Mojich 10 rande naslepo

Mojich 10 rande naslepo https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454178/bmid_mojich-10-rande-naslepo-7kp-454178.jpg 4 404 128

Najlepšie predsviatočné čítanie pre fanúšičky Katie Westovej a Mirky Varáčkovej! Sophie dostane krátko pred Vianocami kopačky od frajera, a tak sa rozhodne utiecť so zlomeným srdcom k svojim starým rodičom. A akčná stará mama má riešenie vždy poruke – na vianočné prázdniny pripraví pre Sophie desať rande naslepo. Či už sa vydá na kúl párty s pekným vysokoškolákom, alebo s krpatým prvákom pózovať do živého betlehema, táto liečba, zdá sa, funguje. A aj keď sa ju bývalý snaží získať späť, Sophie si zrazu uvedomuje, koľko toho doteraz premeškala. Aj to, že toho pravého mala možno celý život pod nosom. Len škoda, že je zadaný. Budú pre Sophie tieto Vianoce jeden veľký chaos alebo zmena, ktorú skutočne potrebovala, a sama o tom nevedela?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

10 Blind Dates , 2019


více info...

Přidat komentář

katerina1237
26.02.2024 5 z 5

To bylo ÚŽASNÝÝ!!!!
Bylo to vtipné, hezké, pohodové, vše co si jen přát od contemporary romantiky. Mě hrozně mrzí, že jsem ji nestihla přečíst na Vánoce.
Sophie jako hlavní hrdinka je v pohodě, fantastickou čtyřku a Margot jsem si zamilovala.
Romantická linka byla předvídatelná, ale co bych jiného čekala, je to oddechovka a nevadí mi to. Usmívala jsem se nad tím jako lečo.
Četlo se to rychle, děj odsýpal a chtěla jsem číst dál. Nápad určitě originální a zajímavý.
Ze začátku jsem se moc nevyznala v postavách a nevěděla jsem kdo je kdo, ale to se brzy změnilo.
Nechci od nich, baví mě se s nimi smát a tak jdu hned na druhý díl, Elita musí počkat, co se dá dělat :)

Áža707
08.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Poslechnuto formou audioknihy v angličtině. Knihu příjemně namluvila Sophie Amoss.

Jedná se o jednoduchý, nenáročný a odpočinkový přiběh, který je ideální na Vánoce, protože se o Vánocích i odehrává. Děj je jednoduchý a naprosto předvídatelný, ale nevadilo mi to. Originálních bylo právě 10 rande, které pro Sofii vybrala její rodina a ona má možnost využít jednu "propustku", kdy na rande nemusela jít. Jediné, co Sofie vždy věděla bylo místo, čas a případně oblečení, které má mít na sobě. Pochopitelně vznikaly skvělé schůzky, ale i katastrofy u kterých se člověk doopravdy pobavil. Nejvtipnější mi přišla výprava do speciálního autokina.

Kromě samotné hlavní hrdinky Sofie, je zde plno rodiných příslušníků a ze začátku množství postav může být zmatečné, ale já jsem si oblíbila Sofii a skoro celou její praštěnou rodinu. Část Sofiiny rodiny, kterou Sofie s Olivii a Charliem nazývají jako "Evil", tak nejen že ukazuje na to, že žádná rodina není naprosto stoprocentně dokonalá, ale prostě oni doopravdy byli zlí nebo aspoň zlomyslní. O Griffinovi se nebudu ani vyjadřovat, protože se prostě začal snažit až moc pozdě a už nikdy nedokáže vzít zpět, co řekl. Nepochopila jsem, že někdo z jejích příbuzných byl ochoten jim domluvit rande. Jsem ráda, že Sofie udělala během knihy posun a uvědomila si, o co vlastně přicházela, když se od rodiny odpojila.

Příběh je přijemný a doopravdy odpočinkový, kromě předvídatelné romance zde najdete i vtipné momenty a i některé chvilky k zamyšlení. Kromě toho je zde nádherná rodiná harmonie, sounáležitost a podpora, která opravdu zahřeje u srdíčka a myslím, že mohu doporučit všem milovníkům YA romantiky a všem, kteří chtějí příjemný vánoční příběh.

4/5


Gabux
19.01.2024 5 z 5

Na začátku jsem neměla žádné očekávání. Vlastně jsem měla po prvních pár stranách pocit, že jsem šáhla vedle. Ale musím upřímně uznat, že tahle krásná a roztomilá jednohubka je pohlazení po duši, které jsem potřebovala.

Sophie je skvělá hlavní postava s úžasně praštěnou rodinou! A její babička je babičkou, kterou by měl mít každý. Ano, ano. Ze začátku se v její rodině budete ztrácet, ale to ničemu nevadí. A rozhodně si jejich praštěnost užijete na plno.
Ano. Skoro od začátku budete vědět jak to asi dopadne. A ano. Je tam spoustu klišé. Ale je to tak skvěle napsané a tolikrát se u knihy pobavíte, že ji to odpustíte stejně jako já.

Doporučuju knihu všem, kteří si chtějí u příběhu odpočinout, zasmát se a hlavně se jím nechat pohltit.

#rereading 2023 - Tahle kniha je ještě lepší než si pamatuju! Absolutně ji miluju. Už dlouho jsem se takhle u knihy nenasmála.

Hobitka
12.12.2023 4 z 5

I když se v příběhu řeší několik náročnějších záležitostí, celkově převládá příjemný tón. Jako oddechovka na vylepšení nálady super, zvlášť v období kolem Vánoc :)

sidonka
03.12.2023 4 z 5

Super oddychovka na nedělní odpoledne, chudák Soph, 10 rande naslepo v čase vánoc, ale od začátku jsem tušila, kdo je jí nejbližší, moc prima čtení v předvánoční čas

red_marionette
17.10.2023 5 z 5

Příjemná oddechovka s nádechem Vánoční atmosféry. Ze začátku jsem se ztrácela ve jménech rodinných příslušníků. Příběh je velice milý a čtivý a úsměvný. Opravdu originální příběh, který nutí ke čtení. V těchto podzimních dnech určitě nabudí na vánoční svátky a rodinnou pohodu. Určitě doporučuji!

MelanieBruno
25.09.2023 5 z 5

Moc fajn kniha se zajímavým, poměrně originálním dějem. Chytla mě hned od začátku, byla poutavá, čekala jsem na každé další rande s napětím. Celková atmosféra, ze které sálá rodinná pohoda a pouto, nevtíravé pozadí Vánoc, ale i vtipné situace, mě opravdu dostala. Doporučuji.

Karola050716
20.07.2023 5 z 5

Pomalejší rozjezd, ale pak skvělé, zábavné způsobem, v jaký jsem ani nedoufala. Upřímně jsem si na začátku myslela, že knížka o deseti různých rande naslepo nemůže fungovat..velký omyl Harold storuký a autokino, panebože doporučuji!!!

knihomolka2022
03.03.2023 5 z 5

10 rande naslepo si získalo mé srdce hned na začátku. Vtipně romantická kniha s originální zápletkou, která nemá jako základ nějakou rodinnou tragédii nebo problémy - i z tohoto důvodu je kniha právě tou odpočinkovější. Četla jsem ji v únoru i přes to, že má vánoční tématiku a nemohu si ji vynachválit. Knihu nešlo odložit, protože mě stále zajímalo, jak dopadne další rande. A musím říct, že některé byly opravdu absurdní, vtipné, trapné, ale i romantické :). Stále mě zajímalo, které bude to "úspěšné". Většina postav i z rozšířené rodiny hlavní hrdinky do příběhu skvěle zapadala a právě bez nich by to nebylo ono. Pokud hledáte nějakou romantickou a vtipnou oddechovou knihu, neváhejte a přečtěte si právě tuto!

deedulka
13.01.2023 5 z 5

Po dlouhé době kniha, která si zaslouží 5 hvězdiček. Chystala jsem se na ni tematicky přes Vánoce, ale i když mi to vyšlo na leden, tak to vůbec nevadilo.

Hlavní hrdinku Sophii jsem si moc oblíbila, jako i ostatní z rozvětvené rodiny. Začátek, kdy je všechny představila, mi však dal trochu zabrat. :-) I když jsem poznala kluka, se kterým zůstane, hned jak se objevil na scéně, tak jsem hltala každou stránku. I když trochu zaonačit to mohla. Ale nápad i pojetí byl super a čtení jsem si užívala. Už mám nachystanou další knihu od autorky a jsem zvědavá, jestli se bude této rovnat. Obálky mají obě knihy krásné.

EvelineGray
09.01.2023 5 z 5

Myslím, že tuhle knížku může vystihnout jedním slovem, přesněji citoslovcem: Awwww! Ze začátku jsem od toho čekala jen neslanou nemastnou vánoční oddechovku, ale postupně jsem se tak začetla, že jsem se nedokázala odtrhnout a na každé rande se těšila, jako by bylo moje. Celá rodina a zejména "fantastická čtyřka" mi přirostla k srdci a fakt jsem Soph záviděla, že mezi ně patří. Takže shrnuto podtrženo - oddechovka to opravdu byla, ale tak milá, romantická a zábavná, že jsem tu žádnou hlubší myšlenku ani větší akci nepostrádala.

Knihochod
07.01.2023 5 z 5

Sophie už sa nemôže dočkať, ako strávi vianočné prázdniny v spoločnosti svojho priateľa. Avšak ten by si dal od ich vzťahu najradšej pauzu, tak sa Sophie so svojím zlomeným srdcom uchýli k starým rodičom, ktorých dom je plný rodinných príslušníkov. A aby toho nebolo málo, stará mama vymyslí plán, ako jej srdce dať do poriadku - v priebehu nasledujúcich desiatich dní absolvuje desať rande naslepo, ktoré dohodnú jej príbuzní. Sophie to znie ako najhoršie vianočné prázdniny. Ale čo keď nakoniec budú tými najlepšími?

Po zvyšných knihách, ktoré som čítala v rámci svojho Adventného čítania, som sa do tejto púšťala bez akýchkoľvek väčších očakávaní. Musím ale podotknúť, že som i tak bola veľmi milo prekvapená.

Toto dielo je nádherné, ako po vizuálnej stránke, tak aj po tej obsahovej a naozaj som sa veľmi príjemne bavila. Aj ma na to tie Vianoce trošku viac navnadilo.

Je to veľmi oddychové čítanie, ktoré, KONEČNE, neobsahuje žiadne životné tragédie. Kde sú všetci spokojní, zdraví, šťastní. Presne takúto knižku som, po všetkých tých, životnými katastrofami popretkávaných, potrebovala.

Postavy boli úžasné. Každá jedna. Najviac ma asi prekvapila hlavná hrdinka, ktorá bola veľmi príjemná, milá, dobrá a nechovala sa ako rozmaznaný zasran. Ostatní jej rodinní príslušníci ma tiež bavili. Ja sama pochádzam z veľkej rodiny, takže som sa do hlavnej hrdinky vedela vcítiť. A chlapci na dohodnuté randíčka, to je kapitola sama o sebe a ich popisovanie by bolo na dlhú dobu. Avšak v skratke môžem povedať, že svojskosť každého z nich ma neuveriteľne bavila. Až na Grffina. Ten by akurát tak zaslúžil pár faciek.

Pokiaľ hľadáte príjemné oddychové čítanie, ktoré Vás pobaví a nevenuje sa otravnej hlavnej hrdinke, ktorá by si zaslúžila preplesk, toto je presne ono. Za seba môžem jedine odporučiť.

Přečti_si
30.12.2022 2 z 5

Pro mě knížka celkem o ničem. :( Romantika nic moc, sranda taky skoro žádná. Čekala jsem, že mě knížka trochu pobaví, naladí na takovou příjemnou vlnu a nic z toho se nekonalo.

petulkapeta
21.12.2022 5 z 5

Ty rande byly prostě super, jak já jsem se nasmála :), mám pocit že tady ty young adult jsou nejlepší Vánoční příběhy. Milé, kouzelné a vtipné. Rozhodně doporučuju kor na Vanoce...

kaca1530
19.12.2022 4 z 5

I přes pár momentů, kdy si říkáte, že tohle by se fakt nestalo, se knížka čte svižně a děj utíká plynule díky chytrému členění na jednotlivá rande. Úplně mě nebavila dějová linka okolo porodnice. Jednotlivá rande byla super, klidně bych je občas ocenila podrobněji popsaná. Samozřejmě velkém brzo zjistíte, jak to dopadne, ale zážitek z čtení to neubírá. Vyplatí se číst těsně před Vánocema.

Anastazie0810
18.12.2022 5 z 5

Krásné čtení a nejen na vánoce, i když Vánoce tomu dodávají určitou atmosféru. Čte se to krásně, lehce, a rychle. U hodně stránek jsem se smála jako kdyby šlo o mé přátelé a moji rodinu. Krásný příběh. Knížka mě neuvěřitelně bavila a přelouskala jsem jí za jeden večer. Doporučuju ! :)

dencazrnu
12.12.2022 5 z 5

Tohle byl neuvěřitelně krásný a milý příběh, který si před vánoci prostě chcete přečíst. Celá kniha mne od začátku do konce bavila. Líbilo se mi, jak byla kniha rozdělena na jednotlivá rande a postupně jsme se Sophií prožívali její prázdninové dobrodružství. Místy mi i ukápla slza a i když vás poměrně brzy napadne, jak kniha dopadne, věřte mi, že i tak si čtení budete užívat plnými doušky.

lucakuca
07.11.2022 5 z 5

Miloučké čtení o lásce láskyplné.
Vtipné, jemná zápletka s vánoční ho ho ho atmosférou a velikánská rodina součástí toho velikanského soutěžení.

fajka
02.11.2022 4 z 5

Po delší době jsem se prokopala k nějaké knížce. A jsem přesvědčená, že jsem chňapla po té správné. Kniha mě zbavila čtecí krize. Knihou se linula příjemně nabitá atmosféra (i když ne až tak vánoční:)) Obzvlášť jsem si užívala společné chvíle "fantastické čtyřky" (mnohokrát jsem se přistihla, že jim závidím), ale za mě se nejvíce podařila Sophiina rodina. Milovala jsem tu atmosféru a celkovou energii. Jestli hledáte romantickou oddechovku i s těmi Vánocemi, tak jste tu správně. Takže doporučujuuu!!!

Kikulka97
10.07.2022 3 z 5

Romanťárna je to hezká, nejlepší je tam rodina hlavní hrdinky, sázky, mumraj a celkově ten chaos, co velká rodina přináší. Vůbec mi nesedla hlavní hrdinka (její ustavičné kňourání mě příliš nedojalo), Vánoce tam prakticky nepocítíte (pořád se tam chodí v šatech a předávání dárků je spíš další rodinná oslava s tunou jídla). Doporučuju ale ke knížce něco k zakousnutí, jí tam opravdu hodně a je velká pravděpodnost, že vás bude honit mlsná ;) Takže slabší 3,5 hvězdičky, rodina a neotřelý nápad řadí knížku mezi to, co je fajn si přečíst. Ale zázrak nečekejte ;)

Štítky knihy

Vánoce zklamání romantika

Autorovy další knížky

Ashley Elston
americká
2021  77%10 pravd a spousta odvahy
2020  84%Mojich 10 rande naslepo
2017  88%Toto je náš príbeh

Kniha Mojich 10 rande naslepo je v

Právě čtených3x
Přečtených509x
Čtenářské výzvě62x
Doporučených42x
Knihotéce184x
Chystám se číst237x
Chci si koupit85x
dalších seznamech13x