Moje motýlí zahrada

Moje motýlí zahrada https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446594/bmid_moje-motyli-zahrada-0Zq-446594.jpg 5 12 8

Pohled na jedinečný půvab pestrobarevných motýlů a jejich neobvyklé letecké manévry je nádherný. Jsou to však nejenom krásní, ale i užiteční tvorové: vedle včel se významně podílejí na opylování a jsou důležitou součástí potravního řetězce.

Žánr:
Literatura naučná , Příroda, zvířata , Zahrada

Vydáno: , Grada
Originální název:

Mein Schmetterlingsgarten: Schöne Pflanzen für Falter und Raupe


více info...

Přidat komentář

testoch
13.02.2024 4 z 5

Knížka je moc hezky zpracovaná a praktická, bohužel se zde vyskytuje pár chyb (např. běláska řepkového na zelí nenajdeme, měl být asi řepový). Myslím, že jde ovšem o špatný překlad, spíš než o chybu autorky, i tak je to nicméně v biologické knížce docela problém. A hlavně je to škoda, protože jinak je knížka opravdu moc hezká.

Blaufik
31.12.2020 5 z 5

Myslím si, že se jedná o opravdový motýlí skvost, díky kterému se dozvíme spoustu užitečných informací o tom, jak tyto krasavce nalákat na své zahrádky a balkony.
Je opravdu důležité, abysme na tyto tvory nezapomínali a snažili se jim vytvořit příjemné prostředí, které je nejen naláká, ale hlavně je nakrmí.


Aleen
30.12.2020 5 z 5

Inspirativní, nádherně zpracovaná kniha. Pro laickou veřejnost jednoduše srozumitelná. Každý si v ní najde, co hledá: potěchu oka, nebo radu, jak pomoci ubývajícím druhům hmyzu, jimiž jsou mimo jiné i motýli. Tuhle knížku žeru a kdyby mě to pak netlačilo, určitě bych s ní i spala :-) Grada prostě umí "udělat" skvělé odborné knihy!

a.k
19.11.2020 5 z 5

Inspirativní publikace o vytvoření podmínek pro to, aby se u nás v zahradách nebo balkonech motýlům dařilo.
Na křídovém papíře je kromě zajímavého komentáře a různých důležitých informací nespočet nádherných barevných fotografií nejrozšířenějších druhů motýlů našich zahrad.

Devil-Ivet
23.10.2020 5 z 5

Kniha plná nádherných fotek a spousty rad, jak nalákat tyto nádherná stvoření na zahradu. Pro milovníky motýlů bude kniha skvělým čtením a mnoho dalších se dozví spousty rad a nápadů.

hrbosek
28.09.2020 5 z 5

Velice pěkný rádce, výborné je sumárum živných rostlin a jak jednotlivé druhy na zahradách podpořit. Nemusí zoufat ani majitelé mini zahrádek i pro ně je řešení. Opravdu moc hezky zpracovaná mini knížečka ve které si rádi zalistujete i jen tak pro potěchu oka.

TheMelorry
15.09.2020

Krásná kniha, která přibližuje svět motýlů a všechno, co k němu patří. Přírodu, lásku k zahradničení, lásku ke světu kolem nás a hlavně motýli, kteří jsou popsáni a rozebráni opravdu podrobně a zajímavě. Co je třeba zmínit, je nádherné grafické zpracování, precizně zachycení motýli a květiny, ale také samotný text, ve kterém se střídají různé druhy fontů a barev...
Člověk rozhodně nemusí být zahradník, nebo zarytí milovník fauny a flory, aby si knihu užil.

book_loverka_
27.08.2020

Pěkná a užitečná knížka s nádhernými fotografiemi z archivu autorky. Jestli máte rádi motýli a chcete se o nich dozvědět něco víc, případně je mít i má své zahrádce, tak je to přesně kniha pro Vás. Kniha je i skvěle graficky zpracovaná a informace přehledně rozdělené. Určitě doporučuju pro všechny milovníky motýlů!