Moje první kniha o kvantové fyzice

Moje první kniha o kvantové fyzice https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457667/bmid_moje-prvni-kniha-o-kvantove-fyzice-6y4-457667.jpg 5 7 4

Svět kvantové fyziky je úžasné místo, v němž mikročástice dokážou dělat neuvěřitelné věci. Jak mohou atomy existovat na dvou místech najednou? Jak může být kočka zároveň mrtvá i živá? Otevírá se před námi fascinující svět, nahlédněme do něj… Všechno kolem nás – země, stromy, hory, zvířata, světlo, voda, vzduch a dokonce i my sami – se skládá z velmi drobných částic, menších než nanometr. Kvantová fyzika tyto částice a jejich chování zkoumá, bez ní by neexistovalo žádné z našich elektronických zařízení – od chytrých telefonů až po počítače, mikrovlnné trouby, fotobuňky a mnoho dalšího.... celý text

Literatura naučná Věda Pro děti a mládež
Vydáno: , Bambook
Originální název:

My First Book of Quantum Physics , 2018


více info...

Přidat komentář

Jarka_rybář
18.06.2022 5 z 5

Parádní kniha. Pro starší děti nebo nadšené dospělé amatéry.

zuzi1162
25.05.2022 5 z 5

Cilovkou jsou asi ponekud starsi deti nez prvni stupen ZS, coz bych podle nazvu ocekavala :). Diky chronologickemu pojedi problematiky mi prijde, ze samotne kvantove fyzice se venuje mensi cast knihy nez bych cekala, ale zas na druhou stranu je to hezky zpracovane a tema je tak stravitelnejsi v porovnani s beznou ucebnici.


Boboking
07.02.2022 4 z 5

Dětsky tvářící se knížka, ale tipuji, že 90% dospělých čtenářů bude mít problém pochopit, co vlastně ta kvantová fyzika je. Jak píšou autoři, je to založeno na zcela odlišném vnímání reality a světa, než jak ho vidíme, cítíme či slyšíme. A přestože mám přečtené různé tituly na toto téma (včetně slavného S. Hawkinga), přece jen mnohé vidím stále jako "magii" :-) Díky jednoduchému vysvětlování, skvělým ilustracím, jako ukázka toho, co vše je náš svět a vesmír kolem, je to perfektní knížka pro všechny. Konečně jsem snad trochu pochopil myšlenku Schrödingerovy kočky :-) Přečteno v rámci Čtenářské výzvy.

gersie
21.02.2021 5 z 5

Pěkně udělaná kniha , která se snaží přiblížit nám jednoduchým způsobem složité otázky kvantové fyziky. Má sice budit dojem dětské knížky , ale s obsahem má problém i dospělý. Není to tím jak je napsaná , ale obsahem tématu. Myslím , že dobře plní úkol naučné literatury.

Štítky knihy

kvantová fyzika

Autoři knihy

Eduard Altarriba
španělská

Kniha Moje první kniha o kvantové fyzice je v

Přečtených9x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce1x
Chystám se číst3x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x