Mor v Rusku: Bolševismus, jeho pohlaváři, sluhové a oběti

Mor v Rusku: Bolševismus, jeho pohlaváři, sluhové a oběti https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346877/bmid_mor-v-rusku-qwR-346877.jpg 5 12 4

Dílo Mor v Rusku vyšlo poprvé v roce 1922. Je očitým svědectvím autora, který bolševickou revoluci osobně prožil v jednom z jejích epicenter. Opíraje se téměř výlučně o oficiální dobové židovské, německé a ruské zdroje, rozkrývá autor s břitkou názorností pozadí bolševického převratu. Vycházeje ze svých rasově-ideologických názorů byl Rosenberg skálopevně přesvědčen, že „bolševismus a Židovstvo“ usilují o „podmanění Germánů a germánského ducha“. Ve světle tohoto poznání pak na konci svého díla formuluje svou politickou maximu, podle níž existuje pouze jediná volba: „Vítězství, nebo smrt!“ Kniha nyní poprvé vychází i v českém jazyce včetně 91 dobových fotografií a více než sto nových poznámek pod čarou.... celý text

Literatura faktu Historie Politologie, mezinárodní vztahy
Vydáno: , Guidemedia
Originální název:

Pest in Russland: der Bolschewismus, seine Häupter, Handlager und Opfer , 1922


více info...

Přidat komentář

Pepina19
30.07.2022 5 z 5

Za mě hodně zajímavé, v mnohém mi to pomohlo pochopit některá historická fakta a události. Jsem z generace, kterou ve škole dogmaticky učili " Se Sovětským svazem na věčné časy". No a vzhledem k tomu co se děje v současné době, nechápu, že se lidé nepoučí.

LordByron
18.06.2022

Jeden fakt je, že to je nacistická propaganda. A to konštatujem ako nezaujatý fakt.
Ďalej nechápem (resp chápem) komentáre tých čo tu píšu o tom, že ako je to utajovaná história. Neni. O zločinoch ZSSR a terore sa dá kľudne prečítať z dokonale mainstreamových zdrojov napr.proamerických.
No a teraz ku knihe :nečítala sa mi úplne ľahko. Trochu problém mi už zase robilo vžiť sa do nacistického rasového pohľadu na svet (a kto originálne naci knihy nečítal nevie o čom vravím - dnešnému človeku sú až príliš vzdialené).
Veľmi zaújmavá je hneď na úvod (žial dosť krátka) Rosenbergova analýza marxizmu a jeho teórie.
Ja nechcem byť zlý, ale fakt by ju v niečom podpísali aj dnešní konzervatívci vrátane Petersona(čím ani zďaleka nevravím že by bol Peterson nácek).
Nečíta sa to jednoducho, ale Rosenberg v podstate tvrdí, že marxisti vychádzajú z toho istého zlého materializmu ako kapitalisti, že parlamentarizmus je k marxizmu predstupňom a že,, marxizmus nie je ekonomickým učením, ale o boji o kultúrnu moc".
A zároveň upozorňuje na (naozaj) sčasti paradox, že boľševici nenapadli jadro kapitálu a burzy v New Yorku a Londýne, ale monarchiu a úradníctvo v Rusku a Nemecku. A že sa parlamemtarizmu proti monarchii vždy vraj podozrivo zastávajú(marxista by mu odpovedal, že preto že je pokrokovejší).
Pri analýze začiatku revolúcie sa venuje (často prehliadaným) národným hnutiam napr.Ukrajincov a cárskej byrokracii, opis revolúcie a boľševizmu okoreňuje o osobné príhody no a veselo konšpiruje.
O terore píše tendenčne a desivo ako vždy keď sa píše propaganda o hrôzach (čím nechcem umenšovať, že červený teror bol hrozný).
No a ku koncu zdôvodňuje Leninove názory Kalmyckou lebkou (vážne a tu vidieť ako vzdialené nám dnes rasové myslenie je) a súboj žida a Germána pokladá za súboj Európy a Ázie a za nevyhnutnosť.
Je to sranda keďže možno nebola - v nemeckom nacionalizme boli aj prosovietske prúdy a boli aj spoločné záujmy.
Každopádne Hitler a Rosenberg toto za nevyhnutnosť mali.
Celkovo je to sčasti propaganda, sčasti osobný popis a sčasti konšpiračné a ultrarasistické dielko.
Ako doklad doby má neskutočnú cenu a spracovanie je ako vždy od Guidemedia nádherné a áno aj už zasa,, nestydate"pronáckovské (až tak mi to zas nevadí keď viem proti akej presile to ide ale áno je to tendenčné). Predhovor od Guidemedia úplne kľudne vraví, že Rosenberg bol odsúdený,, bez jediného dôkazu "a že išlo o,, justičnú vraždu" :). Dosť zjavné sympatie nie?A dosť jasné pokrútenie reality (a to ja fakt nie som fanda ani uctievač Norimbergu). Ale neva.


VIKTORAUGUST1
25.07.2020 5 z 5

Geniální dílo od geniálního autora. Věřím, že tato kniha změní pohled na mnohé nejen těm, jež se o o dějiny (zejména dějiny bolševizmu) nezajímají, ale v mnohém také těm jež o fenoménu bolševizmu mají mnoho nastudováno.

LN88
17.06.2017 5 z 5

Opět něco, co jsme se bohužel ve škole neučili. Některé pasáže nejsou pro slabé žaludky. Do přečtení této knihy jsem sotva tušil, jaká neskutečná zvěrstva napáchali bolševici na ruském lidu. Pro mnohé už asi nebude překvapením, který „národ“ měl tohle svinstvo na svědomí...

Štítky knihy

Židé alternativní historie Rusko antisemitismus konspirace komunismus ruská revoluce konspirační teorie spiknutí bolševismus

Autorovy další knížky

Alfred Ernst Rosenberg
německá, 1893 - 1946
2017  100%Mor v Rusku: Bolševismus, jeho pohlaváři, sluhové a oběti
2020  100%Deníky od roku 1934 do roku 1944
1947  60%Mythus XX. století
1944  100%Německá a evropská svoboda ducha

Kniha Mor v Rusku: Bolševismus, jeho pohlaváři, sluhové a oběti je v

Právě čtených2x
Přečtených15x
Doporučených2x
Knihotéce2x
Chystám se číst16x
Chci si koupit17x
dalších seznamech1x