Modrotisková pohádka

Modrotisková pohádka https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448423/bmid_modrotiskova-pohadka-Jh9-448423.jpg 4 16 9

"Vašíkův tatínek je barvíř. Jenže mu nedorazila dodávka indigovníku – a bez něj nebude žádný modrotisk! Co teď? Naštěstí se Vašík náhodou ocitne v modrobílém království, kde potká motýla modráska, modrého ježka Azura, vílu Rozárku a také princeznu Indigo. Ta mu přislíbí zásoby indigovníku, jen musí splnit tři úkoly. Podaří se to Vašíkovi? Jakou roli sehraje písnička jeho maminky? A co se v modrobílém království naučí o modrotisku i o tom, jak je důležité držet pospolu?"... celý text

Přidat komentář

V.Lenka
12.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Milá pohádka, která nese poselství, že si máme naslouchat, pomáhat si a když někomu ublizime, tak se omluvit. Jenom o tom modrotisku jsme se tam až tolik nedozvěděli, byli jsme totiž na exkurzi v modrotiskové dílně Danzigerů v Olešnici, a tam jsme vše viděli naživo, a tak nám některé docela důležité souvislosti v knize chyběly. Ale i přesto hodnotíme knihu kladně, i když ne plným počtem hvězdiček.

broskev28
09.02.2022 4 z 5

Určitě zajímavý nápad a netypická pohádka, ale něco - nevím sama co - mi tam tak úplně nesedělo. Ovšem mít doma pohádek chtivé děti, určitě bych neváhala a knížku s nimi ráda četla. Nevím sice, kolik dětí zná slůvko blankyt (a že v modrobílém království bylo blankytných věcí habaděj!), a už vůbec nevím, jakou barvu mělo sluníčko v modrobílém království, ale spolu bychom na to přišli.
Ilustrace velmi výrazné a www.pointa.cz mě příjemně překvapila!
Každopádně děkuju za poučení ohledně modrotisku; vůbec jsem netušila, že existuje rostlina s názvem indigovník, natož že patří mezi vikvovité a že její český název zní modřil. Pravda, část věty za středníkem už je výsledkem mého hledání na internetu, ale i to patří k dobré knize: podnítí touhu rozšířit si dosavadní poznatky . . .


Šebestová3
12.05.2021 5 z 5

Krásná knížka, která přístupnou formou dětem přibližuje tradiční avšak zapomenuté řemeslo. Povedené.

Slima98
02.02.2021 5 z 5

Krásná kniha s poutavým příběhem, doplněná o krásné ilustrace, které vtáhnou do děje. Dětem se moc líbilo zpracování modrotiskového světa a také hlavní hrdina - Vašík. Knížka přibližuje i povolání barvíře, které není úplně běžné. Rozhodně doporučuji.

petra4228
26.01.2021

Nadherna pohadka, krasne napsana a ilustrovana za me top :) vratila me do rise pohadek klobouk dolu :)

eliska9192
25.01.2021 5 z 5

Tato knížka mě mě skvěle překvapila! Díky ní se můžu přenést do jiného, mými oblíbenými barvami zbarvenýho, světa, kde není žádný stres a kde sním, že budu jako krásná víla Rozárka. Rozhodně doporučuji.

MeanRacoon
25.01.2021 5 z 5

Kouzelná pohádka, která se vrací k jedné z našich nádherných tradic, se bude určitě líbit malým i velkým. Krásný styl doplňují originální poetické ilustrace laděné do indigově modré. Ideální knížka pokud chcete dětem přiblížit střípek z našeho folkloru.

Davdd
25.01.2021 4 z 5

Od knihy jsem toho popravdě moc nečekala, ale příjemně mne překvapila! Na to, že se jedná o prvotinu, je to velmi zdařilé. Moc jsem si oblíbila zvláště ježka Azura - dokázal pobavit i dojmout :)
Knížku určitě všem moc doporučuji. Dětem i dospělým.

jterezie
25.01.2021

(SPOILER) Moc pěkná kniha. Moc pěkné obrázky.

Autorovy další knížky

2020  88%Modrotisková pohádka
2022  0%Tanec mezi lusky pomerančovníku

Kniha Modrotisková pohádka je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce1x
Chystám se číst8x
Chci si koupit3x