Moje ruka touží po meči

Moje ruka touží po meči https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61007/moje-ruka-touzi-po-meci-61007.jpg 4 74 17

Moje ruka touží po meči série

1. díl >

Hororový příběh ze 17. stol. se odehrává v zapadlé vesničce kdesi ve východní Evropě. Sníh se snáší do hlubokých lesů a z hrobů vstávají nemrtví. Ve vesnici zavládne strach a panika. Postavit se vlastnímu strachu musí chlapec Petr a jeho otec, kteří žijí vyděleni od ostatních lidí. V boji proti nemrtvým pomáhá stará moudrost, kterou někteří považovali za pouhé pověry a babské povídačky. Přežití visí na vlásku.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory

Vydáno: , Albatros (ČR) , Plus
Originální název:

My swordhand is singing , 200


více info...

Přidat komentář

bekule
06.05.2021 4 z 5

3,5
Horor bez napětí a strachu ale vypravován způsobem jako by vznikl v dávných časech, jen jako věrný popis skutečné události. Zajímavé.

narvah
10.07.2020 5 z 5

Neuveriteľné pútavý strašidelný príbeh s upírmi a ich starovekými pravidlami. Odporúčam, rovnako ako aj druhý diel.


DominaCZ
07.06.2019 5 z 5

Tohle je ten moment, kdy knížku otevřete a od první vteřiny vás zaujme.
Ač je to o naivní době a tmářství omezených lidí, líbila se mi a skončila tak, jak jsem to chtěla a jak bych to udělala taky.

"Láska" nebyla přehnaná, ale člověk jí "fandil".

Závěrečná bitka byla zcela adekvátní, od hromadné sekačky zombí nelze čekat něco akčního - prostě je sejmete a je po nich, co čekat víc žeano.

Pro ty, co jsou zmlsaní Bladem a jinýma zombí věcma, to asi bude příliš noob... ale dá se to už proto, že autor ta místa navštívil, o tématu si mnohé zjistil a proto to cenu toho příběhu zvyšuje.
Obálka knihy to celé završuje.

Jednoduché, ale dobré.
(a to je u mě co říct !)
(Malá reakce na Katniss: zajímalo by mne, jak tě z transylvánských lesů napadlo Rusko...)

Ni.kk.i
14.03.2019 4 z 5

Knížek s upíří tématikou jsem přečetla hodně. Tahle mě ovšem mile překvapila. Moc se mi líbilo, že se nechal spisovatel inspirovat starými pověstmi a folklorem o upírech. Přijde mi to originální a zcela jiné než jak se o upírech píše dnes. Jediné co mě ale mrzí je, že mi závěr děje přišel tak nějak urychlený. Určitě se ale budu shánět po další knize Polibek smrti.

oblakaknih
10.03.2019 5 z 5

Neskutečné překvapení! Není to sice takový horor, jaký jsem si představovala, ale jednu chvilku jsem se bála.
Na knize se mi líbilo naprosto vše.

Storm.b
11.06.2017 3 z 5

Zpočátku hutná atmosféra se postupně vytrácí a zůstává velmi jednoduchý příběh. Zařazení do hororů dost pokulhává, působí spíš jako kniha pro mládež - a dost na to doplácí.

MíšaS.
01.05.2017 4 z 5

Skvělý příběh, četlo se to samo.

nikol1774
18.03.2017 4 z 5

O knize se píše, že je to Horor, ale podle mého názoru je to spíše Thriller. Kniha mě velmi překvapila, rozhodně kladně. Nečekala jsem, že mě to bude bavit tak hodně jako bavilo. Kdyby se někdy někdo rozhodl knihu zfilmovat, určitě bych se na ten film podívala. Je to hodně originální příběh, ve kterém nechybí láska. Vůbec nerozumím negativnímu hodnocení, některých lidí, dle mého názoru je to super kniha. Trochu mě mrzí, že byla tak krátká, rozhodně by se do ní dalo přidat spoustu maličkostí, které by knihu ještě více vylepšily.

KristýnV
06.11.2014 4 z 5

Velmi příjemné překvapení. Čtivé, temné, žádné přeplácané fantasy... Příběh asi nezaujme každého, ale já jsem spokojená... :)

KatnissLavender
19.10.2014 3 z 5

Příběh má slušně našlápnuto, malá vesnička na okraji velkého lesa... Taková lehce ruská atmosféra, jestli chápete co tím myslím. Mám to ráda. Příběh se odehrává v zimě, což je z mého pohledu další plus, také staří dobří upíři, zde nazývaní vrykolakoi, slibují slušný hororový zážitek. Škoda, že zůstane jen u těch slibů. První třetina pořád ještě působí slibně a člověk čeká, co se z toho vyvine, ale konečná bitka tak nějak postrádá atmosféru, ducha i hloubku. Příběh by se mohl ubírat lepším, temnějším směrem...

Ven_D
13.07.2014 3 z 5

Lepší průměr, který je možná chybně zařazen v kategorii horor a přístupnost od 18ti let je lehce nadnesená, ovšem jinak jde o ucházející a celkem napínavou četbu.

blanickaa1
02.06.2014 3 z 5

Z knížky jsem trochu rozpačitá, chvíli mně bavila, chvíli mně nudila. Ač je hubená, četla jsem ji nějakých 5 dní, vlastně jsem se tak trochu musela nutit ji číst. V knihovně se mi krčí i volné pokračování, ale rozhodně ji nevytáhnu dřív než za měsíc.

petka-2007
02.05.2014 3 z 5

Přečteno.... Kniha se mi svým způsobem líbila - byla čtivá, místy napínavá, dobře vykreslené ponuré prostředí, zajímavé vylíčení postav (i těch "mrtvých").... I bych dala více hvězdiček, ale zklamala mě závěrečná bitva, která byla až přespříliš... Uvidíme jaký bude druhý díl...

Edite
26.09.2013 3 z 5

Dobrá knížka!.. nejlepší byla část na hřbitově.. když vstávali z hrobů ti \"zombie\" :D

kajinaa
24.05.2013 3 z 5

Knížka je starým příběhem o hrůzách spojenými se zimou a s ní přicházející hrůzou - rukojmí/upíři, kteří se na míle vzdalují současným šampónům žijících se závislostí na krvi po stovky let. Poutavý a čtivý příběh. Nic pro náročné čtenáře, spíše strašidelná pohádka pro odrostlé děti, která se bude líbit i dospělým čtenářům.

Hanyuu-hime
25.01.2012 3 z 5

Sice se mi zrovna nezamlouvá zařazení mezi horory, vlastně když jsem knihu našla v knihkupectví, očekávala jsem od ní tedy něco trošku jiného. Je to opravdu spíš pohádka, ne sice úplně pro děti, myslím, že cíleně je zaměřena spíš na trošku starší čtenáře.
Nalézt dnes knihu, kde by bylo toto téma bráno originálně, ne však směšně, či úplně zcestně, je opravdu těžké. Autorovi této knihy se však povedlo podat příběh tak, aby se čtenáři přecijen zalíbil. Nikdo nebude obracet oči v sloup nad tím, co s těmi bytostmi zase vymyslel...
Dávám tři hvězdy, za to ale poměrně solidní.. na 4 to z mého pohledu nemá, ale číst se to dalo, nikde to nebylo nudné, místy to bylo i napínavé. Zkrátka fajn počtení, které sice nemám potřebu číst víckrát než jednou, alespoň ale mohu s klidem říct, že námět byl vymyšlen poměrně povedeně.

Eneo
13.01.2012 4 z 5

Na knížku mám dva pohledy - jeden je z fáze čtení, kdy mi příběh připadal jako pohádka zasazená do trochu strašidelnějšího prostředí, druhý jsem chytila až po přečtení, kdy jsem změnila celkový pohled. Jsem ráda za jiné, než Meyerovské přeslazené podání takového tématu. V poslední době se nedaří moc často narazit na nadpřirozenou postavu, aniž by to byl zároveň urostlý mladík s uhranuvšíma očima.

Štítky knihy

17. století zombie horory

Autorovy další knížky

Marcus Sedgwick
anglická, 1968 - 2022
2015  72%Já nejsem neviditelná
2009  72%Moje ruka touží po meči
2011  70%Polibek smrti
2013  87%Potopa a tesák
2006  76%Kniha mŕtvych dní

Kniha Moje ruka touží po meči je v

Přečtených94x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených3x
Knihotéce56x
Chystám se číst27x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x