Moja spoveď

Moja spoveď https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/438853/bmid_moja-spoved-vXQ-438853.jpg 4 35 12

Demi Moore je už desaťročia synonymom slova celebrita. Jej nezabudnuteľné filmové úlohy a vzťahy s významnými mužmi boli vždy v centre mediálnej pozornosti. Stala sa najlepšie platenou hviezdou Hollywoodu. Otvorene však priznáva, že roky unikala pred minulosťou, pred neistotou a pochybnosťami, ktoré poznačili jej detstvo. V zlomových chvíľach svojej cesty k sláve zápasila so závislosťou, s problémami s vnímaním vlastného tela aj s traumami z detstva. Jej kariéra stúpala závratnou rýchlosťou, no obraz, ktorý si o Demi vytvorila verejnosť, bol neraz nepriaznivý. Aj preto ju napriek úspechom prenasledovali pochybnosti, či patrí do Hollywoodu, či je dobrou herečkou a či sa osvedčila v úlohe matky. Jej pamäti, úprimné a hĺbavé, podávajú svedectvo o boji s nepriazňou osudu, ale aj o neuveriteľnej húževnatosti. Demi odhrnula záves, o svojej kariére i osobnom živote hovorí celkom otvorene. Dozvedáme sa o turbulentnom vzťahu s matkou, manželstvách, snahe zosúladiť hviezdnu kariéru s výchovou detí, o dlhej ceste k schopnosti bez zábran vyjadriť, čo si myslí a cíti. Dojímavo úprimná spoveď odhaľuje herečkinu cestu k sláve, no aj jej spletitý osobný osud. Je to príbeh o úspechoch aj o cene, ktorú za ne zaplatila.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura faktu , Biografie a memoáry

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Inside Out , 2019


více info...

Přidat komentář

kiraa
07.11.2023 5 z 5

Nikdy mě moc celebrity nebraly a s takovým tím nekritickým obdivem jsem skončila asi ještě před mou plnoletostí.
K Životu naruby jsem se dostala skoro omylem. Náhodným výběrem jsem zkusila pár minut, ale už jsem ho nedokázala opustit.
Fascinující životopis, ve kterým si Demi nebrala žádný servítky. Malá, nemocná holka, která dostala naloženo už v den svýho narození. Úděsný prostředí, drogy, chlast, hazardní hry a vzájemná agrese. S věčným stěhováním bez domova a jistoty. V pubertě zjištění, že otec není otcem biologickým. Otčímova sebevražda a několik pokusů matky ukončit to stejně.
Dojemná a otevřená zpověď o předčasný dospělosti, ale i vůli a touze žít lepší život.
Rozděleno na tři části - Boj o přežití, Úspěch a Smíření. Tři názvy, který dokonale vystihují obsah.

pepap
05.01.2023 4 z 5

Demi Moore na mě působí jako velmi silná žena, co se nevzdává. I přes komplikovaný začátek v potrefené rodině se dokázala v životě nasměrovat a usměrnit se. Nebál bych se jí popsat jako inteligentní. Pokud jí s biografií nikdo nepomáhal, umí i poměrně poutavě vyprávět. A že je o čem ...


MíšaS.
28.07.2022 3 z 5

Nemohu si pomoci, ale celou dobu mi připadá, že se Demi jen lituje a obviňuje všechny okolo. Ano, její raný život nebyl zrovna růžový, jenže dle mého by měla začít sama u sebe, a ne pořád se jen snažit pochopit, proč ten a ten dělá/říká to a to.

Celkově mám z knihy takový divný pocit. Takové to podprahové tušení, že to není úplně "košér". Ale já jsem jí při psaní nesvítila, tak to může být jen můj pocit.

Každopádně pro mě je to celkem zklamání. Očekávala jsem super knihu a skvělé čtení, ale bohužel...
Naštěstí je to psané velkými písmeny s velkými mezerami, tak se to dalo přečíst rychle a šup šup knihu pošlu dál...

MichelleKing
15.05.2022 5 z 5

Ráda čtu biografie a tahle je jednoznačně jedna z těch nej. Napsaná tak čtivě a bez žádného zdlouhavého protahovaní.
Za úspěšnou, dobře placenou herečkou se skrývá temná minulost, kdy bojovala se závislostí, svým tělem a prožila velmi zvláštní vztah se svou matkou. V této knize vypráví o svých manželstvích, vztahu s matkou a snaží se skloubit úspěšnou kariéru se založením rodiny.
Opravdu pohlcující čtení.

Čokoláda
03.02.2022 5 z 5

Upřímně napsaná kniha. Herečka ze svého soukromí snad nezatajila nic. Nezodpovědní rodiče, nespolehliví partneři, neměla to v životě jednoduché. Poctivě se připravovala na každou filmovou roli, sama sebe trápila pochybami, jestli je ve své práci dobrá, nebyla sama se sebou nikdy spokojená. Ráda vyhledávám a čtu životopisy. Tahle kniha mi ve svém závěru přichystala mnoho zajímavých a moudrých myšlenek - jak odpouštět, jak milovat svou rodinu, ...

jaroiva
24.08.2021 5 z 5

Ráda čtu životopisy. Ale ani tak moc nevyhledávám zrovna filmové hvězdy. Bulvár nesleduju, takže všechno, co bylo v knížce uvedeno, pro mě bylo novinkou, včetně toho, kdo byl kdy jejím manželem. V tomto směru nemám žádný přehled. Tak jsem se trochu dovzdělala a zároveň jsem jen zírala, s jakými problémy se můžou takové hvězdy taky potýkat.
Doporučuji přečíst hlavně čtenářkám, které si dělají vrásky ze svého těla.

Ditules
18.01.2021 4 z 5

Skutečně čtivě napsaný životopis. Člověk by neřekl, kolik bolesti se může skrývat za fotkou s bezva make-upem a šaty... Šílené dětství a vztah s Ashtonem jí tedy taky dal na frak. :(

Jane333
16.01.2021 5 z 5

Já čtu nerada životopisy současných hvězd, ani tuhle jsem si nechtěla přečíst, ale pak jsem ji přečetla na doporučení a fakt jsem ji slupla jak malinu. A ty chlapi jsou snad všichni stejní. ( I když neznáme pohled druhé strany, že jo)

monona
27.12.2020 5 z 5

Nádherná zpověď, ve kterém jsem se bohužel častokrát videla. Precteno jedním dechem, už dlouho se mi nestalo, abych se nemohla od knihy odtrhnout. Smekám před Demi, ze to přes všechno dala. Děkuji Demi

cleopatra11
17.11.2020 5 z 5

Wauuuw...tak toto je parádní jízda.
Skvělejší osobní zpověď jsem už dlouho nečetla.
Tušila jsem, že Ashton Kutcher je trochu jebnutý a nyní mi to Demi potvrdila.
Od stránek, kdy začala popisovat svůj vztah a pak manželství s Ashtonem, se nešlo odtrhnout.
Klobouk dolů před tím vším, čím si prošla.
Jako osobnost u mě Demi stoupla hodně vysoko.

Miluska2810
20.08.2020 5 z 5

Nepatri medzi moje oblubene herecky, ale pokial ide film neprepinam. Je to krasna zena a u nej plati, cim je starsia, tym krajsia. V knihe som sa dozvedela vela veci, a posunuli moj nazor na nu niekam vyssie. Zena oddana laske nielen k muzovi ale hlavne k svojim detom. Velmi dobre napisana kniha a klobuk dolu pred tym, cim si presla. Ci uz ked bola dieta, alebo dospela pri strate lasky a samej seba.

ivca7818
06.06.2020 5 z 5

Přečteno doslova jedním dechem. Biografii Demi Moore jsem dychtivě očekávala po její propagaci v amerických médiích, a protože jsem věděla, že jejího překladu do češtiny se jen tak nedočkám, na anglický originál jsem si příliš nevěřila, tak jsem zhltla překlad slovenský a musím říct, že jsem se od knihy nedokázala odlepit na takřka dva dny. Demi Moore znám pouze jako herečku z filmů svého dětství jako je Duch, Striptýz nebo Šarlatové písmeno a vždycky jsem v ní viděla spíš takovou nafoukanou hezkou hollywoodskou panenku, kterou jsem poté začala více vnímat jako náctiletá, kdy se mi dostala do povědomí vztahem s o tolik mladším Ashtonem Kutcherem, který se nám náctiletým holkám líbil a přišlo mi to jako trochu úlet. Ale o tom, jaký měla život předtím, než se stala herečkou, jsem neměla ani tušení. Fakt, že vyrůstala v chudých a neutěšených poměrech, oba její rodiče byli alkoholici s psychickými problémy, kteří využívali své děti jako rukojmí a ona sama se o sebe musela postarat už jako teenager mne přiměly nahlížet na ni z jiné perspektivy. Zjištění, že se dokázala vypracovat sama a bez pomoci z nuly mezi top hvězdy, ačkoli se na začátku kariéry musela poprat se svými vnitřními démony, s nimiž se vyrovnávala za pomoci alkoholu a drog, je v mnohém poučný. Určitě doporučuji přečíst všem skalním fanouškům Demi, ale i těm, kteří ji vždycky vnímali jen jako tu hollywoodskou princeznu, která měla všechno. Ona měla všechno, ale také přišla o všechno, aby to pak znovu našla, stejně jako smíření se sebou samou. Za mě pět hvězd.

Autorovy knížky

Demi Moore
americká, 1962
2020  89%Život naruby

Kniha Moja spoveď je v

Právě čtených2x
Přečtených43x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených2x
Knihotéce39x
Chystám se číst20x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x