Moje cesta do Sparty

Moje cesta do Sparty https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398423/bmid_moje-cesta-do-sparty-05p-398423.jpg 3 9 5

Moje cesta do Sparty je příběh o běhu z Athén do Sparty, který byl inspirovaný antickou legendou o běžci Feidippidopvi, jenž v roce 490 př. n. l. tuto vzdálenost zdolal za 36 hodin. Karnazes, autor fenomenálního bestselleru Ultramaratonec, se plným právem cítí dědicem řecké tradice. Příběh, který se chystáte číst, čekal dva a půl tisíce let, než bude odvyprávěn. Tvrdošíjně po staletí a tisíciletí vzdoroval uvnitř historických kronik – legendární příběh prvního maratonu přestál zkoušku časem a neúnavně očekával, až se zjeví v celé své kráse. Až doteď. Sága, která vás čeká, vypráví o pozoruhodné cestě jediného a podnětného atletického úsilí, které navždy formovalo lidstvo, prostředku, díky kterému mohlo být tohoto báječného výkonu dosaženo a který je něčím, co mají všichni lidé už od počátku věků bez ohledu na všechny naše rozdíly a nepoměry společné: schopnost klást jednu nohu před druhou – a běžet.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura naučná , Sport

Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

The Road to Sparta , 2016


více info...

xmilda
xmilda
23.12.2021 odpad!

Zklamání ... o samotném závodě, přípravě apod. toho v knize moc není. Přijde mi to uměle vycpané vatou ohledně historie závodu, dobovými reáliemi a dalšími věcmi, které místo aby jen dokreslily atmosféru závodu, tvoří zásadní část celé knihy. Něco jako "zaběhl jsem Spartathlon", sice ne moc úspěšně, ale něco o tom kvůli PR sepíšu.

Crozz
Crozz
05.06.2021 4 z 5

Super čtení, prolínání historie a současnosti, dobře napsáno, popsáno, vymyšleno.


Roman_T
Roman_T
04.08.2020 1 z 5

Spartathlon by si zasloužil důstojnější publikaci. Pro nezasvěceného možná poutavé vyprávění o putování po stopách mystického příběhu, ale jako účastník závodu jsem narazil v knize na spoustu nesrovnalostí a přehnaně přibarvený popis závodu.

Sylvusik
Sylvusik
04.04.2020 3 z 5

O Spartathlonu jsem toho samozřejmě již slyšela hodně a zajímalo mě, jestli Karne přijde s nějakým novým pohledem. Nepřišel. Ale byly zde velice pěkně popsány okolnosti bitvy u Marathonu, Feidippův hrdinský čin a průběh závodu.

iveta3689
iveta3689
30.03.2020 3 z 5

Těšila jsem se na (možná trochu) biografii, hlavně na popsanou motivaci k běhu. Z názvu to tak vyplývalo. Čekala jsem, že popíše, jak se dostal k běhu, jak trénoval. Ale toto je v knize popsáno jen střípkovitě v záplavě historických, technických a jiných témat. Pár kapitol ke konci knihy je o samotném Spartathlonu. To už bylo zajímavé, ale na dobré hodnocení knihy to nestačilo. Na konci už zase autor míchal informace o maratonu, spartathlonu a popisoval řecko-perské války.

Autorovy další knížky

Dean Karnazes
americká, 1962
2006  88%Ultramaratonec: Zpověď nočního běžce
2019  53%Moje cesta do Sparty
2021  100%V stave totálnej eufórie

Kniha Moje cesta do Sparty je v

Právě čtených1x
Přečtených9x
Knihotéce9x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x