Cesta pustinou

Cesta pustinou https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207251/mid_monument-14-cesta-pustinou-cvL-207251.jpg 4 235 46

Monument 14 série

< 3. díl

Děti, jež přežily katastrofu v Monumentu, se konečně dostaly do bezpečí a žijí nyní v uprchlickém táboře v Kanadě. Bratři Dean a Alex pomalu a zdráhavě začínají věřit, že je po všem. Pak se ale dozvědí, že jejich ztracená kamarádka Josie žije. Josie prožívá nejhorší okamžiky svého života, odtržená od přátel a uvězněná ve střeženém táboře plném krvežíznivých divochů, brutality a každodenního násilí. V důsledku prožitých hrůz ztratila veškerou naději na záchranu. Astrid děsí až přílišný zájem vlády o její ještě nenarozené dítě a spolu s Deanem, Alexem a Nikem se vydávají na cestu v zoufalé snaze najít Nikovu lásku Josii. Emmy Laybourne přináší dech beroucí akční závěrečný díl postapokalyptické trilogie Monument 14.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Savage drift , 2013


více info...

Přidat komentář

poter
21.11.2022 5 z 5

Přečteno jedním dechem-všechny 3 knihy.Ač nejsem zdaleka cílová skupina,tento žánr mně velmi baví,nemohla jsem se odtrhnout.Mého syna(15let)pro kterého jsem knihu koupila -nebavila,ale jeho bohužel nebavila snad ještě žádná

vlkove
04.12.2021 4 z 5

HODNOCENÍ SÉRIE: 92 %


Akisi
11.09.2021 3 z 5

Rozhodně to nebylo špatné, ale třetí kniha už mě nebavila tolik jako ty předešlé dvě musím říct. Rozhodně mi části s Josie přišly zajímavější než ty, co byly psány z pohledu Deana.

Každopádně celá triologie je určitě čtivá se zajímavým nápadem a mladší čtenáři se zájmem o tento žánr určitě neprohloupí, pokud se knihy rozhodnou si přečíst.

Janaves
16.11.2020 5 z 5

Ač tenhle žánr nečtu, líbilo se mi. První dva díly jsem četla již dříve, a i ty se mi líbily.

Arev122
13.08.2020 2 z 5

První dva díly se mi líbily, ale tento závěrečný mě dost zklamal, jak dějem (jevil se mi jako literatura pro mládež), tak i rozuzlením a koncem příběhu

marina4088
07.07.2020 4 z 5

Celou sérii hodnotím spíš kladně. I když je pravda, že v knize měli postavy někdy až moc štěstí, nevidím to jako -, protože se to tady i celkem hodilo. Konec byl teda až moc přeslazený na to, že to bylo post-apo, ale dejme tomu (ale vážně, v posledních pár stránkách se vrátí všichni nezvěstní rodiče a kamarádi, jak kdyby nic). Zase bylo v knize spoustu akce a výzev, aspoň to tady nechybí. Astrid byla klasicky moc citlivá a stále si nedokáže vybrat. Ale jelikož se mi líbila série jako celek, hodnotím kladněji i třetí díl.

sgjoli
05.04.2020 3 z 5

Na to, jak jsem první dva díly prolítla a byla z nich nadšená, tak tady jsem jaksi narazila. A úplně si nejsem jistá, co se vlastně stalo. Nedokázala jsem se začíst, musela jsem se do čtení nutit a cítila jsem často potřebu přeskakovat. Vlastně by mi ani nevadilo, kdyby tato série skončila po druhém díle. Občas jsem měla u této knihy pocit, jako by byla zbytečně a za každou cenu natahovaná. Bohužel mi úplně neseděl ten směr, jakým se příběh vyvíjel.
Navíc - jak mi nevadilo, že v předchozích dílech mají postavy obrovské štěstí a všechno jim vychází, tak tady mi to připadalo trochu přehnané - už to na mne bylo moc.
Dost mne to mrzí, protože jsem doufala v peckový závěr série, který budu moci hodnotit plným počtem hvězd, ale nakonec hodnotím průměrně. Nechci autorce křivdit, pořád tu je spousta akce, spousta zvratů a tak, ale neseděl mi vývoj příběhu a kam to směřovalo. A ten konec byl na mne až moc přeslazený. :-( Škoda, ale stane se... Nicméně jsem moc ráda, že jsem si celou tuto sérii konečně přečetla. :-)

Usměváček
26.07.2019 3 z 5

Asi jsem na tuhle knížku o trošku starší, ale jinak byla moc pekna.

PetraBery
13.05.2019 4 z 5

Poslední díl série Monumentu byl stejně jako předchozí díly čtivý, občas překvapivý a odpovídající žánru. Za mě ano, konec byl sice typicky americký, ale to dalo čekat. Takže 4 hvězdy, mě se to líbilo.

oblakaknih
07.05.2019 4 z 5

Poslední díl série Monument 14.
Musím uznat, že to bylo docela dojemné zakončení.
Bohužel byl díl slabší, než předchozí dva.
Příběh jako takový je originální, má super námět.
První a druhý díl jsem četla asi před dvěma lety, takže jsem měla trochu zmatek v postavách.
Bylo to čtivé, ale styl psaní byl takový neoriginální a obyčejný.
Velké plus za dva pohledy, na celou situaci jsem mohla nahlížet z odlišných prostředí.

-Heluš-
14.02.2019

Skvělý konec, skvělé trilogie. Všechny tři knihy se dají přečíst na jeden nádech.

buldozer5
09.02.2018 5 z 5

Podařené zakončení celé série. Postavy prožívají svoje dobrodružství zase na úplně jiném místě, takže mě čtení bavilo, pořád se tam něco dělo a konec mi přišel opravdu dojemný.

Adriana21
03.11.2017 4 z 5

Poslední díl se četl naprosto skvěle. Vyprávění z pohledu Josie mi v knize vůbec nevadilo, právě naopak.
Celá série byla úžasná.

Sarah11
27.08.2017 3 z 5

Za mě poslední díl bohužel nejslabší, což bylo po skvěle rozjeté dvojce docela zklamání. Kapitoly z pohledu Josie mě, na rozdíl od ostatních čtenářů tady, moc nebavily, přišlo mi to takové jednotvárné a nepřesvědčivé, nevěřila jsem tomu. Kapitoly z pohledu Deana byly o chlup lepší, ale stejně mi tam chyběla nějaká ta dynamičnost a napětí. Přišlo mi to zbytečně natahované, i když se v podstatě nic pořádného nedělo, akorát se všechno motalo kolem Astrid a jejich rozbouřených hormonů a neschopnosti se rozhodnout, co (nebo spíš koho) teda vlastně chce, což mi po nějaké době už začínalo vážně lézt na nervy.
Celá série je tak trochu naivní a dost optimistická vzhledem k tomu, co všechno se vlastně stalo, což mi v předchozích dílech až tak nevadilo, ale tady už mi to opravdu přišlo maličko přitažené za vlasy. Objevilo se tu docela dost náhod najednou, a to bohužel ubíralo knize na autentičnosti. Taky je škoda, že už bylo v podstatě hned od začátku vidět, jak autorka rozdělila hrdiny do párů a ty, kteří se tam nehodili, prostě nějakým způsobem odstranila.
Každopádně kdybych měla zhodnotit sérii jako celek, řekla bych, že byla docela povedená a originální a že určitě stojí za přečtení. Je jednoduše napsaná, takže se čte lehce a rychle ubíhá. Pro nenáročné čtenáře nebo ty, kteří hledají nějakou oddechovku, u které nemusí moc přemýšlet, ideální. Jsem ráda, že jsem si ji přečetla.

michaela669
20.07.2017 3 z 5

Poslední díl ani nenadchnul ale ani neurazil. Velice se mi líbily kapitoly z pohledu Josie z tábora, které přinesly příběhu opět jiné světlo. Téma koncentračních táborů je sice strašné, ale zde bylo opravdu pěkně (v rámci možností) popsané. Trochu mě mrzí, že se nakonec Josie nenechala testovat. Zajímá mě, co by to vůbec situaci přineslo a jaký by toho byl význam.
Konec byl lehce uspěchaný a až moc šťastný - všichni ztracení rodiče/příbuzní se objevili v posledních pár stranách a to mi moc reálné nepřišlo.
Celý nápad byl ale velmi pěkný a jsem ráda, že jsem se k této sérii dostala.

Laf
15.07.2017 4 z 5

Ani poslední díl nezklamal. Hodně zvratů, napětí a dalších shledání. Závěr možná předvídatelný, ale i tak to stálo za to. Doporučuji všem :)

Andy0892
02.05.2017 3 z 5

Poslední díl Monumentu... Mohl nabídnout víc, ale tak nějak to stačilo. Závěr trochu moc uspěchaný a až velké množství náhod (operace Josie x příjezd Deana), přesto dávám tři hvězdy, protože jsme se dočkali vcelku normálního konce :)

Kdo začal sérii číst tento díl stejně přečíst musí :D

Princezna22
29.03.2017 3 z 5

Nějak nevím co si mám myslet. Tato kniha se mi líbila až poměrně ke konci kde se již něco začalo dít. A pak bum přišel epilog a já říkám sakra, to už je jako konec? Co to sakrá mělo být.. První díl udělal laťku hodně vysoko, druhý díl se poměrně nesl v etapě prvního dílu, i když byl už dost slabí. Tak jsem doufala,že tento třetí díl vyřeší mé otázky a dotazy.. Něco bylo zodpovězeno,ale následně nastal zlom a něco nového zase zůstalo otevřené. Sakra!! Nějak nevím co si myslet... Série je zřejmé ukončena,ale já chci prostě víc!!! :-D hodnotím tři a půl hvězdičky.

Scharks
03.03.2017 5 z 5

Skvělá série! Napínavá, akční a prostě celkově super :) Báječný konec z několika přeskakujících úhlů pohledu a samotný závěr byl sice až hodně kýčovitý, ale jsem za to hrozně moc ráda a čtení jsem si opravdu užila :)

Rumplestiltskin
25.02.2017 4 z 5

Poslední díl byl pro mě nejslabší, ale i přesto se mi líbil.
Je to jednoduché čtení, které má rychlý spád. Bohužel mi přišlo, že postavy jednají až moc nereálně, což trochu kazí dojem z knihy. Navíc jsem čekala spíše smutný konec, s ohledem na dění těsně před koncem knihy. Ač se jedná spíše o román cílený na mladší generace, rozhodně by jeden špatný konec neuškodil a příběh by pak prostě skončil.

Štítky knihy

antiutopie, dystopie, kakotopie apokalypsa

Autorovy další knížky

Emmy Laybourne
americká, 1971
2013  83%Monument 14
2013  86%Nebe v plamenech
2014  83%Cesta pustinou

Kniha Cesta pustinou je v

Přečtených325x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených12x
Knihotéce187x
Chystám se číst111x
Chci si koupit48x
dalších seznamech5x