Modré nebe

Modré nebe https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48108/bmid_modre-nebe-qcq-48108.jpg 4 96 14

Kendrick/Coulter série

< 4. díl

Hank Coulter je pohledný farmář, který si ve volných chvílích nevázaně užívá života, netečný k výčitkám členů vlastní rodiny. Carly Adamsová je žena, která nemá s muži žádné zkušenosti, protože trpí vrozenou oční chorobou a do svých sedmadvaceti let byla slepá. Když se však ti dva setkají v baru, nezávazný flirt vede k těhotenství, a to odstartuje sled nepředvídatelných událostí. Carly po letech prožitých v temnotě neumí přijímat lásku, děsí se soucitu a zprvu umíněně odmítá vše, co jí Hank nabízí. Nic na tom nemění ani vědomí, že těhotenství může zhatit práci lékařů a ona možná znovu oslepne. S pomocí série úskočných manévrů se Hankovi nakonec podaří přimět zranitelnou krásku ke svatbě, tím však jejich příběh zdaleka nekončí... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Blue skies , 2004


více info...

Přidat komentář

helenkan
22.05.2023 4 z 5

Tuhle romantiku jsem zhltala za jeden den. Ani si nedokážu představit čím musela Carly procházet s takovou nemocí.

Lofda
19.04.2021 3 z 5

Jedna z těch romantických knih, kdy vlastně od začátku víte, jak to dopadne, ale tady bylo i něco navíc. Vím, že je tento příběh součástí série a časem si možná přečtu i některý z předchozích dílů. Tady jsem vybírala podle anotace, zajímal mě pohled (v tomto případě by se asi hodily uvozovky) člověka, který se narodil slepý a lékaři mu vrátí zrak. V tomhle ohledu byl příběh opravdu zajímavý, je zvláštní se nad tím jen zamyslet, kolik věcí považujeme za samozřejmost a on to tak nemá zdaleka každý.. Hank byl klaďas na Ntou, ale co, je to romantický příběh ;-) Mnohem víc mi vadila spousta chyb, ty autokorektury opravdu nemám ráda, někdy pak vypadnou úplné nesmysly, a to je také důvod mého sníženého hodnocení. Jako romantickou oddychovku můžu doporučit.


Kudík
29.03.2021 4 z 5

Škoda, že v překladu nevyšel i 3. díl s Molly a Jackem, zde jsou jen narážky co se asi odehrálo. Uznávám, že ne všechny reakce Carly a Hanka jsou uvěřitelné, ale co musím opravdu ocenit, je to, že autorka se opravdu věnuje v každém díle nějakému závažnějšímu tématu, nyní opět hendikepu a evidentně jej probírá s lékaři a přímými "účastníky". V tomhle ohledu měla (i když jen krátká) série pro mě velký přínos, ať už v podobě paraplegičky Bethany, anebo nevidomé/slabozraké Carly. U některých situací si člověk neuvědomuje (a i neváží), jak je v mnoha ohledech šťastný.

Barbanka
15.06.2019 3 z 5

Tak trochu červená knihovna, dočetla jsem jen s velkým sebezapřením. Příběh sám o sobě není špatný,ale připomíná trochu americké romantické filmy.Kdy muži jsou čestní, bezchybní a samozřejmě nesmí chybět Happyend. Kdybych byla v pubertě, možná bych knihu více ocenila, ale dnes už vím ze realita v běžném životě je jiná. Takže kdo touží po totální slaďárně,se může s chutí vrhnout do čtení.

Ivetaa
25.07.2016 4 z 5

Hezky napsaná kniha - zajímavý pohled na soužití s hendikepovaným člověkem.

ppetaa27
03.03.2016 4 z 5

krásný příběh :) často takovéto romány nečtu, ale jako takové odreagování super :)

Maji
11.12.2014 4 z 5

knihy od tejto autorky mám strašne rada :D

mac.martina
06.02.2014 5 z 5

pěkná knížka, líbila se mi stejně jako Vysněný valčík. Co všechno jsou chlapy schopni udělat pro svou lásku a obzvlášť když je handicepovaná. Jak to v jedné části řekl Hankův švagr Ryan: co všechno jsme schopni udělat pro naše handicapované lásky :-)

modranka
05.09.2013 4 z 5

Nemyslím si, že 27.ročná žena, ktorá bola slepá, iba tak vhupne na sedadle auta s neznámym mužom rovno na to!! (;-) Taká žena je opatrná a nedôverčivá, čo sa prejavilo aj v tom, že do pohára s vodou strčila prst, hoci videla, koľko je v ňom vody. Nuž, ale nejako len otehotnieť musela, no nie?!

Škoda, že 3. diel ešte nevyšiel. Je o Molly a Jackovi Coulterovi, ktorý vystupuje už ako ženatý v tejto časti. Celá séria má dohromady zatiaľ 11. častí.

jluky
01.05.2013 5 z 5

No....snívajte s nami, že? Ale aké krásne snívanie!!! Všetkým doporučujem túto knihu, teda všetkým romantičkám, ktoré utekajú od každodenného stresu.

DanielaRusova
07.03.2013 5 z 5

Úžasná jako Vysněný valčík.

Evaevelína
20.12.2012 5 z 5

láska si vás najde, at jste s hendikepem či zdráv...pěkné čtivé

Delfi.necek
25.02.2012 5 z 5

Přemýšlím co o této knize napsat....snad jen.že je úplně úžasná ....
...dnes jsem ji dočetla a už patří k mým top knihám.

meduzka123
22.03.2011 4 z 5

hezká kniha ! Je to moje první kniha od autorky