Modré poledníky

Modré poledníky https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22211/modre-poledniky-22211.jpg 5 2 2

Odvážná výprava po stopách kapitána Cooka Výprava za třemi objevitelskými plavbami slavného mořeplavce kapitána Jamese Cooka. Autor, zkušený žurnalista, se vydává na svoji objevitelskou výpravu v Cookových stopách. V knize líčí své zážitky a propojuje je s informacemi získanými z deníků, které si mořeplavec na cestách psal. Jeho cílem není pouhé navštívení míst, která kapitán Cook objevil pro západní svět a pečlivě zanesl do svých map. Hledá odpovědi na otázky kdo byl tento člověk pocházející z nejchudších vrstev britské společnosti, proč se vydával na své nebezpečné cesty, do neznámých míst a jak na něj působilo vše, s čím se zde setkal. Zajímá se také o pohled z druhé strany - jak objevitelé a po nich další cestovatelé ovlivnili do té doby neznámé obyvatelstvo, jeho kulturu a jaký odkaz tam dodnes zanechali. ... celý text

Literatura naučná Cestopisy a místopisy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Blue latitudes , 2002


více info...

Přidat komentář

Tozbee
12.08.2016 5 z 5

Jako člověk mající rád cestování a pronikání navštíveným místům pod kůži závidím autorovi (novináři) schopnost se dobře ptát a pídit po odpovědích, která dělá získané dojmy plastičtější a opodstatněnější. Ve společnosti neodolatelného Rogera se tak Horwitzovi podařilo vylíčit osobnost kapitána Cooka a jeho vliv na historii mnoha zemí světa velmi čtivě, zajímavě a zábavně.

Jana_Z
01.09.2014 5 z 5

Čtivou formou se dozvíte spoustu zajímavostí o cestách J.Cooka a díky autorovi můžete nahlédnout, jak místa, která kapitán navštívil, vypadají dnes.


Autorovy knížky

Tony Horwitz
americká, 1959
2005  100%Modré poledníky

Kniha Modré poledníky je v

Právě čtených1x
Přečtených2x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x