Rudovlasá - Cesta čarodějky

Rudovlasá - Cesta čarodějky https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127577/moire-desmond-rudovl-127577.jpg 4 80 8

Moire & Desmond série

1. díl

Kolekce kompletních povídek o Moire a Desmondovi, z nichž většina je podle vnitřní chronologie zasazena mezi první a druhý díl trilogie Písně čarodějky. Soubor osmi povídek o dvojici čarodějů Moire a Desmondovi. Provázíme je od okamžiku seznámení, přes různé životní peripetie až po dobu, kdy se Moire stane představenou Bratrstva čarodějů. Přitom jsme svědky proměny lehkomyslné dívky v mocnou ženu, a kromě magických bojů, intrik a dobrodružství v hořkém a často nelítostném světě se v příbězích rozvíjí také milostný vztah hlavních hrdinů. Rozverné laškování „u každého dubu“, nevěry a hádky se nevyhýbají ani čarodějným milencům a Moire i její druh jsou v tomto ohledu více než lidští.... celý text

Přidat komentář

Zelený_Drak
17.05.2022 2 z 5

Sbírka povídek mi vyhovovala víc než Nakažení, kde se na povídky odkazovalo snad každé tři stránky, což ve mně jako ve čtenáři, který je nečetl, navodilo pouze ten dojem, že čtu jakousi reklamu na dříve napsané části. Možná i proto mi povídky chronologicky patřící před Nakažení přišly vesměs lepší než povídky odehrávající se až po něm. Byly to chybějící dílky. Ani ne měsíc po dočtení už si ale z většiny povídek nevybavím žádný zajímavý detail.

kilometr
31.03.2016 2 z 5

Nebýt čtenářské výzvy,tak po této knize asi nesáhnu.Přečteno s velkým přemáháním.Přitom začátek nebyl vůbec špatný,tak do psí kundy,kde se stala chyba.Moire budiž prokleta.40%.


KatnissLavender
01.12.2014 1 z 5

Tak tato kniha mne naprosto ničím neoslovila. Musela jsem se hodně přemlouvat, abych ji vůbec dočetla. Možná je to tím, že jsem nečetla PÍSNĚ ČARODĚJKY a utíkají mi souvislosti a detaily, ale po tomhle nemám v plánu to napravovat. Přehnané a nevhodné množství sprostých slov a nezajímavý děj... jsem ráda, že to mám za sebou!

lucie.8
06.10.2014 2 z 5

Když se na tuto knihu podívám zpětně, tak o čem to vlastně bylo? Neuvěřitelné množství sprostých slov mě při četbě spíš rušilo, než aby podtrhlo atmosféru. Celkově mám dojem, že se autorka snaží čtenáře šokovat naturalismem či nuzným životem ve středověkém fantasy světě. Ale bohužel už jsem přečetla hodně knih, kde se toho autor zhostil o mnoho lépe. Napříště se knihám od Petry Neomillnerové určitě vyhnu.

Dandulka
10.07.2014 5 z 5

Formou povídek je zde ztvárněn průběh života jedné čarodějnice. Moc se mi tahle kniha líbila, povídky měly spád a nebyly dlouhé. Prostě čtení na léto.

Senza Jenka
16.03.2013 4 z 5

Drtivou většinou povídek jsem už četla jinde. U téhle hrdinky, více než kde jinde, mě šokuje schopnost autorky, absolutně vtáhnout čtenáře do ponurého středověkého světa se všemi jeho zápory (zima, špína, nevábné pachy, hlad, beznaděj...). Moire se pod tlakem okolí mění z bezstarostné "lištičky" přes tvrdou, životem okoralou ženu, která dělá "všechno, co je třeba", až po nemilosrdnou vojačku bez jakýchkoliv iluzí. Fascinující!

Eslem
14.03.2013 4 z 5

Prostředí povídek si mé sympatie nezískalo (jakožto odchovance epické fantasy vlastně ani nemohlo), u postav se dostavovaly zvolna, v závěsu tomu, jak umrouskaná čarodějka „stárla a mocněla“. Moire není žádná laciná akční hrdinka, ale ženská, které stojí za to nahlížet do hlavy, a nejen jejím prostřednictvím autorka ukazuje, že to s jazykem opravdu umí (lit.). Zábavnou změnou po všech těch nadsamcích je i Moiřin uťápnutý (hlavní) partner Desmond.

harumi
05.10.2012 5 z 5

Většina povídek byla už zveřejněna, tady jsou jen uspořádané. A jediná nezveřejněná povídka je opravdu pěkná (Věci z moře). Fakt, že mezi Moire a Desmondem to pořád skřípe se mi sice nelíbí, ale snad to nebude tak horké.
Každopádně vůbec nelituju, že jsem si povídky znovu přečetla (alespoň jsem si oživila paměť) a ráda si přečtu poslední trilogii z Písní čarodějky. A doufám, že to nebude poslední kniha o Moire a Desmondovi.

Dalším plusem jsou dodatky (postavy, rejstřík, doslov). Takže hned víte, kdo je kdo.