Komentáře knihy Moje první kniha o jídle

Briv
12.04.2026

* Protože Karolínu Fourovou sleduji na Instagramu, zajímalo mě, jaká bude její knížka pro děti. Jelikož má syn 7 let, myslím, že už je trochu mimo cílovou skupinu.
Pokud bych ji četla menšímu dítěti, tak by se mi na ni líbilo množství informací, které je tak akorát aby i menší dítko pochopilo, co pro nás (dobré) jídlo znamená a co nám přináší.
Určitě je dobré už od velmi útlého věku děti o stravě vzdělávat a vysvětlovat spojení prospěšných potravin s naším tělem. Věřím, že tahle knížka může pomoci i nejedlíkům.
Co mi ale osobně vadí jsou ilustrace. Připadají mi zmatečné, přeplácané a hrozně nepřehledné, že jsem sama občas přemýšlela, co tam přesně je.
Naopak mému synovi (7 let) se ilustrace líbily moc, když se přišel podívat, co si to prohlížím. Informace o jídle už v podstavě všechny věděl.
Je zajímavé, jak rozdílně někdy knihy působí na děti a dospělé.

HeleHo.
08.02.2026

Autorku sleduju na instagramu a na knihu jsem cekala. Kdyz jsem si ji prohledla v knihkupectvi, vubec me nezaujala, text ani ilustrace se mi nelibily.
Pak jsme na ni narazili v knihovne a syn si ji oblibil. Nejdriv jsme v obrazcich hledali detaily (ukaz mi Olivu, kapku, blesk, kombajn, dort...), ale casem si syn pamatoval i text a opakoval. Zacala jsem s knihou jinak pracovat - neco uberu, neco pridam - a nakonec se stala i pro me oblibenou, takze se chystam ji koupit. Jen ty ilustrace mi porad prijdou trochu nestastny, aspon pro mensi deti. Nebo kdyz syn ukaze na obrazek s "co to je" a ja sama kolikrat nevim. :)

muchomurka
13.01.2026

Velká leporela máme s Bambulkou rády, ale tady to nějak nebylo ono. Textu akorát a srozumitelně podaný i pro malé děti. Ale ilustrace byly příliš chaotické a zmatečné - směs barev do toho sem tam obrázek a text. Sama jsem se v nich nevyznala, natož Bambulka. Je to škoda, protože potenciál knížka měla.
Zcela souhlasím s hodnocením od roso.mak.

blackoutzuzi
03.01.2026

Za mě je tahle kniha skvělý počin, srozumitelně zpracovaný, navíc s hezkými ilustracemi:)) Je znát, že autorka se v oboru výživy a kvality potravin vyzná:))

bookish
16.12.2025

Mam knihy od Karoliny rada, ale tahle se u nas neuchytila. Deti 2 a 4 nezaujaly ani obrazky ani text (pritom podobna tematicka leporela maji rady). Kamen urazu je za me styl ilustraci, prislo mi to dost chaoticke a sama jsem nevedela kam se divat driv.
Knihu jsem radeji vratila.

roso.mak
31.10.2025

Tahle kniha viditelně nebyla testována na dětech.

Asi dobré, že vůbec někoho napadlo udělat vzdělávací knihu s cílem zdravého vztahu k jídlu. Přiznejme si, kdo z nás si může říct, že ho má.

Jenže zpracování mi vůbec nevyhovovalo. Přestože mám dceru přesně v tom správném věku pro tuhletu knihu, vůbec si nedokážu představit, že bych s tím pracovala. A dceru samotnou to vůbec nezaujalo.

Boruvka.cerna
30.08.2025

Od této knihy jsem asi čekala něco víc. Obrázky nejsou moc uchopitelné, některé ani nevíme, co mají znázorňovat. Kniha chce obsáhnout spoustu témat, vše jen nakousne, velmi stručně a jednotlivé “kapitoly” na sebe nemají moc návaznost.
Co hodnotím kladně, je zvolený formát (nerozbitný), tvrdé desky.
Četla jsem se syny 3 a 6 let a ani jednoho to extra nezaujalo (narozdíl od knih z nakladatelství Svojtka, nebo edice Proč a jak).

kulibunda
31.07.2025

Tuto autorku a její knihy mám ráda, ale toto bych neřadila mezi nejlepší díla.
Pro malé děti složité, pro větší málo informací. Takové nedotažené, několikrát jsem se musela ubezpečit, že jsme nevynechali stránku, jak kdyby se téma nakouslo a konec. Takže jsme si to samozřejmě dovykládali, ale to už není úplně ono, že koho baví mentorující matka, když to mělo být v knížce.

veruptackova
27.06.2025

Výživa je důležitá už od narození. Co když ale malé děti důležitost některých potravin nechápou? Pokud denně s dítětem řešíte, že opravdu nemůže jíst pětkrát denně čokoládu a fakt by bylo dobré občas si dát i tu zeleninu, co mu moc nechutná, zkuste se společně začíst do knihy Karolíny Fourové.
Kniha odpoví na nejednu otázku o výživě, a navíc je opravdu krásně zpracovaná. Dceru okamžitě zaujaly krásné ilustrace a díky tomu nasávala i všechny předčítané informace a opravdu jí to trochu začalo vrtat v hlavičce. Já jako rodič oceňuju nejen téma, ale i provedení, protože tohle pevné leporelo opravdu něco vydrží. Doporučujeme!

Princezna22
27.06.2025

Hezky zpracované, jednoduché a přitom užitečné. Syn se u toho nejen bavil, ale i ptal a přemýšlel, co vlastně jí. Krásné obrázky, srozumitelný jazyk a hlavně super téma, co se hodí každému malému zvědavci. U nás padlo během neštovic jako nic.

Vincenzoci
17.06.2025

Je to v podstatě takové větší leporelo, ale jsou tam pěkné obrázky, procesy jsou popsány celkem jednoduše a tak nějak srozumitelně. Věřím, že osloví menší děti kvůli obrázkům a starší děti díky jednoduchosti procesů, že si to dokáží i nějak představit.

EUGEN.IA
12.05.2025

Koupila jsem tuto knížku své 3,5leté dceři, která je velký nejedlík. Knížka ji zaujala víc, než jsem čekala. Je sice delší, ale velmi hezky vysvětluje základní principy. Ilustrace jsou pro malé dítě poutavé a opravdu fungují – i když dospělým mohou připadat zvláštní, u dětí mají úspěch. Myslím, že kniha je vhodná i pro starší děti.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi