Monstra a jiná strašidla

Monstra a jiná strašidla https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34709/monstra-a-jina-strasidla-34709.jpg 4 6 2

Drákula, bezhlavý jezdec, vlkodlak, Blob, King Kong, Hanibal Lecter, Zombie, Čelisti, pan Hyde, čaroděj Sauron – všechny tyto bytosti a ještě mnoho dalších najdete v této knize, která vás seznámí s příběhy nejděsivějších tvorů a bytostí z pradávných mýtů, legend i nejnovějších literárních děl a filmů. Každá z čtyřiceti bestiálních stvůr je náležitě hrůzostrašně vyobrazena, dopodrobna popsána, je upřesněna oblast jejího výskytu a dozvíte se o ní fascinující fakta, která vás rozhodně nenechají klidnými. Kniha je doplněna nádhernými barevnými ilustracemi a rozhodně vás vyděsí, vzruší a pobaví.... celý text

Žánr:
Mytologie , Encyklopedie

Vydáno: , Svojtka & Co
Originální název:

Monsters and Villans , 2008


více info...

ArkAngel
ArkAngel
07.05.2023 2 z 5

V dětství patřily podobné bestiáře mezi mé oblíbené publikace, ale z dnešního pohledu vnímám, jak se to titul nedostačující. Děti se sice seznámí s jednotlivými netvory, ale kniha o nich nepodává téměř žádné informace a kresba také moc povedená není. Občas je to navíc zavádějící a chtělo by to blíže uvádět díla, ze kterých monstra pochází, jelikož u některých je to uvedeno a u jiných zase ne.

eraserhead
eraserhead
15.02.2013 4 z 5

Knihu jsem vlastně coby horrorový fanda kupoval pro svého malého syna, abych ho postupně mohl seznámit s různými strašidly, monstry a horrorovými postavami, neboť jsem si myslel, že je to takto laděná kniha pro děti. Když jsem se do ní zalistoval, zjistil jsem, že tomu zcela tak není. Již některé povedené kresby kresby mého kluka docela vystrašily a ani doprovodné texty k jednotlivým postavám, bytostem a monstrům se s tím nijak nemazlí a perou do čtenáře, hrůzu, strach, krev a bolest hlava nehlava. Překvapil mě obsahový rozsah a výběr popisovaných postav. Kladně. Rozlišení mezi Nosferatu a Draculou je myslím přínosné, zařazení např. Jasona Vorheese mě mile překvapilo. Potěšila mě spousta mě dosud neznámých bytostí, monster a mýtických tvorů (Kaliban, Fenrir, Fafnir, Sleipnir nebo Rumpelstiltskin). Celé je to rozděleno do čtyř částí - filmová monstra, literární monstra, pohádková monstra a mýtická monstra. Takže si na své přijdou jak fantasy milovníci Tolkienovské Středozemě, tak horroroví strašáci (Netvor z Černé laguny patří k jednomu z velmi milých překvapení), tak i milci antických a severských bájí, ale i ti, co se rádi bojí u pohádek. Kniha mě velmi potěšila. Jak po výběrové stránce, tak po stránce ilustrací a i ty doprovodné texty byly mnohdy velmi informativní (někdy ale ne, ale to v menší míře).


Autorovy další knížky

Gerrie McCall
americká, 1965
2010  87%Monstra a jiná strašidla
2008  93%Dinosauři - Od alosaura k tyranosaurovi
2010  76%Draci: Děsivé příšery z bájí a mýtů

Kniha Monstra a jiná strašidla je v

Přečtených7x
Knihotéce7x
Chystám se číst1x