Moje (tak trochu) utajené dítě

Moje (tak trochu) utajené dítě https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485047/bmid_moje-tak-trochu-utajene-dite-QsD-485047.png 4 501 116

Znáte ten instinkt, který vás nutí utíkat, když se blíží něco děsivého? Jo. No, tak já ho evidentně přehlédla. Protože Damon Rose přišel a místo abych utekla, tak jsem otěhotněla. Ale to bylo před pěti lety a o dítěti jsem tomu-jehož-jméno-nesmíme-vyslovit nikdy neřekla. Taky jsem právě udělala něco velice hloupého. Znovu. Požádala jsem o práci v Damonově agentuře. Jo, pořád je neskutečně nádherný s ledovým pohledem, který říká „potřebuju mít ten fax na stole. Hned vedle tvých rukou.“ Pořád si myslí, že by se svět před ním měl sklonit a líbat mu nohy. To se nestane, šéfíku. Nepokleknu. Neomluvím se. A rozhodně ti neřeknu pravdu o naší dceři. Ani kdybys vyměnil ten zásobník na led, kterým maskuješ svoje srdce.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Red
Originální název:

My (Mostly) Secret Baby , 2020


více info...

Přidat komentář

miruska1
14.03.2024 5 z 5

Čtivé, zábavné. Chelsea i Luna neměli chybu.

Evaho73
12.03.2024 2 z 5

Podľa názvu som očakávala úplne iný príbeh, kde bude hrať hlavnú úlohu to tak trochu utajené dieťa. Opak bol pravdou a ja som bola rozčarovaná z jednoduchej a predvídateľnej zápletky. Celkom ma sklamalo, že autorka nevyužila potenciál, ktorý námet ponúkal.


Knihomolka_176
11.03.2024 3 z 5

Už dlouho jsem si něco od téhle autorky chtěla přečíst a teď jsem se k tomu konečně dostala. Čekala jsem krátkou romantiku, která mě pobaví. A vlastně jsem ji dostala.
Ale tím bych pozitivy skončila. Chelsea ani Damon se mi nelíbili, všechno mezi nimi bylo až příliš sluníčkové, a jeho reakce na to, že s ním má už pět let dítě? Takovou reakci si opravdu nevymyslíte.
Zápletka ohledně jeho společnosti byla nudná a nezábavná a opět strašně rychle a snadno vyřešená.
Bylo to opravdu hodně jednoduché čtení bez nutnosti příliš přemýšlet a jelikož to jsem vlastně teď (po dočtení posledního dílu Dvorů) fakt potřebovala, hodnotím líp, než bych hodnotila kdykoli jindy.
Takže za mě slabší průměr :)

Kristy.Seb
24.01.2024 4 z 5

Tohle jsem potřebovala. Nějakou vtipnou oddechovku. Velmi dobře napsaný příběh. Ale oba bratři mě svým chováním teda vytáčeli už teď, tak jsem zvědavá, co bude dál.

Leído
16.01.2024 5 z 5

Kolem autorky jsem kroužila už dlouho. Asi to bylo nepříliš vysokým hodnocením jejích knih. Já ale byla spokojená moc. Líbily se mi jak obě hlavní postavy, tak i vedlejší. Námět, čtivost, chemie, vyřešení jednotlivých situací i vtip do poslední stránky hodnotím na výbornou. Moc pěkná knížka.

rumund
15.01.2024 4 z 5

Docela fajn oddechovka u nenáročné knihy. Takový typický románek od Penelope Bloomové.

MAU256
05.11.2023 4 z 5

Chelsea - dosti střelená, Damon - nevrlý boháč a mezi nimi jedna chvilka, při které vznikne Luna. Jenže tohle tajemství si Chelsea nechá pro sebe, jenže nakonec stejně musí vyjít s pravdou ven. Luna byla senzační, jejím hláškám jsem se musela smát.

Serky
25.10.2023 5 z 5

Luna byla ze všech nejlepší.:)
Od prvního setkání s ní jsem se těšila na další.

Julinka679
17.10.2023 4 z 5

Řekla bych, že u knih od Penelope Bloom už není moc co dodávat, pokud máte za sebou sérii Objekty touhy tak už víte do čeho jdete... No a Můj (tak trochu) komický románek se nese na stejné vlně.
Máme zde hlavní hrdinku Chelsey, která je opět trhlá, střelená a Damon, který je bohatý, divný, nevrlý a má s Chelsey dítě, akorát o něm teda neví... A tady na scénu přichází Luna, jejich dcera, která byla skvělá a musím říct, že jsem se bavila jak je tam chvílemi až cepovala :-D
Je to stále stejný vzorec jako u předchozí série takže ona je trhlá a on taky takže se k sobě hodí a vy se u toho budete bavit!
Za mě 4,5* a doporučuji :-)

janqa410
11.10.2023 4 z 5

(SPOILER) Už jsem knih od Penelopé Bloom přečetla několik a musím přiznat, vidím v nich určitý vzorec. Nevrlý, většinou zbohatlík, který má své přinejmenším masařky a naivní, ovšem na druhou stranu silná, odhodlaná, drzá žena, která ho vždy nějakým způsobem nakonec předělá. To u mě však nijak neznevažuje celkový pohled na knihu. Autorka umí téměř životní příběhy podat velmi přesvědčivě co se týká osobních vnitřních emocionálních soubojů, a tak se vždy nejen pobavím, ale i porozumím. Příběh Damona a Chelsey mě bavil od prvních písmen. On zmetek a ona dračice, no, spíš střelec jak cyp! (palec hore!) Už jen to byla předzvěst vtipného průběhu. Líbila se mi, jak nedala svoji kůži úplně zadarmo (tedy později) a nenechala se jím zdeptat. Ruku na srdce, kdo by to vydržel? Ale měla hnací motor, nejen v touze a pokušení, ale také v Luně (i v lůně vlastně). A ta malá cácorka? Tu jsem milovala! Bystrá, chytrá, pohotová, veselá. Až mě tak napadá, že s tou mojí žábou se mám na co těšit, protože jako kdyby to bylo i o ní, což mě s úsměvem na rtech vlastně i znervozňovalo. Příjemné odpočinkové čtení na dva večery a už se těším na další díl s Chrisem. To bude také jízda.

petulkapeta
06.09.2023 5 z 5

Jak jsi na tom s odpouštěním?" zeptala jsem se.
Damon mě hladil po vlasech a bylo to báječné. Normálně? Neumím odpouštět. Ale opakuju, jsi osina v mém zadku. Nemůžu se na tebe zlobit dlouho. I když jsi mi měla říct, že jsi těhotná. I když jsi mě měla nechat, abych ti finančně pomohl. I když jsi mě nechala čekat pět let, než jsem poznal svoji dceru."

Já mam autorčiny knihy moc rada, bezvadna oddychovka a hodně často se nasměju. Hodně jsem si oblibila debatu Luny a Damona. Nikdo netvrdí že kniha má být realná a o to jde..je to příběh který někdo vymyslel. Což tu někde je napsáno "Podle skutečných událostí???"

adabraz
16.08.2023 2 z 5

Na oddech je to fajn kniha, avšak děj je pořád to samé dokola. Jakoby autorka neměla nové nápady. Občasné vtipné hlášky to zachraňují. Děj je ale dost nereálný :D.

vercatko20
09.08.2023 1 z 5

(SPOILER) A tohle bylo zase co?
Od autorky jsem zatím četla jen "Jeho banán", což je jiná série a už ta mi přišla stupidní. Ale tohle..
Prostě potkáš na ulici chlapa, kterého pak otravuješ cestou do jeho práce, kdy si asi myslíš, že jsi rádoby vtipná. On tě ohne o svůj pracovní stůl a ojede.
Co na tom, že se znáte asi tak 10 minut.
Ty si pak všimneš, že kondom, co použil, byl děravej, takže hádej co - přijdeš do jinýho stavu.

Následně se děj posune o 5 let dopředu, kdy vychováváš jeho dítě, aniž by on o tom věděl, aniž bys mu to řekla.
Ok, to asi dokážu ještě pochopit, když jsi toho týpka znala asi tak 10 minut i s cestou.
Pak ale, jelikož jsi celkem na mizině a nemáš peníze, nastoupíš do jeho firmy (kde on samozřejmě dělá šéfa a je nechutně bohatý, jak jinak!).
Záhadně se do tebe zamiluje a řekne ti, že vlastně celých 5 let myslel jen na tebe a nebyl schopný navázat normální vztah!! Protože i když tě znal jen 10 minut a z toho 5 tě měl ohnutou přes stůl, stala ses jeho osudovou láskou.
Vlastně se na tebe ani nenaštve, žes mu teda 5 let tajila dítě. To si samozřejmě hned zamiluje a na konci tradá, požádá tě o ruku.

Já nevím, jsem jediná, kdo v tom čichá absurditu? Chápu - je to jen kniha a příběh musí být asi trochu nereálný. Ale tohle? To je nereálný až moc.

Mimo jiné mi i vadilo, že příběh neměl vlastně žádné napětí nebo aspoň děj, co by nebyl zaseklý na místě. Vše bylo pořád jen v jedné unylé rovině. Ani žádná zápletka.
Nemastné, neslané, trapné.

Taky jsem nepochopila tu část, kdy před malým dítětem celkem oplzle mluví o tom, jak se dělají děti. Nebo jako.. oplzle asi není to správný slovo a navíc nejsem žádný puritán, ale asi si neumím představit debatu s 5 nebo 6 letým dítětem o tom, jak se dělají děti a u toho vlhnu..
No nevím.

Jednu hvězdu jen za to, že to má větší písmenka a dobrej formát vazby a čte se to rychle.

Barbara182
04.08.2023 2 z 5

Hodně jednoduchý a velmi nelogický děj i jednání postav a navíc na můj vkus i dost vulgární mluva, za mě první a zároveň i poslední setkání s autorkou, tohle zkrátka není můj šálek kávy :-(

LuckaK.088
08.06.2023 3 z 5

Nebylo to špatné. Sice nemám ráda tyhle "rychlolásky" (to by se mělo řadit spíš do žánru pohádek, ne románů), ale i tak mě bavila. Taková velmi nenáročná oddechovka, párkrát jsem se i zasmála. Škoda, že autorka nevyužila víc potenciál příběhu. Bylo to všechno takové hopem, zbytečně uspěchané.
3* především za čtivost, Chrise, Lunu a pěknou obálku.

Knihotyna
06.06.2023 3 z 5

Romantiku mám ráda, ale tady to bylo moc rychlé i na mě :D. Nejdříve pouze jeden den (a to ještě pár minut!), po pěti letech týden - a láska jako trám - a po měsíci zásnuby :D. Na druhou stranu, když ji miluješ, není co řešit :).

Co se mi líbilo:
- Chelsea - musím uznat, že tvrdohlavá byla správně :D, ale některá její rozhodnutí mi hlava nebrala
- Chris - to by byly filozofické otázky na mě - takového bráchu bych teda chtěla :D
- Luna, super holčička :), všetečné otázky dětí se hodí za každé situace
- Damonovy nápady "jak Chelsey zaměstnat" - no kdo by nechtěl srovnávat seznam čísel podle abecedy :D?

Co se mi nezdálo:
- kniha začne scénou, která zkrátka nedává smysl - tohle by snad nikdo neudělal :D
- opravdu na sebe lidé po pár minutách (a ty navíc nekončí zrovna šťastně) myslí následujících 5 let?
- sexuální scény asi nebyly jedny z těch, které by se mi líbily, spíše jsem se smála :D

Kniha je čtivá, místy vtipná. Hlavní postavy však nelze brát moc vážně (nebo na mě to tak aspoň působí) :).

veronika9761
22.05.2023 3 z 5

V ramci zanru mila a velmi předvídatelna knizka. Otevrela jsem ji prave z techto duvodu, a zklamaná jsem nebyla.

Evkaha
04.05.2023 4 z 5

Pohodová oddechovka na jeden/dva večery

marrie5227
30.04.2023 5 z 5

I když mám doma kompletní sérii Objektů touhy, tohle bylo moje teprve druhé setkání s autorkou a připomněla jsem si, jak mi chybí a jak brzo musím dohnat čtení jejích příběhů!

První díl série Můj tak trochu komický románek láká na mrzutého krasavce, naivní nevinnou holku a.. jo, továrnu na hovínka.

Znáte ten instinkt, který vás nutí utíkat, když se blíží něco děsivého? Jo. No, tak já ho evidentně přehlédla.
Protože Damon Rose přišel a místo abych utekla, tak jsem otěhotněla.

Chelsea se setkává s Damonem naprostou náhodou, ale ani to je nezastaví od rychlovky před obchodním jednáním. Celá situace se zvrtne a Chelsea si z takového úletu odnáší dárek na celý život. Dceru. O které Damon nemá ani ponětí.

Nyní se posouváme o několik let dopředu a Chelsea je bez práce. Musela zanechat své kariéry profesionální tenistky a potřebuje nové místo. A kde jinde, než v Damonově agentuře.

Ledy mezi oběma protagonisty se pomalu za doprovodu vtipu a dvojsmyslných narážek, prolamují, nacházejí k sobě cestu a vše končí oblíbeným happy endem.

Kniha je velmi příjemnou oddechovkou, čte se sama, ale bohužel mi dějově i typy postav připomínala Jeho banán, který jsem od autorky četla jako první. Děj jsem si tak jako tak užila a určitě co nejdřív doženu i její další kousky.

Wajny
18.04.2023 2 z 5

(SPOILER) Od Penelope Bloom jsem četla už dvě knihy - Jeho banán a Jeho zákusek, bohužel ani jedna z knih mě nijak extra nezaujala, takže jsem si říkala, že už znovu nebudu autorku zkoušet. Ale pak jsem narazila na Moje (tak trochu) utajené dítě, kde mě zaujala jak anotace, tak vlastně i obálka.

Knize určitě nemůžu odepřít čtivost. Já jsem ji přečetla za dva večery, hlavně tedy z toho důvodu, že jsem pořád doufala v nějaké ale... či pořádný zvrat. Bohužel se tak nestalo. Kniha jede pořád stejným tempem a není na ní nic šokujícího či originálního.

Zápletka je velmi jednoduchá - šéf a sekretářka - jejich komplikovaný vztah plný sexu a (trapných) dvojmyslných narážek. Vlastně celé je to divné. 5 let se neviděli, tajně po sobě toužili, ale nic s tím neudělali. Další věc co mě zarazila, byla jak se Damon postavil k tomu, že má dítě a že to tak dlouho ho před ním tajila....prostě se to dozvěděl a byl s tím úplně v pohodě. Nechápu! Příběh nejde do hloubky, nic se tam neřeší, jen to kdy si konečně zaš....Postavy asi nebudu ani komentovat Damon byl divný a Chelsea trapná. Nejlepší z nich asi byla Luna.

Asi úplně nemůžu nikomu doporučit Moje (tak trochu) utajené dítě, ale pokud chcete opravdu vypnout a odreagovat se, tak u téhle knihy se vám to povede.

Instagram - Nikmakbooks

Štítky knihy

tajemství

Autorovy další knížky

2020  66%Jeho banán
2020  70%Její třešničky
2021  65%Jeho zákusek
2022  77%Moje (tak trochu) utajené dítě
2021  71%Jeho balík

Kniha Moje (tak trochu) utajené dítě je v

Právě čtených3x
Přečtených662x
Čtenářské výzvě46x
Doporučených23x
Knihotéce349x
Chystám se číst191x
Chci si koupit36x
dalších seznamech6x