připadal při čtení jako Bruce Willis ve filmu Hudson Hawk... tam taky byl v nějaké situaci, najednou ho někdo uspal šipkou a vzbudil se úplně někde jinde v jiné situaci a chvíli trvalo než se rozkoukal... měl jsem to stejně... občas mi přišlo, že na sebe dialogy nenavazují... občas jsem si něco musel zpětně vyhledat nebo přečíst znova... ale četl jsem i horší věci...

FireOfFilth
15.01.2022 5 z 5

Jsem nadšen. Než jsem knihu začal číst, tak jsem měl menší obavy, už podle recenzí co jsem zde viděl, špatný překlad či ne moc zajímavý děj.
Já se neskutečně bavil, kniha byla velmi čtivá, nenašel bych žádné místo, kde bych se nudil.
Postupně s hlavním hrdinou zjišťujeme, která bije a co způsobilo jeho nespavost co se stalo s jeho přítelkyní a kolegou.
Zasazení do České republiky je skvěle udělané. Pro mě nejzábavnější část knihy se odehrává na Karlově mostě, který je popsán výtečně. Autor na něm 100% byl.
Konec taky pěkně vymyšlený. Já si prostě nemohu stěžovat. Knihu doporučuji všemi deseti.
Hodnotím 85 %

Noname007
25.08.2021 5 z 5

Kniha byla naprosto skvělá! Velmi brzy jsem se začetla a najednou jsem byla u konce. S překladem jsem žádný problém neměla, ani se zápletkou a příběhem. I myšlenka mi přišla skvělá a měla jsem dojem, že všechno do sebe zapadalo a příběh byl i poměrně napínavý.
Rozhodně si velmi brzy přečtu i Mona Lisa virus, protože toto byla opravdu jízda a určitě se k této knize zase někdy vrátím!

Dejvid
15.08.2021 4 z 5

Já to tak tragicky, jako autoři posledních komentářů, nevidím. Přišlo mi to celkem podobné Brownovi. Jako oddychovka na dovolenou to je v pohodě. Reálie Prahy a Českého Krumlova byly osvěžující, autor zde evidentně nějaký čas strávil (jenom mi přišla vtipná pasáž z Krumlova, kdy s povedlo ve Vltavě utopit náklaďák :-D ).

jakub2418
08.07.2021 3 z 5

Trvalo, než jsem se začetl. Bylo to dobré, ale předešlá kniha se mi líbila mnohem více.

MisiHo
23.03.2021

Knihu odkládám asi po třiceti přečtených stranách. Důvodem je šílený překlad někoho, kdo zjevně neumí česky. Chybějící čárky se dají odpustit, neexistence shody podmětu s přísudkem už trochu hůř, slovo "už" použité šestkrát v jednom odstavci taky, ale přes ten divný nečeský slovosled se přenést nedokážu. Celé to vyznělo hůř, než slohové práce 10letých dětí.

ahomonicky
27.12.2020 2 z 5

No, myslenka mozna dobra. Zpracovani bidne. Dve hvezdy jen za napad, jinak si autora do budoucna asi necham ujit

juliesze
25.11.2020 2 z 5

Začátek knihy byl opravdu hrůza. Úplně zmatený, a bylo vidět, že se autor snaží vyvolat trochu vzrušení hned od první strany knihy. Když už to maličko začlo dávat smysl, tak se pořád dělo něco, co mi přišlo absolutně nepředstavitelé a zmatené. Druhá polovina knihy byla trochu lepší, ale pořád to bylo nějak moc přitažené za vlasy. Pouze holý příběh bez vykreslení postav. Podle mě možná dobrý námět na večerní film, ale jako kniha to ztrácelo to kouzlo citového a duchovního pouta s hlavním hrdinou. Ději jsem přihlížela, ale jakobych to viděla přes tlusté sklo. Bohužel se autorovi nepodařil ve mně vzbudit pocit, že jsem toho součástí, což na knize cením nejvíc.

KočkomilkaJana
08.11.2020 1 z 5

Upřímně jsem si na dvacátetřetí stránce říkala, že takový odpad jsem dlouho nečetla. Nic moc v knize zatím (a ještě dlouho!) nedávalo smysl, jazyk byl pomatený a uměle vyvolávané napětí vyloženě drásalo oči i duši. Do toho se autor čas od času upsal a některou informaci podal dvakrát. K jeho smůle pokaždé jinak. Ale to bude spíše vina těch, co to kontrolovali před vydáním. Stejně jako jazyk překladu by mohl znít více jako čeština. Všeho všudy si člověk do půlky knihy říká, že Danovi Brownovi se smějí odborníci a lidé, kteří se orientují v problamtice - pro laiky je to napínavé čtení (i když tuší, že jde o pohádku). Tibor Rode doslova sesmolil něco, co opravdu více než půlku knihy vyznívá ještě legrčněji než celá série Stmívání.

Erys
14.10.2020 2 z 5

Kniha se dobře četla díky kratičkým kapitolám. Ale to je asi tak všechno. Pořád jsem čekala nějaký BOOM a nenacházela ho. Dávám taky palec dolů za příšerný překlad knihy, díky němu si právě myslím, že knize hodně na kvalitě ubralo. Konec s dobrým zvratem, ale hodně absurdní. Škoda.

aktak1203
01.10.2020 3 z 5

Tak jsem čekala, podle hodnocení NĚCO a nějak mě to neuchvátilo. Takový průměr nenadchne, ale neurazí. Zvlášť při deštivém víkendu.

Ticiana
26.08.2020 5 z 5

Kniha je hodně svizna. Stále se něco děje a ma krátké kapitoly. O nespavcich se dozvídáme později. Hezky je tam zakomponována tabletka, aby čtenář hned nepřišel o co jde. Za mne skvele. Bodiky navíc ma dění v Praze a Krumlově.

marti7729
12.08.2020 5 z 5

Od knihy jsem dostala to co slibovala anotace - nesmírně poutavý příběh, který mě nutil číst dál a dál. Krásně se četla, díky krátkým kapitolám skoro sama, velice napínavá. Pro mě velké překvapení. Od autora si určitě ještě něco přečtu.. Líbí se mi, že je konec tak trochu otevřený, úplně nabádá k dalšímu dílu...

Autorovy další knížky

Tibor Rode
německá, 1974
2018  73%Mona Lisa virus
2019  75%Morfeův gen

Kniha Morfeův gen je v

Právě čtených2x
Přečtených119x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených5x
Knihotéce172x
Chystám se číst80x
Chci si koupit13x