Moje cesta k lamům

Moje cesta k lamům https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37408/bmid_moje-cesta-k-lamum-WQc-37408.jpg 5 48 6

Kniha pojednává o svatební cestě Oleho a jeho ženy do Nepálu, kde se setkali se 16. Karmapou a dalšími vysokými lamy tibetského buddhismu. Popisuje jejich léta učení v Himálajích a jak na žádost 16. Karmapy odjeli zpátky do Evropy s tím, že zde mají přenést Buddhovo učení. 2. vydání

Přidat komentář
Metroušek
Metroušek
03.10.2021 3 z 5

Duchovní cestopis, na kterém si cením upřímnost podobnou vlastnímu životopisu Daniela Reeda. Za Nydahlem stále cítím silné ego, a docela by mě zajímalo, jak se něho a podobné své následovníky dívá Buddha Šákjamuni.

Miky88
Miky88
04.04.2019 5 z 5

Zajímavá kniha, která popisuje cestu Oleho a Hannah k buddhismu. Znám lidi, kteří jsou buddhisti a zažili podobné věci jako oni, i když v mnohem menší míře. Takže i když je možné, že některé prožitky byly "přiovlivněny" důsledkem konzumace drog, tak pořád je obdivuhodné, že se s pomocí buddhismu z tohoto "drogového světa" dostali ven.
Zároveň bylo zajímavé číst o životě v Tibetě a okolních světch, stejně jako o lidech jako byl 16. Karmapa, Kalu rinpočche a Cečhu rinpočhe. Pro mě jako pro nebudhismy byla kniha velmi zajímavá a našla jsem v ní i poučení.


karlo
karlo
12.01.2016 4 z 5

Spíše cestopis a deník o tom, jak se Ole dostal k buddhismu. Psané celkem čtivě, měl jsem občas problém se odtrhnout, dokreslující fotky.
Jen autor se tímto diskredituje a od své verze buddhismu mě úspěšně odradil. Popisuje naprosto nereálné zážitky a vydává je za skutečná vidění / znamení - bez ohledu na užívání drog. Byl to v podstatě feťák, pašerák a dealer.

DarekDevil
DarekDevil
03.01.2015 5 z 5

"Buddhista" jak poleno Ole Nydahl popsal velmi zajímavým způsobem svou cestu do Tibetu a k buddhismu. Pasáže o tom jak se mu něco zjevilo nebo viděl nějaké barvy si však mylně vyložil jako znamení od Buddhy a dalších duchovních činitelů tibetského buddhismu, aniž by si po letech sebekriticky a realisticky přiznal, že měl tehdy mysl oblouzenou konzumací drog a barvičky, které tehdy nejednou kráte viděl byli výsledkem defektních chemických procesů v jeho mozku a nikoliv výrazem jeho duchovního osvícení ... nu což to je jeho problém ... kniha sama o sobě je velmi čtivá a zajímavá a její hodnotu vidím v tom, že přibližuje tehdejší Tibet a kulturu. Jako životopis a autobiografie je to velmi dobré.

valentýna
valentýna
14.09.2013

Zajímavá kniha, do Himálájí poprvé autoři přijeli jako vášniví konzumenti drog ...

Varvara
Varvara
19.06.2013 5 z 5

Velmi zajímavá a inspirující kniha o tom, jak se z Oleho rebela a hipísáka stal buddhistický lama :-) A také se tu dočtete o velkých buddhistických učitelích, jako 16. Karmapa, Kalu rinpočhe či Lobpön Cečhu rinpočhe. Kniha je hodně čtivá a myslím, že může být zajímavá i pro ne-buddhisty a "ne-diamantovce". Je v ní znát, jak ohromnou sílu Ole má (a Hannah měla). Jeho záběr je prostě neskutečný.

Štítky knihy

buddhismus tibetský buddhismus

Autorovy další knížky

Ole Nydahl
dánská, 1941
2009  81%Jak se věci mají
2011  85%O smrti a znovuzrození
2009  84%Buddha a láska
2005  90%Moje cesta k lamům
2006  92%Velká pečeť

Kniha Moje cesta k lamům je v

Právě čtených3x
Přečtených68x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených6x
Knihotéce19x
Chystám se číst14x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x