Mondscheingasse - Ulice měsíčního svitu

Mondscheingasse - Ulice měsíčního svitu https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/304828/mid_mondscheingasse-ulice-mesicniho-svi-yRd-304828.jpg 4 1 1

Mistrovsky napsaná sbírka tak trochu strašidelných povídek, v nichž vás vypravěč zavede do leckterých zákoutí Starého Brna. Kniha ostatně nenese podtitul Nové starobrněnské pověsti jen tak pro nic za nic. Příběhy jsou doprovázeny černobílými obrázky Augusta Potuczka, které dotvářejí mysteriosní atmosféru.

Přidat komentář

BrněnskýDrak
30.12.2017

Zajímám se o brněnské pověsti a podtitul "Nové starobrněnské pověsti" mě zmátl a knihu jsem si (omylem) koupil. Nejde o žádné pověsti, ale o autorem vytvořené povídky, zasazené do brněnských reálií. Děj - minimální až žádný. Pointy - chabé nebo žádné. Celá kniha v podstatě stojí na autorově až psychopatologické zálibě v morbidnostech nejhrubšího zrna. Mrtvoly, lidské kosti, krev vykašlávaná mladíkem umírajícím na tuberkulózu, směs odpadků od jídla smíchaná do kbelíku a požívaná bizarními postavami, mladý schizofrenik končící doživotně v ústavu pro choromyslné, nemoci, lidské utrpení, sebevraždy. To je jen malá ukázka rekvizit těchto povídek. Jestli má někdo obsesi pro takováto témata, kniha ho jistě zaujme. Pro ostatní ztráta času.

Autorovy další knížky

Robert Janás
česká, 1973
2011  0%Markéta Urbanová
2016  80%Mondscheingasse - Ulice měsíčního svitu
2013  70%Černé onyxy noci
2003  0%Smaragdové lampy
1998  80%Modrá mlha

Kniha Mondscheingasse - Ulice měsíčního svitu je v

Přečtených2x
Čtenářské výzvě1x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x