Modrá pětka za Zlatou peřejí a jiné příběhy

Modrá pětka za Zlatou peřejí a jiné příběhy https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145296/bmid_modra-petka-za-zlatou-pereji-XVB-145296.jpg 4 7 2

Klasická dobrodružství skupiny pěti dětí – dvojčata Hanka a Eva, Vláďa, Martin a Čajíček – při vodáctví a trampingu. Kniha obsahuje delší příběh "Za Zlatou peřejí" a množství kratších příběhů. Dříve vycházela v časopise Pionýrská stezka. Napsal J.B. Kamil (pseudonym Bohumila Koláře a Jiřího Hromádky)

Přidat komentář

RoBertino27
18.08.2023 4 z 5

Dva vodáci - autoři do jisté míry kráčeli ve šlépějích typicky klubových příběhů, ale tady byl hlavním směrem vodní živel a díky tomu se Modrá pětka skutečně od takových Rychlých šípů, Kulišáků, Strážců (i když tam jistá spojitost je) poněkud liší. Kdo má zájem dozvědět se opravdu maximum včetně některých zajímavostí, nechť sáhne po Encyklopedii komiksu, svazek 2, kde je této kmenové partě Pionýrské stezky věnováno hodně prostoru. Sebrané "spisy" v tomto případě hodnotím kladně, jen mi přijde hodně zbytečné úporné zahlazování stop po původních pionýrských šátcích a opravy textů.

Turlogh
19.04.2020 5 z 5

Tak tuhle komiksovou knihu jsem si sehnal přes aukro, poněvadž v běžných obchodech již není k sehnání...byla to fuška, ale vyplatilo se to! Dobrých 240 stran komiksu. Louskal jsem to několik dní. Nejlepší z Modré pětky je stejně Čajíček! Připomíná mi Rychlonožku z Rychlých šípů. Ti ostatní jsou takoví méně výrazní... Takže všem milovníkům Rychlých šípů, Strážců a podobných seriálů mohu jedině doporučit! Ilustrace od slavného Marko Čermáka. Občas v knize trochu nekvalitní tisk a barvy. Ovšem stejně dávám plných pět hvězd! To je prostě česká komiksová dobrodružná klasika! Howgh.


Štítky knihy

české komiksy Modrá pětka (komiks)

Autoři knihy

Marko Čermák
česká, 1940
J. B. Kamil (p)
česká
J. B. Kamil (p)
česká, 1939

Kniha Modrá pětka za Zlatou peřejí a jiné příběhy je v

Přečtených12x
Doporučených2x
Knihotéce12x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x