Modrý kocourek

Modrý kocourek https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/27133/modry-kocourek-27133.jpg 5 5 2

Příběh malého kocourka, který díky své odlišnosti málem ztratí přátele a domov. Jednoho dne dostane Madlenka dárek od zahradníka z Číny. V obyčejně zabalené krabici je ukryto nádherné šedé koťátko. Podle své zvláštní barvy získá jméno Šedulka. Holčička je moc šťastná a o kocourka se dobře stará. Zatímco je ve škole, seznamuje se Šedulka na zahradě s dalšími kočkami: Mikešem, Mourkem a Micinkou. Ty ho naučí spoustu věcí, které by správná kočka měla umět. Kocourek roste, sílí a, aniž by si to uvědomoval, postupně se mění i jeho barva. Jednou ráno však uslyší od cizího člověka větu, která zcela změní jeho dosavadní spokojený život.... celý text

Přidat komentář

Lucissia
19.03.2017 5 z 5

Pěkná kniha. Sice kopíruje trošku jinou, co jsme četli, ale to nevadí. Příběh je to hezký a milý a moc pěkně se mi to předčítalo a syn pozorně poslouchal. Opět krásné ilustrace paní Zmatlíkové. Můžu jenom doporučit. :-)

Taťka Hraboš
17.08.2015 5 z 5

Přečtena jednou večer před spaním našemu staršímu. Normálně do deseti stránek usíná, ale u téhle knížky jsme se museli s manželkou dvakrát vystřídat. Bylo vidět, že pozorně sleduje děj, a nakonec nám spontánně řekl, že se mu moc líbila. Ostatně mně také. Hezký příběh o tom, jak to mají těžké ti, co se nějak odlišují.