Výměna

Výměna https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/236074/bmid_moje-segra-je-upir-moje-segra-je-up-9N6-236074.jpg 4 68 17

Když se Olivia Abbottová přestěhuje s rodiči do nového města, nadšeně se přidává k týmu roztleskávaček a hledá si nové kamarády. A pak potká Ivy Vegovou. Zpočátku vypadá bledá a vždy v černém oblečená Ivy jako Oliviin pravý opak. Jenže když holky prohlédnou přes růžové třpytky a tlustou černou oční linku, zjistí, že vlastně vypadají úplně stejně – jsou totiž dvojčata! Olivia a Ivy vymyslí ďábelský plán s výměnou rolí a nadšeně zkoušejí všechny triky dvojčat. Pak ale Olivia zjistí, že Ivy přece jen není úplně stejná jako ona. Ivy je totiž upír. A rozhodně není jediná ve městě.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Switched , 2007


více info...

Přidat komentář

blacklucie
28.12.2023

Myslím, že kniha má dobrou myšlenku, ale mohlo by to být lépe napsané.
Jinak se mi to docela líbilo.

Tenebris_Draco
30.09.2023 5 z 5

Bylo to úžasné!
Nejprve jsem měla z této knihy obavy. Je to přeci jen moje knižní série z dětství, tudíž by bylo velmi pravděpodobné, že by se mi nelíbil ani první díl.
Ovšem nevím, jestli to bylo z nostalgie nebo to je prostě napsané čtivě, ale strašně jsem si to užila! Bylo to přesně to, co jsem teď potřebovala. Lehkou upířinu, která je protkaná pavučinami barev a sesterské lásky. K tomu se na pár stránkách objeví i ples, co víc si přát?
Což tedy znamená, že se nemohu dočkat dalších dílů, které jsem jako malá poctivě nasbírala.
Jsem zvědavá, jestli i zbytek bude taková bomba.


lawyered
30.08.2023 5 z 5

Krvavé.

DK197
09.07.2021 3 z 5

KNIHA: Mezi klady knížky patří to, že se hezky a rychle čte a má zajímavý nápad (dvojčata - jedno upír, druhé člověk). Potenciál výměny dvojčat ale podle mě nebyl plně využit. Je to takové vlažné. Sice je to knížka pro děti, ale mluvíme tu o upírech! Šlo tam přidat napínavější a tajemnější zápletky. Nehledě na to, že o upířím druhu se toho tady člověk také zas tolik nedoví... Přiznám se, že kdybych neměla u sebe rovnou i druhý díl a nebyla aspoň maličko zvědavá, skončím se sérií hned po dočtení poslední stránky této knihy. Další díly jsou podle mě lepší. Ale nejsem cílovka, takže děti přežíjí i ten první tuctový díl.

Knihovnice01935
04.03.2021 5 z 5

Hrozně se mi to líbilo a je pro mě škoda, že jsem si celou sérii půjčovala v knihovně, a nemohu ji mít ve své knihovničce.

Ani832
03.07.2020 4 z 5

Tohle byl asi můj druhý rereading. Netvrdím, že tohle je nějaký literární skvost, ale na mě z toho dýchá ta nostalgie. Prostě knížka z dětství. Má to bezesporu své mouchy. Například to, že neznáme prakticky žádné povahové rysy ani jedné z hrdinek. Jediné, co je popisováno, je vzhled. Jejich povahy si tudíž musíme odvodit, což tady není úplně snadné.
Styl psaní je velice jednoduchý, což je celkem pochopitelné vzhledem k cílové skupině. Na čtení v angličtině by to ale do začátků byla asi ideální volba.

A o čem to vůbec je?

Dvě na první pohled naprosto odlišné dívky po přistěhování zjistí, že jsou to identická dvojčata. Ale proč byly odděleny a nevyrůstaly spolu? A jak to, že je jedna upír a druhá člověk?

Ale kniha se mi četla dobře, ono všechny díly jsou vážně krátké, okolo 200 stran.

JankaV80
21.09.2019 5 z 5

Kniha pro -náctileté, mně je -cet a i tak se mi líbila. Příběh dvojčat - Olivie a Ivy, které o sobě neví, ale osud jim nastaví cestu tak, aby se potkaly. Jedna je normální, veselá holka, která má ráda pestré barvy a je roztleskávačka. Druhá je zasmušilá holka, která vyznává gotickou módu a je upír. Přesto jsou dvojčata, které někdo jako miminka oddělil a dal je k adopci.
Pěkný, jednoduchý příběh s nenáročou zápletkou. Kniha je tak čtivá, že ji lze přečíst za jediný den. Nedaří se Vám Vaši deseti až dvanáctiletou dceru přesvědčit, aby četla? Tak tohle je kniha přesně pro ni :-)

vzpoměnka
14.03.2018 5 z 5

opravdu úžasná kniha. Skvěle napsaná a krásný děj. NAPROSTO doporučuju.

Orange8knihomol
13.02.2018 5 z 5

Tento první díl jsem přečetla za den a musím říct, že plně splnil mé očekávání. Moc se mi líbil i kvůli tomu, že upíři patří do mých nejoblíbenějších fantasy bytostí. Byla to oddychovka, ale hned si jdu přečíst druhý díl a potom určitě další a další a daší... Prostě zbylé díly. SUPER!

Ekiara
25.12.2017 3 z 5

Knihu jsem si půjčila, protože jsem chtěla něco zoufale číst a tak jsem zkusila tuto knihu :D
Vidím, že se to spoustu lidí líbí a nikomu názor neberu, ale mně se ta kniha prostě moc nelíbila. Nevím, možná to bylo prostě tím, že ta kniha byla pro mladší lidi než já.
Ten příběh byl v pohodě, ale přišlo mi takové moc... Nevím neoriginální?
Zalíbila se mi docela Ivy, ta byla docela v pohodě, KDYBY! Kdyby..
Tu knihu jsem četla dříve, tak si to moc nepamatuju, ale myslím, že těm hrdinkám bylo odhadem tak 12 nebo tak a prostě tam bylo psané jak už se malují a všelijak prostě dělají věci, co by normálně měli až někdy v 15.. Prostě.. Nezabijte mě za tento názor, vím, že je to v dnešní době normus, ale prostě mně se to nelíbí, když čtu o mladších holčinách, které se v knize parádí o dost více jak já.. Pardon :D
Jinak to bylo hezky napsané a asi by mě to bavilo více, kdybych byla madší kid, takže zřejmě jde asi pouze o věk, ale pokračovat v této sérii rozhodně nechci :D

Pasadenka
11.06.2017 5 z 5

Úžasné. Nemůžu jinak nežli doporučit. I moje mamka se do ní nakonec vrhla. Jak psali jiní, opravdu skvěle napsané. Právě ten jazyk jinak banálnímu příběhu dodal neskutečnou atmosféru a moje šklebení snad po celou dobu čtení je jasným důkazem nevšední knížky. Pro mě obrovské pohlazení po srdíčku. Ve skutečném světě je to někdy těžké. Takovéto pohádky mě nabíjejí pozitivní energií a snahou být lepším člověkem.

PS: Pro ty, kteří v sobě zabili své dítě a žijí ryze pragmaticky a nemilosrdně… Ani se nekoukejte dovnitř. :D

brzda.
22.05.2017 5 z 5

Nádherná kniha. ale první díly jsou skoro vždy nejlepší.

hellena1523
05.02.2017 3 z 5

Moc hezky napsaná. Taková milá, čtivá knížka pro malé slečny.

simi28
16.11.2016 4 z 5

Četla se opravdu skvěle, ale nejlepší kniha to nebyla. Byla to skvělá oddychovka s předvídatelným dějem, který uhádl snad každý čtenář, ale pro nenáročné čtení a oddych doporučuji

Liliana2006
08.02.2016 4 z 5

dobré ale četla jsem i lepší .
jinak hezká knížka o sestrách
těším se až si koupím nový díl

BojácnéKuře
09.02.2015 4 z 5

Krásný příběh o dvou rozdílných sestrách. :D

klarik
31.12.2014 4 z 5

Tohle jsem četla, protože si moje 8.letá sestřenka přála, ať si to přečtu. Jako já na takové knížky už nejsem, ale kdybych se na ní dívala z pohledu malé holky tak by mě určitě bavila. Byla dobře napsaná.

Štítky knihy

pro dívky fantasy pro děti

Autorovy další knížky

Sienna Mercer
kanadská, 1956
2014  85%Výměna
2015  87%Tajemství krve
2015  83%Skandálzubní
2016  86%Láska kouše
2015  86%Hustoupírský

Kniha Výměna je v

Právě čtených1x
Přečtených113x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených9x
Knihotéce46x
Chystám se číst13x
Chci si koupit5x