Živá návnada

Živá návnada https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21639/ziva-navnada-21639.jpg 4 32 7

Monkeewrench série

< 2. díl >

Počet obětí – výhradně starých lidí – roste a dvojměstí se zmocní strach. Vyšetřování kriminalistů odhaluje sérii hrůzných tajemství, některá ukrytá i uvnitř policie, hranice mezi hrdiny a zločinci se stírají. Neúprosný software Grace MacBrideové může nalézt souvislosti - ale za strašlivou cenu. Minneapoliští detektivové Leo Magozzi a Gino Rolseth se nudí – od té doby, co objasnili případ společnosti Monkeewrench, zažívá dvojměstí Minneapolis-Saint Paul, co se týče vražd, „období sucha“, jako by lidi už nebavilo se zabíjet. Ale dvě brutální vraždy spáchané za jedinou strašlivou noc sucho ukončí – ne několika kapkami, ale potopou. Kdo mohl zavraždit Moreyho Gilberta, člověka bez nepřátel, jehož mnozí považují málem za svatého? Jeho malá, drobná a svéhlavá manželka Lily nepomůže poodhalit tajemství, dokonce se stává podezřelou; odcizený syn Jack, nechvalně známý neskrupulózní advokát-specialista na vymáhání odškodného při úrazech, má své vlastní nepřátele; a jeho zeť, bývalý policista Marty Pullman, je rok po smrti své ženy v hluboké depresi a dozrál k sebevraždě, nikoli k vraždě Moreyho.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Live Bait , 2004


více info...

Přidat komentář

de6978
14.06.2023 4 z 5

Občas nudné pasáže, ale jinak napínavá kniha.

Jedna mrtvola ve skleníku, druhá připoutaná na kolejích, další s prostřeleným břichem.
Důchodci umírají a musí se zjistit proč. Kvůli staří? Kvůli tomu, že jsou židé? Jsou to opravdu skutečně oběti ?

Kdo jsou skuteční vrazi?!?! Překvapení nakonec !!!!

Petrasim
21.04.2021 3 z 5

První polovina knížky mě teda moc nebavila , ale pak se to rozjelo a bylo to docela napínavý.


cukrovka
20.04.2020 5 z 5

Čtivý a zajímavý detektivní příběh, který mě nutil zamýšlet se nad mstou jako takovou. Je zlo které se nedá zapomenout, ale je msta tím východiskem? Pomůže nám msta při vyrovnávání se se zlem které se nám přihodilo, nebo nás zničí výčitky? Nedostaneme se do začarovaného kruhu kdy se všichni mstí všem?

jan6775
05.09.2019 4 z 5

Dobře napsaná kniha kde nechybí napětí a má spád. V životě člověka je mnoho zážitků a období na která se nezapomíná. Koncentrační tábory patří mezi jedny z nich. Kniha ukazuje nenávist obou stran. Oko za oko a zub za zub. Nezáleží na době která už uběhla ale křivda a bezpráví se nezapomíná v žádném věku. Zapomenout se může po omluvě a odpuštění ale to se v dnešní době nevidí. V tomto případě pochybuji o zapomenutí prožitků na které se zapomenout opravdu nedá.

jarin58
18.04.2018 4 z 5

Napínavé a místy i vtipné.

trudoš
24.03.2018 4 z 5

Román působí jako nutný předěl mezi pilotním filmem a následujícím seriálem, kdy je třeba plnohodnotně uzavřít vztahy po událostech z knihy Chceš hrát? a zároveň Opičkáře smysluplně dostat do pozice nájemných vyšetřovatelů. Ti tak ve zdejší zápletce vyfasovali vedlejší roli, a kdyby se zde nevyskytli vůbec, nijak by jí to vlastně ani neublížilo. Nic to však neubírá na literárním umu obou autorek, který hraje na notu konverzačního humoru. Ten jim kupodivu funguje především v té chlapské rovině, čímž si u mě milé dámy vysloužily nemalé uznání.
Trochu problémové je mužské osazenstvo policejních detektivů a jejich podezřelých, kteří postupně splývají jeden s druhým a kdyby nebyla připomínána jejich jména, rychle bych se v nich ztratil. Ovšem stran konstrukce zločinu má - oproti první knize - vývoj událostí víc logiky, hlavně pak v závěrečném vyústění. Pořád je v tom cítit nutnost podbízet se trendům, ale současně to hezky převrací vše, co člověk dosud považoval za neměnné. U mě velmi dobrý.

evasamankova
23.05.2013 4 z 5

Napínavý thriller s překvapivým koncem.

Autorovy další knížky

P. J. Tracy
americká
2008  80%Sněžná slepota
2006  84%Chceš hrát?
2006  84%Živá návnada
2011  48%Hra se smrtí
2007  87%Smrtelný běh

Kniha Živá návnada je v

Přečtených39x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce76x
Chystám se číst15x
Chci si koupit2x