Moje rande se světem

Moje rande se světem https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378127/mid_moje-rande-se-svetem-X6I-378127.jpg 4 39 5

Co se stane, když žena, která má třicítku skoro za sebou, praští se starým životem, schrastí všechny úspory a vydá se sama na jedenáctiměsíční cestu kolem světa – s kufrem na kolečkách s nadváhou a spoustou přibalených pochybností? Vnitřní organizátor napřed ztratí nervy a uklidní se teprve tehdy, až člověk dokáže přežít v jednom pokoji se třemi vypasenými pavouky a bez svého oblíbeného tělového mléka. Od Kapského Města po Havaj, od Ria po Tokio: vzrušující cesta, jež vypráví o bílých žralocích, falešných doktorech ájurvédy, kuriózních příhodách, vrhání se do života a několika rande přes Tinder. A že někdy pod duhou dojde k hormonálnímu nedorozumění? Mávni nad tím rukou, otřepej se a jdi dál! V životě je tolik co objevovat.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Marco Polo
Originální název:

DuMont Welt-Menschen-Reisen Leseprobe Mein Date mit der Welt , 2017


více info...

Přidat komentář

knihveru
11.09.2023 4 z 5

Mně se kniha líbila, autorka mi přišla docela sympatická, její cestování mi bylo blízké, neboť nejsem velký dobrodruh. Četlo se to rychle. Není to žádný průvodce, nečekejte tedy popisy památek apod. Je to více o pocitech a zážitcích v místě. Nicméně přesto tam pár užitečných rad bylo.

luc_hru
05.06.2023 2 z 5

Ač jsem jinak velmi nakloněna ženským autorkám cestopisů, zvlášť pokud cestují sólo, tohle dílo i jeho autorka mi úplně k srdci nepřirostly. Kniha se mi nečetla úplně nejlépe, asi je to dáno i hodně velkým skánáním z tématu na téma. To je samozřejmě hlavně dáno cestou okolo světa za jeden rok, kdy se takové poskakování očekává, ale mezi kapitolami o cestách je vždy ještě kapitola o praktických stránkách cesty okolo světa, což je opravdu jen pro ty co podobnou cestu a za podobné peníze plánují (a to bude jen minimum čtenářů). Na začátku autorka plánuje na každém místě strávit min. 3 týdny a to už dává možnost poznat ze země i něco víc, autorka ovšem hlavně řeší, kde se s někým seznámí. Nejdříve na Tinderu a pak i jinak, tohle je vlastně hlavní linka co si z knihy pamatuju. Na druhou stranu uznávám, že celkový styl cestování autorky mi není blízký a to se hodně odráží i na hodnocení. Knihu bych asi doporučila těm, kdo plánují cestu okolo světa v komfortním stylu a dvě hvězdičky jsou hlavně za téma sólo ženského cestování, jehož propagace není nikdy dost.


petrucha86
27.07.2020 4 z 5

Nenáročné, dobře se četlo, ale autorka se na můj vkus příliš zabývala Tinderem a její roční cestovatelský rozpočet je pro běžného smrtelníka mimo mísu :)

surikata246
03.04.2019 4 z 5

Knížka se četla celkem svižně a použitelné informace na cesty.

LadyCotton
15.08.2018 4 z 5

Kniha se velice dobře čte. Moc ráda jsem jí četla - vychutnávala jsem si každou stránku. Velice originální jsou tipy pro cestovatele a kapitoly "Promluvme si na téma..."
Jediné co mi přišlo divné (úsměvné) bylo to když autorka vyvrací výmluvy proč necestovat po celém světě - že to stojí moc peněz, což není dle ní pravda. Ona sama měla rozpočet na cestu (ušetřené peníze) kolem světa (na cca rok) 52 000 €, což je nějakých 1 350 000 Kč - pro nás Čechy jsou to obrovské peníze (na tolik peněz si průměrný Čech vezme hypotéku aby měl vlastní byt, natož aby se je našetřil a mohl vyrazit do světa).
Nicméně i přesto je to velice inspirující čtení, které ve vás zajisté probudí touhu cestovat - nikde přeci není psáno, že se musíte hned vydat na cestu kolem světa :-)
Český překlad má na můj vkus dost překlepů.

Štítky knihy

cestování

Autorovy knížky

Waltraud Hable
rakouská, 1978
2018  76%Moje rande se světem

Kniha Moje rande se světem je v

Právě čtených2x
Přečtených58x
Čtenářské výzvě22x
Doporučených5x
Knihotéce12x
Chystám se číst29x
Chci si koupit5x
dalších seznamech3x