Modrovousovo vejce

Modrovousovo vejce https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23206/bmid_modrovousovo-vejce-8EK-23206.jpg 4 22 3

Povídkový soubor z roku 1983 je dalším zlomkem z rozsáhlého díla dnes již světoznámé kanadské spisovatelky a nositelky řady prestižních ocenění, včetně Booker Prize. Bravurní pozorovací talent, neobyčejně vyvinutý smysl pro humor, nadsázku a situační komiku, to vše řadí Atwoodovou k nejvýznamnějším severoamerickým tvůrcům tzv. střední generace. Atwoodová má schopnost zkratky slovním obrazem či idiomem, má dar přesného vyjadřování "jako brus na skle", jak o ní napsala její kolegyně Anne Taylorová. I přes výraznou jazykovou citlivost klade především důraz na myšlenku, a tak vytváří s uměním velkého vypravěče na malé ploše miniaturní, i když de facto velké příběhy.... celý text

Literatura světová Povídky
Vydáno: , Volvox Globator
Originální název:

Bluebeard's Egg , 1983


více info...

Přidat komentář

pavel9410
21.06.2022 4 z 5

Je to hodne ruznorody soubor povidek, jeste si to budu muset nechat projit hlavou.

Greenfingers
24.10.2021 4 z 5

Sbírka povídek Modrovousovo vejce mě až natolik nezaujala. Jiné povídkové soubory od Margaret Atwoodové jsem si užil daleko více. Přesto i tady si autorka udržela svůj obvyklý standard.


učtese
27.01.2013

Knihu jsem nedočetl, čekal jsem něco jiného.Na těch 107 stranách, které jsem přečetl, jsem se s humorem, nadsázkou ani situační komikou nesetkal.Myslím, že kniha je určena spíše ženám, autorka v povídkách rozebírá vztahy mezi mužem a ženou za pomoci drobných kamínků dává dohromady mozaiku, proč se jedni rozešli a jiní jsou zase spolu. Rozhodně nechci říct, že je kniha špatná, jenom to není četba pro mě.