Overhaul

Overhaul https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498343/bmid_overhaul-gqM-498343.jpg 4 21 2

Moje hrdinská akademie série

< 14. díl >

Letní prázdniny skončily a studenti z Júei se vracejí do školy. Než však Izuku a Kacuki znovu usednou do školních lavic, nevyhnou se vzájemné konfrontaci, ke které se už dlouho schylovalo!

Přidat komentář

Voliarty
27.12.2022 3 z 5

Slabý diel. Počiatočná bitka medzi Dekuom a Bakugóm mi prišla mierne neprehľadná. Ale aspoň ten ich dialóg a zistenie, čo oboch poháňa (hlavne v prípade Bakuga, keďže v prípade Midoriju je nám to viac, ako jasné) mi prišli celkom fajn.

Čo sa týka nových postáv, tak Veľká trojka vyzerala zo začiatku fajn, ale nakoniec sa z nich vykľula banda nezaujímavých postáv. Ešte ten Tógata ako tak ujde. Radšej by som ale viacej priestoru pre Midorijových spolužiakov.

Ako píše fvalek nižšie, Overhaul tu, napriek názvu a obálke, nemal veľa priestoru. Ale i tak zvládol zaujať. Či vzhľadom, alebo monológom o dôležitosti plánu. Čo sa týka schopnosti, tak tá mi príde ako recyklácia Šigarakiho, ale uvidíme v ďalších dieloch.

Scéna medzi Bubblegirl a Nighteye mi prišla bizarná, ale zas je to manga. Čo iného, ako bizarnosť čakať, že?

Zhrniem to a napíšem, že tento diel mi neprišiel až taký skvelý. Za jeho vrchol považujem ukážku novej hrozby. Dúfam, že sa jedná len o malé zakolísanie a nie o začiatok úpadku tejto mojej obľúbenej série.

fvalek
01.08.2022 3 z 5

tak tenhle díl byl potěšením i zklamáním. Samotné potěšení se týkalo spíš toho moct zase číst My Hero Academii po delší pauze ve vydávání. Zklamání se bohužel týkalo čtyř věcí:
1. Souboj započatý v minulém díle, tedy Deku vs Kacu, byl velmi rychlý, kresba matoucí, celé to bylo takové malicherné a nemělo to moc velkou hloubku, kdyby to nakonec nezachránil All Might a jeho poselství.
2. Celý díl pojmenovaný Overhaul nám v podstatě o postavě Overhaula nic neřekne, jen ho ukáže v jedné kapitole a tím pro zatím končíme... Za tohle malé cameo dostat název i obálku, dobré, dobré...
3. Celkově se nějak ztrácíme z prostředí námi známých postav a pořád se jen soustředíme na pár vyvolených hlavních postav a zbytek nám úplně protéká mezi prsty. Spolužáci z 1-A jsou pomalu cizí, vztahy mezi Urarakou a Izukem se v podstatě nijak nerozvíjejí a postavy, u kterých byla nastíněna minulost a jejich příběhy, už se dále nevyvíjejí a jen čekají, až je zase někdo vytáhne. O dosud neprobádané třídě 1-B ani nemluvě a různé epizodní postavy, co se objevily a vypadaly důležitě, už jsou dávno v tahu.
4. Nelíbí se mi plně směr, kterým se ubírá podstata Izukových schopností - nejprve vše působlo idylicky - dostaneš schopnosti a buď hrdina. Teď to vypadá, že o tom ví skoro každý, a že Izuku má konkurenci. Že na All Mightovy schopnosti probíhal v podstatě casting v podobě doporučování svých oblíbenců. Ale to už je můj osobní názor, někdo tohle může oceňovat.

Jinak dějové dobré, ale zase je to předehra budoucím akcím a nic moc se tam neděje. Souboj Izuku s Bakugem ok, spojování podsvětí ok, domlouvání praxí ok, i když setkání s Nighteyem bylo spíš otravné a nudné. Nejvíc mě bavilo staré dobré studium, kde se objevovali spolužáci a řešily se školní věci. To je takové vděčné téma, kde se mohou uplatnit všechny charaktery. Celkově to bylo hezké čtení, jen už by to chtělo zase trošku přidat, ať to kvalitou a dynamikou nespadne.