Moře potkalo oblohu

Moře potkalo oblohu https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/411467/bmid_more-potkalo-oblohu-YcF-411467.jpg 4 63 20

Jonáš žije u moře a pokaždé, když z okna domu pohlédne na jeho hladinu, vzpomene si na příběhy, které mu vyprávěl dědeček. Na magické příběhy o místě, kde se moře potkává s oblohou. Medúzy a velryby se tam vznášejí, zámky a ptáci plují. Jonášův dědeček už sice nežije, ale chlapec dostane nápad – na dědečkovu počest postaví loď a to místo, o kterém mu tolik vyprávěl, najde!... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Ocean Meets Sky , 2018


více info...

Přidat komentář

Sitting-Bull
10.01.2024 5 z 5

Krásné, krátké, jednoduché a TAK MOC poetické... Krásný příběh, který se dá číst stále dokola a pořád na obrázcích nacházíte nové a nové detaily, které vám předtím unikly. Řadím knihu na čestné místo vedle knih Pavla Čecha, Shaun Tana a Daisy Mrázkové. :-)

simca9342
09.10.2023 5 z 5

Smrt dědy, na kterého vzpomíná pozůstalý vnuk Jonáš. Žije u moře a přehrává si ve své mysli příběhy, které mu milovaný příbuzný vyprávěl. Kdesi existuje místo, kde moře potkalo oblohu. Jonáš postaví loď a na tajemné mýtické místo se rozhodne vypravit. Je to sice kniha pro děti na dobrou noc, ale vidět ty ilustrace, kde fantazie má otevřená vrátka stojí opravdu za to :)


cyril.gando
23.04.2023 5 z 5

Byla to krátká knížka. Hodně se mi líbila. Byla hodně zábavná, ale bylo hlavně jasný, že jsem ji přečetl za den. Lépe řečeno za večer.
Hodně se mi líbily obrázky.

Vera Silent
25.03.2023 5 z 5

Syn po knize okamžitě sáhl a chtěl ji číst, to samotné už je doporučení. Vybrala jsem ji právě proto, že je v ní málo textu, takže moje malé dítě udrží pozornost. Např pro 5lete dítě už by to bylo málo příběhu, ale zas nadruhou stranu kniha přímo vyzývá ke spontánnímu vyprávění. Holt rodič musí sám aktivovat mozkové závity a fantasii a pak to jde samo.

girdi
07.12.2020 5 z 5

Příběh i ilustrace učarovaly mně i dcerce. Kniha je překrásně zpracovaná a moc ráda se k ní vracím.

poetree
29.06.2020 4 z 5

Jako jednohubka z knihovny moc fajn. Krásné ilustrace, lehce načrtnutý příběh - vzpomínka na dědečka.

muchomurka
29.05.2020 5 z 5

Krásná. Krásná ilustracemi i příběhem a jeho posláním. Jen nevím, jak moc je pro děti.

blackoutzuzi
14.05.2020 5 z 5

Naprosto okouzlující, až snové kresby, které doplňují velice laskavý příběh plný moře, velryb, lodí a dobrodružství.

anetka.repova
10.04.2020 5 z 5

Ty dětské knihy jsou krásnější a krásnější. Nádherný příběh a ty ilustrace. Paráda!

lucakuca
14.03.2020 4 z 5

Nádherné obrázky s minimem textu. Obrázky jsou lepší než příběh :-). Tímhle děti neuspíte :-) Je to koukací kniha.

Litocha
12.12.2019 3 z 5

Ilustrace jsou magické a strhující. Příběh bohužel pokulhává. Autorům se naneštěstí nepodařilo do těch pár vět vpravit nějaký zajímavý děj, přitom potenciál by tu byl (ta příšera vykukující na ptačím ostrově si vyloženě říkala o nějakou zápletku, stejně tak mě nemůže uspokojit konstatování, že prozkoumali ostrov mušlí – to tam jako nic nezažili?). Přišlo mi líto, že v knížce tak úžasné napohled se neskrývá nějaký dobrodružný příběh nebo nějaký přesah, ale dost tuctová pointa. Velká škoda.

Knihomura
22.11.2019 4 z 5

Ilustrace suprové, ale nejsem si jistá, že tohle je knížka pro děti od 3 let.

Clara del Valle
17.09.2019 5 z 5

Krásný příběh. Přenádherné ilustrace.

simona8126
10.09.2019 2 z 5

Koukám, že zase budu za cynického mrzouta. Ilustrace v knize jsou nádherné, jemné, uklidňující a příjemné na pohled, o tom není pochyb. Ale ten příběh? Jestli se tedy tomu vůbec dá říkat příběh. Pár podivných vět ztracených v moři a po obloze. Jistě, celé to byl sen malého chlapce, a ten nemusí dávat smysl, ale jako čtenářka jsem čekala něco víc. Něco mnohem zajímavějšího. Jen jsem to tak prolistovala a během chvilky bylo po knize. Příště radši sáhnu po Malém princi nebo po něčem, co má alespoň myšlenku…

ADE138
05.08.2019 5 z 5

Překrásná knížka. Hezký příběh, i když popsán minimem textu. A ty ilustrace....to je nádhera!

Fantasysvet
24.07.2019 5 z 5

Detská kniha Medzi nebom a morom je útla. Nie je bohatá na text, ale aj ten, keď už raz sprevádza samotný výjav zachytený celostránkovou ilustráciou, je natoľko úderný, že viac ho nie je ani treba. Rozpovie vám toľko, koľko môže a vlastne aj má, ten zvyšok dopovie už samotná ilustrácia. Ilustrácia veľká, mohutná, farbistá, nasiaknutá emóciami, pre ktoré sa len ťažko hľadajú slová, a tak sa v nej čitateľ pomaly stráca cez vlastné vizuálne prežívanie. Nachádza a objavuje v sebe ukryté reminiscencie na vlastné detstvo. Necháva svoju fantáziu voľne plachtiť po mori podobne, ako to urobil Finn, keď sa jeho loď rozhodla nájsť miesto, kde sa more spája s nebom.

Bratia Fanovci vytvorili knihu, ktorá sa inak ako za unikát označiť ani nedá. Najmenším čitateľom otvorí svet, do ktorého sa možno báli vstúpiť, alebo doň vstúpili trochu bojazlivo, pretože sa museli vyrovnať so stratou blízkeho človeka. Dospelým milovníkom kníh, a to je jedno, či sú všedné, staré, klasické, alebo sa snažia popierať všetky známe formy a rozprávačské postupy, umožní návrat do vlastnej minulosti. A knižným gurmánom neopakovateľným spôsobom ukáže, aké nádherné vedia byť naše sny aj vtedy, keď si po nás Peter Pan už viackrát nepríde.

marillainwir
26.06.2019 5 z 5

Krásný a citlivý příběh pro nejmenší děti. Dvouletá dcerka mi poprvé vydržela u knížky. Na každé straně je maximálně pár vět. Někdy jen jedna, někdy žádná. Ilustrace jsou nádherné a snové s nádechem dětského dobrodružství. Je to můj šálek čaje:)

Bezkyne9
27.05.2019 5 z 5

Milá, laskavá kniha plná překrásných a uklidňujících ilustrací. Krátký příběh podněcující fantazii, jehož pečlivé a kvalitní zpracování nechává člověka obracet strany opatrně, pozvolna a s radostí :)

Ladasom
22.05.2019 5 z 5

Krátký příběh plný fantazie a něhy. Překrásné ilustrace, díky kterým se kniha může řadit mezi skvosty.

květáček
21.05.2019 5 z 5

Překrásné ilustrace, kraťoučký milý příběh. Kdo má rád, moře, velryby, lodě a také trochu steampunk :) tak se knížkou potěší, myslím také dospělé čtenáře a ne jen děti! :-)

Štítky knihy

pro děti od 5 let

Autoři knihy

Eric Fan
kanadská
Terry Fan
kanadská

Kniha Moře potkalo oblohu je v

Přečtených75x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených3x
Knihotéce11x
Chystám se číst14x
Chci si koupit14x
dalších seznamech4x