Moonwalk

Moonwalk https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30313/moonwalk-by-michael-jackson-30313.jpg 5 120 19

Jediná autobiografie Michaela Jacksona. Autor vzpomíná na vcelku radostné dětství a začátek své kariéry, kdy vystupoval se svými bratry v amatérských soutěžích pod dohledem přísného otce. Popisuje tvrdou a namáhavou cestu ke slávě a rychlý vzestup na špičku světových žebříčků. Zpochybňuje pověsti o svém výstředním životě a odvážně bourá přísně střežené bariéry mlčení. Své vzpomínky bohatě dokreslil fotografiemi. České vydání knihy v roce 1990 spadalo do doby Jacksonovy největší slávy, doby, která předcházela mnohým skandálům kolem jeho osoby - sňatkům, chorobám, operacím a soudním procesům. Otevřená a odvážná kniha s důvěrným vylíčením veřejného i soukromého života je vlastním životopisem současného krále popu vydaným v USA v roce 1988.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Biografie a memoáry

Vydáno: , Medium (ČR)
Originální název:

Moonwalk , 1988


více info...

Přidat komentář

Ava365
13.01.2022 4 z 5

Zajímavá knížka.

LiKa00
20.07.2021 4 z 5

Knihu jsem bohužel nedočetla, ale jednou se k ní určitě vrátím a v klidu si jí přečtu celou. Jinak zatím, co jsem četla, tak je moc zajímavá a moc mě baví.


Venny345
29.04.2021 4 z 5

Autobiografie se mi vždy hodnotí těžko. Musím naprosto pominout zaujetí osobností a nenechat se unášet fanouškovskou vlnou, i když to ne vždy úplně vyjde. Pokud se tedy zaměřím na styl psaní, musím poznamenat, že mě Michael mile překvapil. Zajímavé myšlenky i poselství. Umět se správně vyjádřit a ještě k tomu čtivě a atraktivně neumí každý, ale Michaelovi se to povedlo.
Pokud vás v životě oslovila alespoň jedna jeho píseň, s chutí do toho!

Kontryhelka
29.01.2021 5 z 5

Tuhle knihu jsem dostala k mým 15tým narozeninám a střežím ji jako oko v hlavě. Michael Jackson byl moje ikona a tudíž jeho vlastní životopis nemůže v mé obsáhlé knihovně chybět ani omylem.

HelenBarbora
21.12.2019 5 z 5

Touto knihou chtěl dát Michael Jackson lidem příležitost, aby si udělali názor na něj sami. Po přečtení se mi MJ jeví jako jemný, citlivý člověk, který se chtěl o svůj talent dělit a lidem přinášet radost. Jeho myšlení bylo myšlení velkého člověka. Světu bude člověk, jako Michael chybět..

velociraptor
28.03.2019 5 z 5

skvělááááááááá knížka

kaja3190
04.11.2018 5 z 5

Tahle kniha jen dokazuje, že Michael byl úžasný člověk. Četla jsem ji jedním dechem a doporučila bych ji každému, kdo Michaela měl rád.

Karen29
08.10.2018 5 z 5

Co bych mohla k tomu ještě dodat. Byl to Génius, Legenda, Dítě, Král, Bůh, všechno dohromady. Stejne jsem ho už dřív obdivovala. Jakej měl talent, a vůbec jakej to byl výjimečnéj člověk, ale při čtení jsem se do něj zamilovala ještě vic. Několik krát jsem při tom plakala. Ptám se sobe proč zrovna tenhle člověk musel tolik v živote vytrpět? Proč byl tak osamělej? Vždyť tolik všem pomáhal, rozdával jen lásku a dobro. Jak říka v kníze : " věřim, že jsem jeden z nejosamělejších lidí na světe." Je to moc smutné , že zrovna takovej člověk jako on musel se tak cítit i když měl tolik fanoušky po celem světe.
" Připadal jsem si tak osamělý, že jsem často bloumal jen tak po okolí a doufal, že narazím na někoho, s kym bych si mohl promluvit a třeba se s ním spřátelit. Toužil jsem setkávat se s lidmi, kteří nevědi, kdo jsem. Chtěl jsem padnout na někoho, kdo by se stal mým přítelem, protože me má rád a taky potřebuje přítele, a ne protože jsem, kdo jsem. Chtěl jsem se setkat s kýmkoliv ze sousedství, třeba s dětmi, s kýmkoliv.
Úspěch nakonec přináší samotu. Je to pravda...."
Každopádně Michael Jackson byl jen jeden, a už nikdy takovej člověk, takovej talent nepřijde. Žil jen v jednu dobu, ti kteří měly šanci ho vidět nebo žit v době kdy žil on mají Velké štěstí ( aspoň si to myslím Já ). Dala bych všechno kdybych mela možnost jít na jeho koncert.
Ale jeho mistrovské dilo , jeho hudba a tanec budou žit večne.

Vivienca
03.05.2018 5 z 5

Pro mě nesmrtelný člověk a umělec k jehož vlastnímu životopisu se občas ráda vracím. Krásné dílko. Chci si ještě pořídit anglický originál.

adelkafillova
08.01.2017 5 z 5

Základ pro všechny fanoušky a lidi, co se něco chtějí dozvědět o Michaelovi. Moc pěkně se mi kniha četla, stačila jsem ji přečíst za jeden jediný den a bylo mi líto, když jsem se dostala na samotný konec knížky cca do roku 1988. Škoda, že se tehdy Michael nerozhodl napsat pokračování. Kniha je skvělá i po grafické stránce, jediné co bych vytkla českému vydání je skloňování některých anglických jmen. (Např. Bez Janety, Pro Janetu...rvalo mi to trochu oči). V knize je i několik překlepů z nepozornosti. Nejsem perfekcionista jako byl Michael. Jedna dvě chyby ve knížce nevadí, ale když už je jich pak víc, může to trochu obtěžovat čtenáře. Samotný obsah si však ode mě vysloužil plný počet hvězdiček.

houdkovaz4519
01.01.2017 5 z 5

"Vzpomínám si, jak jsme jednou byli ve studiu, já, Quincy a Rod Temperton a pracovali na albu Thriller. O pauze jsem hrál na automatu pinball a jeden z nich se mě najednou zeptal: 'Budeš hodně zklamaný, když tohle album dopadne hůř než Off the Wall?'
Jasně si pamatuji, jak mě to zaskočilo. Už jen ta otázka se mě dotkla. Odpověděl jsem, že Thriller bude mnohem úspěšnější než Off the Wall. Taky jsem řekl, že chci, aby se tohle album stalo nejprodávanějším albem všech dob. Oba se rozesmáli. Očividně to bylo přání naprosto nerealistické."

A přesto se mu to povedlo. Jediná knížka, kterou napsal přímo on, Král Popu, a musím říci, že je velice povedená. Je obdivuhodné, že s tím vším dokázal žít - s tlakem, s obrovskou slávou, bez dětství. Měl úžasný talent, dar, který ho vedl celým svým životem.
Krásně se čte a dovídá, jak se z něj pomalu stávala hvězda, legenda, jeho začátky s Jackson 5, první alba, radost z úspěchu Thrilleru a Bad, legrácky s kolegy. Líbí se mi také i obrázky, které vás při čtení hezky doprovázejí.
Doporučuji.

Marg29
12.07.2016 5 z 5

Jediná kniha, kterou napsal sám král popu, Michael Jackson. Kniha je jeho vlastní životopis, kde popisuje své začátky v rodinné skupině Jackson 5, své alba, úspěchy. Kniha také obsahuje obrázky, kterou knihu doplňuje.
Já mám knihu právě rozečtenou a je velmi zajímavá. Takže doporučuju přečíst.

hana1984
20.06.2016 5 z 5

povedené dílko

dexterman
05.02.2016 5 z 5

Jediný životopis který napsal samotný král popu . Odhaluje toho po málu . Je zde znatelné že to nebyl rodilý spisovatel . No ale co na tom když se kniha dobře čte

Faustka
04.09.2014 5 z 5

"Úspěch nakonec přináší samotu. Je to pravda. Lidi si myslí, že jsi šťastný, že máš všecko. Myslí si, že můžeš jít kamkoliv a dělat cokoliv, ale v tom to není. Člověk prahne po základních věcech."

Měl miliony fanoušků .. přesto se cítil osamělý. Měl talent .. který nepromarnil. Měl dar .. zachoval si duši dítěte. Žil pro hudbu, tanec a své publikum. Obdivovala jsem Michaela Jacksona a vždy budu, ovšem Bůh jej obdivoval víc.

L.u.c.i.e1986
13.08.2014 5 z 5

Moc hezky napsáno. Krásný pohled na svět. Neměl to jednoduché a ani se nedivím a vzhledem ke své povaze si toho nejspíš musel hodně vytrpět. Ostatně jako všichni tak citliví lidé... Věděl co chce a šel za tím. Dokázal na sobě pracovat tak, aby byl nejlepší v tom, co dělá. A to taky byl. Opravdu skvělé myšlenky. Doporučuji tuto knihu všem, kteří chtějí alespoň trochu proniknout do duše tohoto skvělého umělce.

pecka02
09.06.2013 4 z 5

Výborná autobiografie, která popisuje především začátky a start Krále popu...žádné bulvární žvásty, žádné spekulace, jen čistě hudba, tanec a workoholismus hudebníka, kterému se dosud nikdo nevyrovnal a myslím, že ani nevyrovná...

Millagros115
02.04.2013 5 z 5

Doporučuji pro krásné seznámení s Michaelem.

plastic0o
26.12.2012

Skvělé a cenné myšlenky :) Pěkný pohled do Michaelovy mysli.

Štítky knihy

Michael Jackson, 1958-2009

Autorovy další knížky

Michael Jackson
americká, 1958 - 2009
1990  90%Moonwalk
1993  95%Tanec jako sen

Kniha Moonwalk je v

Právě čtených1x
Přečtených173x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených18x
Knihotéce103x
Chystám se číst34x
Chci si koupit13x