Snoubenka

Snoubenka https://www.databazeknih.cz/img/books/81_/81382/bmid_snoubenka-3gW-81382.jpg 4 92 12

Tuto knihu tvoří tři nezvyklé příběhy. První dva se odehrávají v naší současnosti. V próze Vyzvání (17 díl série The Montgomery /Taggert family) ovdovělá pilotka Jackie vrací do rodného Chandleru, aby zde pokračovala v tom, co si předsevzal její manžel - v letecké dopravě. Při jednom nezdařeném přistání se znovu potká s mužem, který ji miloval od útlého dětství a jehož láska k ní přetrvala i mnohaletou odluku. Wiliam je však o deset let mladší a Jackie si není jistá, zda dokáže překonat zažité společenské konvence. V Kovboji z Colorada (21 díl ze série The Montgomery /Taggert family) spisovatelka Cale doprovází svou krásnou přítelkyni Ruth na jeí dovolené v coloradské divočině. Ani jedna z nich netuší, že pohledný kovboj, který jim dělá průvodce, je ve skutečnosti známý magnát Kane Taggert. Přestože Cale jeho mužnost přitahuje, dokáže si mladého vdovce znepřátelit řadou nevhodných poznámek. Teprve když se na ranči objevíKaneho dvojče-bratr, události dostávají zcela nečekaný spád. Když přišla nezkušená Dorrie v povídce Dokonalé načasování požádat pistolníka Huntera, zda by se s ní neoženil, netušila, že ji během několika dalších dnů půjde doslova o život. Cole Hunter váhá, neboť Dorrie nepůsobí jako bezbranná dívka, která se chce fingovaným sňatkem zbavit poručnictví své sestry. Jeho rozhodnutí stát se manželem z donucení uspíší loupežné přepadení neznámýmy desperáty, kteří Coleho postřelí. Oba novomanželé brzy poznají, že to nebylo zdaleka poslední společné dobrodružství, které je potkalo.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Invitation , 1994


více info...

Přidat komentář
uzivatel83509
uzivatel83509
28.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Miluji historické knížky od téhle spisovatelky, proto jsem k této knížce přistupovala docela skepticky, ale byla jsem nakonec nadšená! Kniha je skvěle a hlavně vtipně napsaná.
1. - Vyzvání : Občas jsem se u příběhu nudila, ale pak i bavila současně. Přišlo mi Williama líto, jak se k němu Jackie chovala.. já bych mu padla k nohám daleko dřív :-)
2. - Kovboj z Colorada : Nádherný příběh, od kterého jsem se odtrhla až pozdě v noci, kdy jsem přečetla poslední stránku... krásná romantika napsaná velice vtipně (i když mi některé scénky přišly už přehnané...) - tento příběh byl za mě TOP a moc jsem se u něj pobavila.
3. - Dokonalé načasování : Hezký příběh o pistolníkovi a statečné ženě, která si rozhodně zasloužila jeho lásku svou statečností :-) Co mě dostalo byla pasáž o prvním polibku...

lendinka.k
lendinka.k
02.12.2021 5 z 5

Tři romantické příběhy, jeden lepší než druhý a jeden vtipnější než druhý. Moc jsem se pobavila.


pip11
pip11
08.02.2021 4 z 5

První a druhý příběh byly pěkné, ale spíše průměrnější. Zato poslední byl zábavný, zejména tedy Cole byl hodně zábavný a jeho myšlenky velmi vtipné :) Dorrie a Cole byli sice nesourodá, ale skvělá dvojka.

DUNIKO
DUNIKO
18.08.2020 5 z 5

Ušlo to

Han-nah
Han-nah
01.06.2020 4 z 5

Tři povídky - romantické příběhy, každý jiný, i když stejný. V každé době a v každém věku mají všichni naději najít lásku.

miruska1
miruska1
10.04.2020 5 z 5

Pře mňa jedna z najlepších knih autorky. Každý z 3 příběhu bol skvělý.

luci2
luci2
26.12.2019 4 z 5

První příběh byl pěkný, avšak trochu zdlouhavý. Poprvé jsem neměla problém knihu odložit na několik dnů. Avšak Billy byl úžasný, jak už to u mužských hrdinu bývá. Vadila mi zdlouhavá nerozhodnost Jackie, která mi připadla jako by byla bez vášně a touhy. Jackie jako žena postrádala trochu té jiskry, která v těchto příbězích by neměla chybět.

Druhy příběh naplnil má očekávání až mě mrzelo, ze tak rychle skončil. Moc se mi líbil a určitě si ho ještě někdy přečtu. Příběh o dvojčatech proste neměl chybu.

Třetí příběh byl kouzelný a naprosto mě uchvátil. Dokonce mohu říci, ze je škoda, ze tak rychle skončil. Ale musím přiznat, ze ikdyz byl krátký nechybělo mu vůbec nic a moc se mi líbil.

Takže za mě určitě si stojí tuto knihu přečíst.

alekis
alekis
11.10.2018 5 z 5

Ach... to zase bylo dobré, zábavné počtení... takové moc roztomilé počteníčko... :-)

laura
laura
07.08.2018 3 z 5

Tři hvězdičky pro tři příběhy. Každý příběh byl něčím jiný a přitom si byly v mnohém podobné. Něžnou, nesmělou romantikou a velkou dávkou humoru, který mě dostával na kolena obzvlášť u druhé a třetí povídky.

Ne, nemělo to chybu. Moc jsem se bavila. A knihu, kterou jsem po přečtení chtěla darovat, si ponechám - ráda se totiž k těm třem příběhům o lásce a smíchu vrátím. Nějak se mi dostaly pod kůži...

mStationka
mStationka
25.07.2018 4 z 5

Tři příběhy - příběhy o lásce, které se vydařily. Líbil se mi každý z nich a úplně nejvíce ten druhý. Na knize mě zaujalo i to, že vás kniha nemůže unudit k smrti a nečekáte, že se musíte prokousat pomalu půlkou knihy,aby se něco začalo dít :)

moudivlacek
moudivlacek
19.06.2016 5 z 5

Tato série mě zatím nezklamala ani jedním dílem. Ani tento není výjimkou. První díl - pilotka a mladý Montgomery - dokazuje, že v lásce nezáleží na věku, ale co cítíte jeden k druhému. Druhý díl - osamělý muž Kane a spisovatelka - dvě osamělá srdce, která si myslí, že vše zvládnou sami, ale ono to tak není. Člověk je tvor společenský, nakonec i oni dva to pochopí. Třetí díl - pistolník a mladá dívka - chlap, který si myslí, že je neodolatelný a nesmrtelný, dívka, která si myslí, že nemá v životě šanci potkat lásku. Oba ji najdou tam, kde by ji ani jeden z nich nečekal.

Trina1
Trina1
20.04.2012 5 z 5

Knížka se mi moc líbila, především to, že ve všech třech povídkách jsou hlavní hrdinky "ženský do nepohody". Nemám ráda knížky plné cukrkandlu, kdy je hlavní hrdinka puťka, co čeká prince na bílém koni. To je nuda a nebaví mě to. Snoubenka je skvělá knížka, kterou neodložíte, dokud ji nedočtete :).

Štítky knihy

povídky

Autorovy další knížky

Jude Deveraux (p)
americká, 1947
2013  80%Černý lev
2008  86%Rytíř ve zlaté zbroji
2009  81%Levandulové ráno
1998  78%Dědička
1999  78%Síla lásky

Kniha Snoubenka je v

Přečtených190x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených5x
Knihotéce119x
Chystám se číst10x
Chci si koupit9x
dalších seznamech3x