Kletba vlkodlačího chlapce

Kletba vlkodlačího chlapce https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421370/bmid_moldankovske-veze-PKk-421370.jpg 4 21 7

Moldánkovské věže série

1. díl >

Román autora cyklu Příšerných příběhů se odehrává v typicky britské internátní škole „pro ne právě bystré syny ne zrovna bohatých rodičů“, sídlící na středověkém hradě kdesi na venkově. Vyučování vedené poněkud výstředním učitelským sborem naruší nevysvětlitelné události – zjevují se duchové, ztrácejí se pedagogové a památeční předměty, a následkem toho dokonce hrozí, že budou zrušeny vánoční prázdniny. Podaří se žákům rozjet detektivní pátrání, které by tuto katastrofu odvrátilo? Chris Priestley tentokrát s úspěchem vyzkoušel rozvernější notu než v Příšerných příbězích a svou knihu, první svazek rozsáhlejšího cyklu, i sám ilustroval.... celý text

Literatura světová Horory Pro děti a mládež
Vydáno: , Argo
Originální název:

Curse of the Werewolf Boy , 2017


více info...

Přidat komentář

MASA064
22.07.2023 5 z 5

Skvělá, zábavná a napínavá kniha pro děti okolo 10ti let. Hodnoceni 65% nerozumím. Osobně 90%. Pro dokonalé pochopení je nutné přečíst druhý díl!! Vše dostane mnohem větší smysl a čtenář si uvědomí, jak každý kousek knihy má smysl a ze strany autora to bylo geniálně vymyšleno!!

xmilek
15.07.2022 4 z 5

Jak moc jde dohromady chlapecká internátní škola a cestování časem? Stačí, když se ztratí symbol tohoto ústavu a vánoční prázdniny jsou v ohrožení. Podaří se dvěma chlapcům za pomoci jednoho vynálezu vyřešit tuto záhadu?


lenkaabooks
15.09.2021 3 z 5

Pro mladší čtenáře, ještě školou povinné. Četla jsem autorovy Příšerné příběhy a byly skvělé. Tento příběh byla taková motanice dvou kluků ze starobylé školy. Bylo to vtipné, na jeden večer, krásné ilustrace samotného autora.

BrozaM
10.10.2020 5 z 5

Překvapuje mě, že má kniha jen 65%.
Ano, je to kniha pro děti a tak k ní také musím přistupovat.
Zápletka je zajímavá (pro děti tak akorát, aby to pochopily), kniha je plná úsměvných částí, velmi mě bavila - oddechovka na večer. Super.

"Nuže dobrá. Pakliže x=5 a y=Brazílie, jaká je druhá odmocnina ze čtvrtka?"
:-D matematika je všude stejná, "ty chlupe z nosu!"

Skodinka89
25.09.2020 1 z 5

Neuchvatila a ani neurazila. Je to takovy pseudo Harry Potter.

blackoutzuzi
08.09.2020 3 z 5

Neoznačila bych knihu vyloženě za horor, ale spíše jako dobrodružnou a napínavou knížku pro mladší čtenáře, kteří se nechtějí zase až tolik bát O:)

MiLiška
06.06.2020 4 z 5

Na tuto knihu jsem se opravdu těšila... Jenže jsem se při čtení nebavila, a to dost dlouho. Že by chyba na straně překladatele? Chris Priestley je přece skvělý autor! A pak jsem si řekla, že knihu dočtu, když už jsem si ji koupila, že už od ní nic nečekám, a v tom mě začala bavit. Věřím, že dětem se kniha líbit bude, zápletky jsou zapletené tak akorát, kapitoly jsou krátké, ilustrace originální (vždyť jsou od samotného autora) a slibovaný humor (taky dost originální) rozhodně nechybí.