Tajemství krve

Tajemství krve https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/238849/bmid_moje-segra-je-upir-3-tajemstvi-krve-cBF-238849.jpg 4 47 12

Tajemství je prozrazeno - roztleskávačka Olivia a upírka Ivy jsou dvojčata! Teď když Ivy a Olivia řekly svým přátelům, že jsou dvojčata, musí o tom povědět ještě svým adoptivním rodičům. Jenže Ivyin táta se s Olivii nechce ani sejít! Když upírští úředníci zjistí, že Olivia zná pravdu o upírech, požadují, aby absolvovala trojici testů, které prokáží, jestli si zaslouží jejich tajemství znát. A jejda! Jedno je jisté - jestli sestry překonají tohle, pak už překonají všechno!... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

My sister the vampire: Re-Vamped!


více info...

Přidat komentář

bea.mari
27.01.2022 5 z 5

Je to hodně hezká a napínavá knížka o tom, jak Olívia musela udělat tři zkoušky (zkoušku temnoty, zkoušku důvěry a zkouška krve), aby dokázala, že je hodna poznat tajemství krve. Hned jak jsem to dočetla, tak jsem si šla číst další díl.

orangerose
11.12.2021 5 z 5

Knížka je zábavná i dojemná ke konci, urcite přečtu další díl :)


DK197
09.07.2021 4 z 5

KNIHA: Budu se opakovat - hezky a rychle se to čte. Jedna zápletka nám slibuje trochu tajemného pátrání, které se navíc na začátku jeví zcela nemožné. Druhá nás přinutí se obávat o osud dvojčat a vypadá to, že upíři se konečně objeví i ve své nebezpečnější verzi. Jenomže všechno to zabije (v obou případech) naprosto pitomé rozuzlení. Je to naivní, nevěrohodné a hloupé. Pro dospělého určitě. Což je škoda, protože než se to rozuzlí, knížka je vždy čtivá a zajímavá, to až pak vás čeká trpké zklamání. Jak moc to bude ale připadat hloupé dětem, pro které je knížka určena, si ale nejsem jistá. Přesto ale strhávám aspoň jednu hvězdu, šlo to určitě vymyslet líp. Knížka jinak mohla být skvělá.

Ani832
09.08.2020 3 z 5

U téhle série prostě nesmíte moc přemýšlet, jinak se vám to asi moc líbit nebude - o tom jsem se zmiňovala už u předchozích dílů. Problém ale je, že nedokážu jen tak odsunout logický myšlení někam do hlubin mozku.

V tomhle dílu dvojčata konečně všem řeknou, že jsou dvojčata. No a když se to dozví upírští úředníci, tak požadují po Olivii absolvování tří zkoušek. Olivia je člověk a oni jí potřebují otestovat a skrz to zjistit, jestli je hodna toho, znát upíří tajemství (respektive vědět o jejich existenci). A u toho bych se pozastavila.
-
Ty zkoušky - to byla jedna velká blbost. První zkouška spočívala v tom, jestli Olivia dokáže přežít noc v rakvi. Jako sorry, ale jak sakra souvisí to, že dokáže spát celou noc v rakvi s tím, jestli je hodna znát jejich tajemství?!
Co si tím jako chtějí otestovat?

Druhá zkouška alespoň dávala smysl, spočívala totiž v tom, jestli Olivia opravdu důvěřuje nějakému upírovi, v tomhle případě její sestře.

No a třetí zkouška ani nebyla zkouška. Olivia jen musela odříkat nějakou přísahu a pak ji svou krví stvrdit.

A to prosím tyhle zkoušky vymysleli dospělí lidé, u kterých se předpokládá, že mají mozek, když jsou na tak vysoké pozici.
-
Sestrám taky hrozí, že je někdo opět oddělí protože Ivy se má stěhovat do Evropy. No a na úplném konci konečně zjistí, kdo jsou jejich opravdoví rodiče.
-
Dějově nabitý díl, párkrát jsem se zasmála...

Akorát teda dost věcí postrádalo logiku. Na druhou stranu, tahle série je psaná tak pro holky chodící do třetí třídy, takže se asi není úplně čemu divit.

JankaV80
29.09.2019 5 z 5

Za mě osobně velmi dobré pokračování načaté série. Děj má stále spád, pořád se něco děje, autorka v tempu rozhodně nepolevuje.
Ve třetím díle se dvojčata Ivy a Olivia pustí do pátrání po svých biologických rodičích. No a protože jsou šikovné a protože je jich na pátrání hodně, děvčata mají kamarádky a Ivy přítele, který za ni stojí, rozhodně se jim podaří vypátrat alespoň to, kdo je jejich otec.
Druhou linií třetího dílu je pak odhalení skutečnosti, že Olivia zná pravdu o upírech. A tak musí postoupit zkoušku, že si zaslouží znát Tajemství krve. Zvládne to? Projde touto zkouškou, když je "jen" obyčejný člověk?
... a já jdu rovnou na daší díl :-)

Orange8knihomol
17.02.2018 5 z 5

Dle mého názoru se v knížce neustále něco dělo. Perfektní pokračování. Líbí se mi, že už v tomto díle se určité věci vysvětlují a dávají do pohybu. Zápletka a celý příběh jsou skvěle vymyšleny. Za mě super série, která ještě zdaleka nekončí a zatím jsem ráda, že jsou přede mnou ještě další díly. Život upírů je v těchto knížkách krásně popsán a to se mě, jako milovnici upírů, moc líbí. Těším se na další příběh;)

Pasadenka
02.07.2017 5 z 5

Závěrečné rozuzlení tak moc láká k tomu začíst se do dalšího dílu. Naštěstí jej nemám momentálně u sebe. :) Opět skvělé, ségry se drží svého pouta, a ještě víc jej prohlubují. Už se těším na to, jak se k tomu všemu postaví pan Vega.

brzda.
22.05.2017 5 z 5

Pěkný konečně jsem se dozvěděla pravdu...

kytka25
25.04.2017

Kniha byla krvavá.

any333
14.07.2016 5 z 5

Prozrazeno je nejen tajemství o sestrách, ale i jejich pravých rodičů. Jen mi ty tři zkoušky připadají v anotaci moc zveličené.

SimčaTvrzová
11.03.2016 5 z 5

Moc krvavá kniha...

Marťa123987
21.05.2015 5 z 5

Pěkný

Štítky knihy

pro dívky fantasy pro děti

Autorovy další knížky

Sienna Mercer
kanadská, 1956
2014  85%Výměna
2015  87%Tajemství krve
2015  83%Skandálzubní
2016  86%Láska kouše
2015  86%Hustoupírský

Kniha Tajemství krve je v

Přečtených82x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených6x
Knihotéce23x
Chystám se číst8x
Chci si koupit7x