Mohli bychom také vyhrát

Mohli bychom také vyhrát https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/53295/mohli-bychom-take-vyhrat-53295.jpg 4 5 4

Johan Bruyneel, původně profesionální belgický cyklista mluvící plynně pěti jazyky, později šéf stáje "Americká pošta" (U.S. Postal Service Pro Cycling Team, dnes Discovery Channel Pro Cycling Team), s níž americký tým dovedl během devíti let k osmi vítězstvím (sedm za sebou s Lancem Armstrongem). Stal se tak nejúspěšnějším šéfem cyklistické stáje v dějinách cyklistiky vůbec. Dnes žije se ženou a dcerou ve Španělsku a dosud se zabývá cyklistikou. Když se setkal s Lancem Armstrongem, podíval se mu do očí a řekl mu: "Podívej, když už pojedeme Tour de France, mohli bychom také vyhrát!" Kniha "Mohli bychom také vyhrát" dává čtenáři možnost do zákulisí oné slavné devítileté cyklistické anabáze (1999-2007) přes Alpy a Pyreneje blíže nahlédnout.... celý text

Literatura naučná Sport
Vydáno: , Triton
Originální název:

We might as well win


více info...

Přidat komentář

jan7760
28.09.2021 5 z 5

Super kniha, co sa tyka zakulisia cyklistickych timov, ich taktiky ci uz pocas pretekov, ale aj mimo nich. Treba sa pri citani odosobnit od toho, co nasledovalo potom.

achilles
29.07.2017 5 z 5

Výborná kniha...pokud ovšem jste to četli před LAncovým přiznáním. Poté už ta kniha ztrácí kouzlo, ale stále je to dobrá kniha. Johan byl výborný stratég a ať si Lance dopoval jak chtěl, na úspěšnosti Johana, jako sportovního ředitele a vynikajícího taktika, to nic nemění. Vyhrál i s Contadorem.
Kniha je přínosná pro fanoušky cyklistiky. Taktika v pelotonu, zejména vysílačky, to je dnes samozřejmost, ale v té době to byly počátky a proto velice působivé a zajímavé čtení.


Čtec
11.06.2014 2 z 5

Četl jsem Bruyneelovu knihu ještě před přiznáním Lance Armstronga k užívání dopingu. Dodatečně mi to perfektní četbu bohužel znehodnotilo. Škoda...

mpb1913
04.02.2014 4 z 5

Fakt zajímavá knížka, v době kdy jsem ji dočetl dal bych 5 * bohužel po tom co prasklo Lancovo zobání tak to dost věcí staví do jiné roviny. Přesto skvěle popsáno jak se tvoří strategie na závod či jen etapu, průběh závodu i celkové pozadí cyklistiky.

Autorovy knížky

Johan Bruyneel
belgická, 1964
2009  80%Mohli bychom také vyhrát

Kniha Mohli bychom také vyhrát je v

Přečtených10x
Knihotéce5x
Chystám se číst2x