Vražda v páté sadě

Vražda v páté sadě https://www.databazeknih.cz/img/books/69_/69759/vrazda-v-pate-sade-69759.jpg 3 20 7

Na stráni pod tenisovými dvorci na okraji Prahy je nalezeno tělo mrtvého muže, významné opory místního klubu. Všem je jasné, že právě na něm ležela tíha odpovědnosti vyhrát poslední důležitý zápas, a pomoci tak k postupu do vyšší soutěže. Kdo mohl mít zájem na jeho likvidaci?Vyšetřování vede i do zákulisí vedení klubu a je první příležitostí pro mladou kriminalistku Jiřinu, absolventku psychologie, která začíná svou kariéru v mordpartě. Mladá žena si dokáže díky svému smyslu pro humor rychle získat renomované kolegy a prokazuje, že je třeba s ní počítat. Má i štěstí, neboť mezi její kamarádky a kolegyně z fakulty patří slavná tenistka, která vyhrála řadu světových turnajů a může jí pomoci radou a zkušeností v jejím pátrání. Složité vyšetřování slaví úspěch a vede k překvapivému odhalení. ... celý text

Aghatte
Aghatte
11.05.2021 2 z 5

Přečetla jsem to, ale bez předchozího nadšení.
Magistra mi pila krev od první stránky, jak cokoliv řekla, šli všichni do kolen, jaká je to posila týmu. Doufala jsem, že ji přetáhne pařížská strana a do Prahy se už nevrátí :-))
Nezajímalo je, s kým hrál zavražděný osudný večer poslední zápas - tak to jsem už nerozdýchala, nevím to dosud :-) Také nevím, co bylo v obálkách, ale uhodnout to nemohl nikdo, jelikož to asi nevěděl ani autor. Viz moje další poznámka:
A nakonec pachatel, vůbec nechápu, co tím chtěl autor říct.
Nudila mě i omáčka okolo.
Jelikož prostě vždy musím přečíst celou sérii, jdu na další díl. Doufám, že to bude lepší!

knihomolka1197
knihomolka1197
15.09.2020 4 z 5

Kniha mně docela bavila, dobře se četla. Rozhodně patří k tomu lepšímu z autorovy tvorby.


jprst
jprst
07.06.2019 2 z 5

Když tuto knihu nepřečtete, tak rozhodně o nic nepřijdete. A jen na okraj: Autor umí i daleko lepší věci.

konicekbily
konicekbily
08.01.2017 2 z 5

Nic pozoruhodného jsem v příběhu nenašel.

kika 13
kika 13
03.08.2016 4 z 5

Svižně ubíhající děj.Konec překvapí.

ivoiro
ivoiro
31.07.2016 3 z 5

Zajímavý příběh ze současnosti.

triatlet
triatlet
17.11.2014 1 z 5

Špatně vystavěný příběh; nevěrohodně popsaná práce kriminalistů - podezřelé z vraždy (nejbližší příbuzní, spolupracovníci) vyslýchají až po 2 týdnech od činu, ale užívajísi atmosféru na RG... Co se stalo se Štěpánkem je asi nepodstatné...
Zbytečně zdlouhavé odbočky (atmosféra ve Francii, vložený případ francouzských kriminalistů). Nuda střídá nudu. Dialogy působí vykonstruovaně.
Závěrečné rozřešení nepřesvědčivé. Pachatel za 3 týdny neodstaní vražedný nástroj???
Samostatnou kapitolou je množství interpunkčních chyb (věty vložené do věty hlavní autor nerozlišuje vůbec) i občasné hrubice. Často je také nesprávně zapsaná přímá řeč.
Hvězdička za Helenu Sukovou :-)