Moje super (ne)realita

Moje super (ne)realita https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/437830/bmid_moje-super-ne-realita-4al-437830.jpg 4 34 11

Bell se horko těžko vzpamatovává z rozchodu s dlouholetým partnerem. Na prahu čtyřicítky si po desetiletém vztahu neumí budoucnost bez Colina představit, cítí se sama, bojí se, že si s novou situací neporadí. Po večerech pospává před televizí a na Instagramu sleduje pohádkový život jiných. Z letargie se ji snaží vytrhnout energická kamarádka Suze i sestra Cosette. Po čase si Bell dodá odvahy, zavítá do místního komunitního centra a přihlásí se do kurzu fotografování. Ukáže se, že někteří účastníci si od kurzu kromě znalostí slibují ještě něco – doufají, že zde najdou přátele, protože ve svém okolí nikoho blízkého nemají. Bell je snad z nejhoršího venku. Jenomže pak přijde další rána. Bývalý partner hodlá prodat dům, kde společně žili. Aby mohla v domě zůstat, bude se muset zadlužit a Colina vyplatit. A právě tehdy v komunitním centru potká svou oblíbenou instagramovou hvězdu Millie… Millie je dítě štěstěny. Od života dostala všechno, po čem lidé obvykle touží. Je mladá a krásná, má roztomilého pětiletého syna, spoustu přátel, obléká se do nejlepších značek, může si dovolit luxusní dovolené… Vede prostě nádherný, bezstarostný život, tím si je Bell jistá – vždyť hltá všechny její příspěvky na Instagramu. Ale je to skutečně tak? Je Milliina realita opravdu tak super, jak Bell usuzuje z příspěvků na sociálních sítích? Nebo mají obě ženy společného víc, než se zdá?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Living My Best Li(f)e , 2019


více info...

Přidat komentář

vercatko20
16.08.2023 odpad!

Příběh dvou žen, Millie a Bell. Tak jdeme na to..

Millie je nesnesitelná, arogantní, sebestředná pipina. Na začátku mluví o tom, že zažila poporodní depresi a zbavila se jí odchodem otce svého dítěte. Už to mi přišlo zvláštní. Prostě JAK se zbavíš poporodní deprese tím, že tě opustí chlap?! Ale budiž, třeba to myslela nadneseně.
No jenomže pak jsme se dostali ke kapitole, kde je její "poporodní deprese" popisovaná. A ne, není to žádná deprese, natož ta poporodní. Prostě ji jen štvalo, že si její chlap nevypral sám dres a nepomáhá jí s úklidem. Tomu se, milá Millie a autorko knihy, říká prachobyčejnej vztek a ne deprese, NATOŽ TA POPORODNÍ, sakra už! Protože hádejte co.. jakmile odešel chlap, odešla i "poporodní deprese" :D Fakt výsměch.
Hlavně, že ho ale předtím dotlačila k těhotenství tím způsobem, že si zapomněla vzít prášek HA, ani se mu "neomluvila" nebo neuznala, že byla blbost si ho nevzít, jako by to bylo přece 100% v pohodě, když se dohodli, že děti mít nebudou, a tlačila ho hned do toho, že prostě MUSÍ chtít to dítě stejně jako ona. No mám dost! Kopla bych ji do prdele a nazdar.

Pak se nám tu promítají kapitoly s Bell. Na začátku knihy mi přijde její chování a uvažování tak dětinské, ale říkala jsem si "Ok, nečetla jsem pořádně anotaci, asi to bude puberťačka". Jaký šok, když o pár vět později autorka objasnila, že Bell je 40 letá ženská. No horor. Chápu, že sebevědomí nechodí vždy ruku v ruce s věkem, ale na to, že jí je 40, tak je extrémně nejistá a přijde mi, že neví vůbec nic, ani o čem je život. Asi se tomu jejímu ex nedivím, že ji opustil. Já bych s ní nevydržela ani 20 minut v jedný místnosti, natož v 10 letém vztahu.

No suma sumárum - kniha o dvou zoufalkách, co si neustále jen stěžují na svůj život a na to, jak jsou k nim jejich ex muži nefér. A samozřejmě si společně notují, jak ony dvě jsou světice, co nikdy nic špatnýho neudělaly. Ani jednu jedinou chybičku! Hrozný krávy, pardon :D

Škoda papíru v nakladatelství a mého času.

bagel
22.04.2021 3 z 5

Postřehy z toho, jak to funguje na sociálních sítích, knihu oživily, ale jinak jen průměr.


bookcase
06.09.2020 4 z 5

To byl fajn příběh, přesně takový, jaký mám ráda. Líbilo se mi, že kromě tématiky sociálních sítí řešil i problém, kdy je třeba sehnat peníze na něco, co chtějí lidi udržet. Příjemné čtení.

alzbeta4340
01.09.2020 2 z 5

Slabší, velmi předvídatelný příběh. Hrdinkami jsou dvě třicátnice opuštěné a zklamané svými muži. Téma sociálních sítí není marné, je tady ale málo využité.

MartinaF
23.07.2020 4 z 5

Příjemná oddechovka, kterou si můžete vzít k vodě. Po přečtení založit. Hlubší dojem ve mně nezanechala, sice mě ke konci chytla u srdce, ale že bych v ní viděla něco extra, to asi ne. Celkově asi lepší 3,5*

dachi
15.07.2020 3 z 5

Byla to příjemná oddychovka ale na 98 procent to nevidím.

koki.veru
18.06.2020 4 z 5

Knihu jsem vyhrála v jedné soutěži, ale měla pěknou obálku tak jsem se na ní hned vrhla. Pěkný, povedený příběh ze života, pěkně se to četlo :)

katuká
10.06.2020 4 z 5

O knížce jsem dopředu nic nevěděla, v knihovně mě zaujala její obálka tak jsem si ji přečetla. A moc se mi líbila. Jediné co mi přišlo škoda, byl ten konec najednou takový utnutý. Celou dobu řešíme radosti a strasti dvou hrdinek a na konci je o té jedné jen strohá zmínka...Ale jinak se moc dobře četla.

Knižní střípky
31.05.2020 5 z 5

Tato kniha je o přátelství, o opravdovém a ryzím přátelství, je o tom, že i když se stále častěji říká, že jsou lidé čím dál více lhostejní ke svému okolí, není to vždy pravdou. Je to příběh ze života dospělých žen, která zůstaly opuštěny a zklamány svými bývalými partnery, ale tak to prostě někdy chodí, je důležité neházet flintu do žita, postavit se těmto ztrátám čelem a jít dál. A vždy na konci těchto nových cest, čeká nějaký nový začátek. Mimo jiné na příběhu Millie je zde skvěle popsáno, jak funguje svět sociálních sítí, obzvláště těch profi účtů (neříkám, že všech), to umělé pozlátko kvůli laikům a sponzorům. Kniha pro mě byla opravdu velkým překvapením, uvěřitelným, citlivým a lidským příběhem, který jsem si užila od první do poslední stránky a mohu ho vřele doporučit .

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky

Danago
20.05.2020 5 z 5

Musím přiznat, že od knížky jsem očekávala milou oddechovku . Ale dostala jsem mnohem víc. Knížku Moje super (ne)realita skvěle vystihuje jedno slovo a to slovo přátelství. Mít dobré přátele je velký dar. Potřebu přátelství a lidské podpory tento krásný, milý a poutavý příběh ukazuje. Není to žádná naivní romantika, ale knížka která vás vezme za srdce. V některých chvílích jsem přes slzy nemohla číst dál. Obě hlavní hrdinky jsou sympatické a každá má své radosti, ale i starosti a trápení. Přestože jsou velmi rozdílné dokáží si navzájem porozumět a podpořit se. Knížka je pohlazení po duši.

Monačte
18.05.2020 5 z 5

S touhle knížkou je to stejně jako s Instagramem - na první pohled vypadá líbivě a nekomplikovaně, ale pod povrchem je toho daleko víc. Čekala jsem něco ve stylu Girl Online od Zoelly, ale dostala jsem naopak příběh dvou dospělých žen s dospělými problémy. Stejnými, jako máte možná vy nebo vaše kamarádka.
Hlavní hrdinka je skutečná, žádná karikatura jako Bridget Jonesová, i když k ní má v něčem docela blízko. Povídání u kávičky nebo na pracovním obědě se sice většinou točí kolem mužů, ale nejsou středobodem vesmíru. Jsou tací, jako ve skutečnosti - přicházejí, odcházejí, dělají radost, způsobují smutek... Prostě jsou nedílnou součástí našich životů, ve kterých je toho ale mnohem, mnohem víc! Práce, peníze, koníčky, hledání sebe sama, občanské aktivity a hlavně přátelé. O přátelství je totiž tato kniha především.

Štítky knihy

přátelství

Autorovy knížky

2020  78%Moje super (ne)realita

Kniha Moje super (ne)realita je v

Právě čtených4x
Přečtených44x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených2x
Knihotéce22x
Chystám se číst32x
Chci si koupit19x
dalších seznamech1x