Kroniky Legie 1 a 2

Kroniky Legie 1 a 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/416197/bmid_kroniky-legie-1-a-2-QL7-416197.jpg 4 42 8

Vlad Ţepeş zemřel 14. prosince roku 1476. Tenhle příběh je o tom, co dělal pak. Dva bratři vedou už od počátku světů svou nelítostnou válku, kráčí dějinami poháněni krví a ovlivňují osudy lidí i celý národů. Jedním z těch bratrů je neblaze proslulý Vlad Ţepeş, zvaný též Dracula. 14. prosince roku 1476 nabírá bratrovražedný boj na obrátkách. Věční upíři přecházejí z těla do těla, mění podobu, jenže ani oni se nedokáží odříznout od ostatních, nedokáží odolat emocím. A to jsou právě ty věci, které dokáží zabít i nesmrtelného.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Les Chroniques de Légion, tome 1 + 2 , 2011


více info...

Přidat komentář

jarynek
10.02.2020 4 z 5

Nějak úplně nevím, co si o tom myslet. Je to zatím jen v polovině, tak se mi hůře hodnotí. Má to být bratrovražedný souboj, ale zatím k žádnému boji nedošlo. Dějové linky probíhají v několika časových obdobích, ale přesný důvod, proč tomu tak je (pokud pominu, že to ukazuje bratry, jak přežívají v různých tělesných schránkách), jsem zatím nepochytil. Základní nápad mi přijde dobrý, tak jsem zvědav, zda potenciál bude využit, v první knize tomu tak nebylo, ale to ještě nemusí nic znamenat.

RaptoR
07.02.2020 3 z 5

Kroniky Legie jsou zajímavým nápadem, který by neměl uniknout vaší pozornosti. Avšak velké časové údobí, po který se náš příběh odehrává a absence silnější postavy, ke které bychom mohli projevit jakékoliv city, táhnou tuto sérii dolů. Potenciál Kroniky rozhodně mají, o tom není pochyb. Nakreslené jsou výborně, jen ta společná chemie ještě trochu drhne. Doufám, že třetí a čtvrté album již tímto neduhem trpět nebude. Více v recenzi.


Kate18
01.02.2020 5 z 5

Příběh Vlada Drakuly Tepese trochu jinak. Sledujeme jeho život napříč časem a ne chronologicky, ale na přeskáčku. Má spor se svým bratrem a jeden druhého se snaží dostihnout. Díky své krvi se mohou převtělit do jiné osoby a tak se zdá jako velmi snadné zmizet tomu druhému. Ale toto převtělení má své nedostatky, postupem času začnou podléhat lidským nemocem a citům...

martinstefko
30.01.2020 2 z 5

Kniha "Modrá Crew 13: Kroniky legie 1 a 2" nám představuje zajímavý náhled na Draculovu legendu, ale kdyby Fabien Nury neměl k ruce zajímavé kreslíře, kteří jeho svět oživili, nemá co nabídnout. Ano, je možné, že ten příběh někam spěje, je možné, že tu bude silná pointa, ale kniha "Modrá Crew 13: Kroniky legie 1 a 2" představuje dva sešit, které pouze otevírají děj a není na nich nic, co by dovedlo strhnout. Vlastně ani ta nová mytologie kolem Draculy není nijak moc zajímavá. Jednotlivé epizody skutečně slouží jen k tomu, aby se Dracula přesunul, nejsou nějak výrazně dotaženy do bodu, kdybyste si řekli, že chcete vědět, jak tenhle konkrétní příběh skončí, vlastně vám to bude celkem jedno. To je u příběhu na pokračování celkem problém, o to jsem ale zvědavější, jestli se Nurymu podařilo ve druhých dvou sešitech dosáhnout nějakého zajímavého zakončení. Zatím se to tak nejeví.

davidurban1973
11.12.2019 3 z 5

Super kresba, na mě trochu zmatený dej, který moc často skáče z místa, času i postavy.

Mooneylan
09.12.2019 4 z 5

Modrá CREW je skvělý projekt. Vychází tady zajímavé příběhy, které by jinak nikde nevyšly. Navíc si čtenáři sami volí, který příběh by měl vyjít. Tento pojednává, trochu netradičně, o Vladu Tepesovi a jeho bratrovi jménem Radu. Loví se a honí napříč kontinenty a časem. Je trochu náročnější zvyknout si na styl vyprávění, který je trochu "rozházený" a čtenář musí držet pozornost, kde se právě v ději ocitnul. Nicméně tento příběh je originální, doprovázený skvělou kresbou. Za mě určitě palec nahoru :)

Ivan Kučera
26.11.2019 4 z 5

Má to svoje chyby (roztrieštená poviedkovosť rozprávania, kedy skáčeme naprieč postavami, kontinentami a stáročiami si vyberá daň), napriek tomu ma Kroniky legie 1 + 2 výrazným spôsobom zaujali pre zaujímavý nápad o Draculovi, prevteľovaní, toku času a bratovražednej vojne a jednak je to parádne nakreslené (na komikse sa podieľalo viacero skvelý mien, napr. transylvánsky úvod spáchal famózny Matthieu Lauffray z Dlouhého Johna Silvera).

FireOfFilth
17.11.2019 1 z 5

Další číslo Modré Crwe totální zklamání, ale hlavně těžká nuda. Nebavilo mě to ani co se týče "příběhu" nepříběhu, který je vyprávěn dost zvláštně, nebo spíš nepoutavě.
U kresby se vystřídalo několik výtvarníků, každý měl na starosti jednotlivé období, bohužel mi nesedl v podstatě žádný, kromě Mathieu Lauffray.
Nejhorší na tomto komiksu je, že v dalším čísle Modré Crwe bude jeho pokračování. Vlastně ne, nejsmutnější je, že jsme si ho sami odhlasovali.
Celkové hodnocení 20%

Štítky knihy

upíři Drákula komiksy horory fantasy nemrtví

Autorovy další knížky

Fabien Nury
francouzská, 1976
2019  71%Kroniky Legie 1 a 2
2020  68%Kroniky Legie 3 a 4

Kniha Kroniky Legie 1 a 2 je v

Přečtených50x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce33x
Chystám se číst5x
Chci si koupit6x